CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLU OLSUN..!!

  • 03 Ekim 2025
CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLU OLSUN..!!

Haziran ayındaki genel kurulda şube olmayı başarmış olan ülkemizin yükselen yıldızı Manevi,İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil Diyanet Sen) Bursa İl Başkanı Kadir Yağız Tüm Din Görevlilerinin ve Din Gönüllülerinin içerisinde bulunduğumuz Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutladı.

*** Kadir Başkanım, öncelikle bizleri, ekibimizi konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Tabii içerisinde bulunduğumuz hafta camiler ve din görevlileri haftası. Bu anlamda sizin bu anlamlı hafta ile ilgili söylemek istediklerinizi alarak başlayalım isterseniz.

AYNI KORUMA BİZİM İÇİN DE GEÇERLİ OLMALI..!!

REKLAM ALANI

—Çok sağ olun teşekkürler gerçekten. Camiler ve din görevlileri haftası tüm din görevlileri çalışanları için anlamlı bir hafta.En başından öncelikle şunu söylemek isterim ki ;Dernek türünden,artık biz onu o şekilde tanımlıyoruz sıyrılmış, din düşmanlarından ayrıştırılmış bir şekilde arkadaşlarımızın daha rahat, daha refah bir şekilde görevlerini yapabilecek olduğu bir dönem diliyoruz.Çünkü baktığınız zaman din düşmanları arttığı için ister istemez Din hizmetinde görev yapan hocalarımıza çok fazla yükleniliyor.Ufak bir meselede hemen görevli arkadaşlarımıza ciddi anlamda darbeler vuruluyor, her türlü şeyler yapılıyor.Bununla alakalı biz bir yaptırımın gelmesini bekliyoruz.Milli Eğitim Bakanlığı’nda ya da diğer Sağlık bakanlığındaki personellere nasıl bir koruma sağlanıyorsa bunun bizim görevlerimizle de ilgili olması lazım.

BUNU HAYKIRARAK SÖYLÜYORUZ..!!

Nasıl ki sağlık personelimize sözlü hakarette bulunması halinde veyahut da darp halinde aynı şekilde din görevlilerimize de herhangi bir hakaret ya da davranışta bulunulması halinde veyahut da fiziki olarak da bir harekette bulunulması halinde gerekli idari ve adli işlemlerin yapılmasını devletimizden temenni ediyoruz. Bunu sürekli haykırıyoruz aynı zamanda Dernek terörü diyoruz bu da gerçekten çok ciddi bir sıkıntı.Artık bu derneklerin de tamamen kapatılmasını Diyanet İşleri başkanlığımıza bağlanmasını istiyoruz bu Cami derneklerinden bahsediyorum.Hiçbir şekilde vasfı olmayan kişilerin Dernek Başkanlığı çatısı altında sanki oranın amiriymiş gibi hüküm sürmeleri ister istemez Diyanet camiamıza da çok fazla zarar vermektedir. Ayrıca tabii oradaki görevli din görevlilerimizi de bu durum yıpratmaktadır.

***Sendika anlamında da tüm Diyanet çalışanlarının,görevlilerinin Mil Diyanet Sen olarak da bir alternatifleri var değil mi başkanım? Bu konularla da ilgili değerli okuyucularımıza Değerli Diyanet çalışanlarına,görevlilerine bilgiler vermek lazım gelir diye düşünüyorum.Çünkü Uzun yıllardan beri Yetkili olan Sendikanın yaptıkları ,yapabilmiş oldukları da ortada.

GÜÇ ZEHİRLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR..!!

— Kesinlikle doğru artık bir güç zehirlenmesi var artık bu güç zehirlenmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Sendikamızın yapmış olduğu hizmetlerin görülmesini ve ona göre de tekrardan kendi bulunmuş oldukları durumu ve bulunmuş oldukları sendikayı gözden geçirmelerini ve emin adımlarla bize gelmelerini bekliyoruz değerli Diyanet çalışanlarından, din görevlilerinden.

***Mesela bu ünvan meseleleri de bayağı bir gündemde.Milli Eğitim Bakanlığı’nda bunlar otomatiğe bağlanmışken maalesef Diyanet’te bu işler böyle kolay yürümüyor?

ÖSYM KAR AMACI GÜTMEMELİ..!!

— Bu da çok doğru bir analiz. Biz aslında bu unvan geçişlerinde sınava da tamam diyoruz ama mesela bu ÖSYM’nin almış olduğu ücret fahiş fiyatlar, Durumu tamamen ticarethaneye dönüştürmüş durumda.Bu durum göz ardı edilmeyecek bir durum.Eğer ki bir kurumda görevde yükselme konusunda belli bir yıl şartı getirilirken ,bu niçin üvey evlat muamelesi gören Diyanet camiasında bu işlem yapılmıyor. Aynı kurum, aynı denklik, Sağlık Bakanlığı veyahut Milli Eğitim Bakanlığı eğer ki devletin bir kurumuysa Diyanet İşleri Başkanlığı da devletin çatısı altında bir kurum. Bu kurumun altında çalışan personelin de bu statüde değerlendirilmesi gerekmekte.Yani en basitinden arkadaşlarımız uzman İmam Hatip veya Uzman müezzin kayyım,Ya da baş imamlık, baş müezzinlik bu tür şeylere girebilmek için her türlü yazılı sınavdan geçiyor bunun için ÖSYM’ye tonlarca miktarda para veriliyor.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEKTEN BIKTIK..!!

Aynı şekil MBST sınavlarında ciddi anlamda fahiş fiyatlarla karşı karşıya kaldık. Dediğim gibi ÖSYM tamamen bu işi ticarethaneye dönüştürmüş durumda. Yani bizim din görevlilerimizden bu şekilde kar etmesi akıl karı bir durum değil.Bunun da tez zamanda düzenlenmesi anlamında genel başkanımız da Genel merkezde ÖSYM başkanı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşme yaptı, fakat tam da randımanlı bir sonuç alınamadı.Fakat en yakın zamanda inşallah bu durumun çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz.

ÜCRETLER ARASINDA DA UÇURUM VAR..!!

Yine Kur’an kursu öğreticilerimizin de aynı şekilde Milli Eğitim’den nasıl ki öğretmenler belli haklara sahipse, aynı şekilde Kur’an kursu öğreticilerimizin de uzmanlık ya da Baş Kur’an kursu öğreticiliğine geçiş yaparken bunlar da ciddi bir mağduriyet yaşıyorlar. Bunlar da aynı şekilde ve en önemlisi öğretmen statüsünde değerlendirilmediği için öğretmenlerin yararlanmış olduğu hakların hiçbirisinden istifade edemiyor.En basitinden mesela bu şehir içi ulaşım kartlarında bile Öğretmenlerle eşdeğer değil. Bu da ister istemez Diyanet camiamızı üvey evlat seviyesinde görmüş olmalarını sağlıyor. Ek ders konusunda yine aynı sıkıntılar yaşanıyor.Uzmanlığa geçiş yaptığı zaman ya da başöğretmenliğe geçiş yaptığı zaman onların almış oldukları ücretle bizim Diyanet camiamızdaki bir din görevlisinin almış olduğu ücretler arasında da uçurum gibi fark var. Bu durum da etik değil bunların da mutlaka gözden geçirilmesi lazım.Biz bu süreci takip ediyoruz inşallah en kısa zamanda bu konularla ilgili gelişmeler yaşanır Mil Diyanet Sen Olarak biz bu konuların hep takipçisi olacağız.

*** Yaz aylarında şubenizi de kurdunuz Bursa’da değil mi başkanım bu konu ile ilgili bahsedelim isterseniz?

HAZİRAN AYINDA BURSA’DA ŞUBEMİZİ AÇTIK..!!

—Elhamdülillah Haziranın son günlerinde 29 Haziranda şubemizi Bursa’da kurduk.Bursa için artık bir değişimin vaktinin geldiğini söylüyorduk o sürecinde sonuna geldik. Yoğun çalışmalarımız din görevlisi arkadaşlarımızın teveccühü sayesinde bu seviyeye ulaştık.Şubemizi kurmuş olduk bu tabii ki tek kişinin yapabileceği bir şey değildir kesinlikle.Din görevlisi arkadaşlarımızın bizi tasdiklemesi ve destek olması ile bu duruma bu seviyeye geldik.İnşallah bundan sonra da sendika olarakta Din görevlisi ve din gönüllüsü arkadaşlarımıza daha güzel hizmetler verebileceğimizden emin olabilirler. En başta da söylemiş olduğumuz gibi camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle biz bu sıkıntıların, eksikliklerin, sorunların bir an evvel çözüme kavuşması adına sahada Mil Diyanet Sen olarak var gücümüzle çalışacağız. Elbette yetki çok önemli yetkililerin neler yaptıkları zaten ortada.Biz değerli din görevlilerinden bu anlamda sendikamıza daha fazla destek beklediğimizi de ayrıca belirtmek istiyorum.

SESİMİZİN DAHA GÜR ÇIKMASI DUYULMASI İÇİN DAHA FAZLA DESTEK BEKLİYORUZ..!!

Daha fazla sesimiz çıksın, sesimiz çok daha gür olsun duyulsun diye İnşallah tüm din görevlisi arkadaşlarımızı sendikamıza bekliyoruz. Son olarak Tüm din görevlisi ve din gönüllüsü arkadaşlarımızında din görevlileri haftasını yürekten kutluyorum. İnşallah hayırlara vesile olmasını diliyorum.

SADECE KUTLAMAKLA KALMAYIP , BU ANLAMLI HAFTADA SORUNLARI,SIKINTILARIDA SIRALAYAN ÖRNEK BİR BAŞKAN KADİR YAĞIZ..!!

Camiler ve Din Görevlileri haftasında tüm din görevlileri ve din gönüllülerinin kuru kuruya haftalarını kutlamayıp ,onların sorunları ,sıkıntıları sıralayıp çözüm önerilerini ortaya koyan bu anlamda da örnek bir sendika örnek bir şube başkanı olduğunu kanıtlayan ,müthiş çalışma temposu ile kısa zamanda şube sayısına ulaşan ve geçtiğimiz Haziran ayının sonunda Bursa’da Mil Diyanet Sen şubesini açan Bursa Şube Başkanı Kadir Yağız’ın, Mil Diyanet Sen’in tüm üyelerinin, tüm Diyanet çalışanlarının ,tüm din görevlilerinin,tüm din gönüllülerinin bizler de içerisinde bulunmuş olduğumuz Camiler ve din görevlileri haftasını kutluyor, gelecekte nice haftalara ulaşmak dileğiyle Allah’a ısmarladık diyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ