Turizm Şehri Bursa’nın İçler Acısı Hali: Yamalı Bohça Gibi Kent!

  • 11 Eylül 2025
Turizm Şehri Bursa’nın İçler Acısı Hali: Yamalı Bohça Gibi Kent!

Kaçak Çatılar, Yıkık Dökük Mekanlar Bursa’nın İmajını Yerle Bir Ediyor!

Bursa… Osmanlı’ya başkentlik yapmış, tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gözbebeği olması gereken bir şehir! Ancak ne acıdır ki, bugün Bursa; plansız yapılaşmanın, ihmalin, estetikten yoksunluğun ve denetimsizliğin kurbanı olmuş durumda.

Tarihi hanları, camileri, çarşılarıyla dünya mirası listesinde yer alan Bursa, artık yamalı bohçaya dönmüş bir şehir görüntüsü veriyor. Özellikle turistik bölgelerde yükselen kaçak çatılar, yıkık dökük mekanlar, boyasız duvarlar, çöp içindeki sokaklar ve göçük kaldırımlar, görenleri utandırıyor.

REKLAM ALANI

Bursa’nın Bu Haline Yazık Ediliyor!

Turist otobüsleriyle kente gelen yabancılar, tarihi alanlarda gezmek yerine çöp yığınlarıyla, görüntü kirliliğiyle karşılaşıyor. Bursa’nın tarihi dokusuna işlenen kaçak yapılar, kent estetiğini bozan çirkin eklentiler ve adeta çökmüş binalar, hem şehir güvenliği açısından tehlike yaratıyor hem de turizm potansiyelini yerle bir ediyor.

Sözde Turizm Şehri, Özde Beton Yığını!

Bursa’nın sahip olduğu değere yakışmayan bu görüntüler karşısında sorumluluk sahibi olması gereken kurumlar sessiz. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, turizm müdürlükleri, sivil toplum kuruluşları bu rezaletin ortağıdır! Bursa bu kadar mı sahipsiz?

“Yeşil Bursa” Mirasına İhanet Ediliyor

Bursa artık “Yeşil” değil, gri bir kenttir! Kaçak katlar, cam balkon eklentileri, gelişi güzel asılmış tabelalar ve plansız restorasyon çalışmaları; kentin dokusunu bozmaktan öteye geçememektedir. Oysa her bir taşın, her bir sokağın bir anlamı vardı. Ama ne yazık ki bu miras, göz göre göre yok ediliyor!

Artık Yeter! Bursa Uyuma!

Bu kente ihanet eden zihniyet, yalnızca bugünümüzü değil, yarınımızı da karartıyor. Artık kimse “turizm şehriyiz” diyerek övünmesin. Göz boyayan afişlerle, maket projelerle Bursa kurtarılamaz!

Bursa sahipsiz değildir!
Bu şehri sevenler, bu çarpık düzenin karşısında dimdik duracaktır.

Bursa ya gerçek anlamda turizm şehri yapılır, ya da yalan masallarla tarihine ihanet eden bir şehir olarak anılmaya devam eder!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ