Nilüfer’de Cinayet Gibi Kaza

Park Halindeki TIR Bir Aileyi Parçaladı!
“Şehir içindeki TIR terörü neden hala denetlenmiyor?”
koza24,com
Köşe Yazarı Okan Tuna
Saatler 13.30’u gösterdiğinde Bursa Nilüfer Ata Bulvarı’nda yürek yakan bir trajedi yaşandı.
Bir bankanın ATM teknisyeni olarak görev yapan, evli ve iki çocuk babası 44 yaşındaki Hasan Yenigelenler, kendi kullandığı otomobiliyle seyir halindeyken, yol kenarında park halinde duran Hastavuk firmasına ait TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle araç hurdaya dönerken, Yenigelenler olay yerinde hayatını kaybetti.
Sadece bir adam ölmedi… Bir aile dağıldı!
Bu acı olay sadece bir trafik kazası değil. Bu, göz göre göre gelen bir faciaydı. Şehir içinde, aktif güzergah üzerinde, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan park edilen bu TIR orada olmasaydı, Hasan Yenigelenler hâlâ hayatta olacaktı.
Peki soralım:
– Bu TIR neden o noktada park halindeydi?
– Hastavuk firması sürücülerini trafik kanunları hakkında eğitmiyor mu?
– Yetkililer şehir içi ağır vasıta parklarını neden görmezden geliyor?
Kocaeli’deki emsal Yargıtay kararı unutulmasın!
Benzer bir kaza 2022 yılında Kocaeli’de yaşanmıştı. 22 dakika sağ şeritte park eden bir TIR’a arkadan çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetmişti. Yerel mahkeme TIR şoförünü beraat ettirse de, Yargıtay 12. Ceza Dairesi kararı bozmuştu. Yargıtay; “TIR sürücüsü uyarı ışıklarını yakmadı, kusurludur” demiş, ölüme neden olan parkın açıkça suç oluşturduğuna hükmetmişti.
Şimdi soruyoruz:
Bu kazada da aynı ihmalkârlık, aynı vurdumduymazlık mı yaşandı?
Hastavuk sadece ürün değil, sorumluluk da taşıyor!
TIR sürücüsünün bağlı olduğu firma olan Hastavuk, yaşanan kazayla ilgili açıkça kamuoyuna açıklama yapmalı. Çünkü bu sadece bir sürücünün ihmali değil, kurumsal sorumluluğun da sorgulandığı bir olaydır.
Park halindeki bir TIR bir adamın ölümüne neden olduysa, bu ihmali görmezden gelen herkesin vicdani sorumluluğu vardır.
Sonuç:
Bu kaza değil, bir ihmal cinayetidir.
Şimdi görev, savcılıkta, mahkemelerde ve kamusal vicdanda…
Okan TUNA – Koza24
“Görmeyen, denetlemeyen, sessiz kalan herkes bu ölümün ortağıdır!”
https://www.koza24.com/bunun-adi-has-cinayet