BEKİR AYDIN İLE GÜNDEM “ORHANGAZİ”..!!

  • 22 Temmuz 2025
BEKİR AYDIN İLE GÜNDEM “ORHANGAZİ”..!!

Sosyal projelerle de halkla daima iç içe olmayı başarmış olan Bursa’mızın güzel ilçesi Orhangazi’nin Belediye Başkanı Bekir Aydın ile başta okuyucularımızdan gelen sorulara yanıtlar bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle Başkanım bizleri ,ekibimizi tekrardan Orhangazi Belediyesi’nde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Orhangazi’de çalışmalar nasıl gidiyor? diye ilk soruyu biz sormuş olalım isterseniz…

YOĞUN BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ..!!

REKLAM ALANI

—Öncelikle bizlere Orhangazi’mize böylesine güzel bir fırsat tekrardan vermiş olmanızdan ve belediyemize kadar gelmenizden dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Yoğun bir dönem hep birlikte mücadele etmeye gayret ediyoruz,arkadaşlarımızla birlikte, ilçe teşkilatlarımızla birlikte yoğun bir süreç. Milletvekillerimizin yeni dönemde Cumhurbaşkanımızın talimatları ile sahaya çıkma talimatları var onlarla ilgili hazırlıklar yapıyoruz.Meclis tatile girdikten sonra daha çok sahada olacağız. Zaten yazın binaların içerisinde çok durulmuyor, gerçi dışarıda da durulmuyor ama böyle daha çok sahada olduğumuz vatandaşla iç içe olduğumuz bir süreç başlıyor.

***Gelen sorulara baktığımızda ,300’ün üzerinde birbirine benzer nitelikte olanlarda var olmakla birlikte bir çok soru,yorum gelmiş.Öncelikle Cumhur ittifakının Orhangazi’de ortaya koymuş olduğu başarılarla ilgili birçok yorum var.Orhangazi’de Cumhur İttifakı’nın ağırlığı gerçekten çok yüksek. Burada hem sizin , hem Gökhan Başkan hem de Halil başkanın omuz omuza vermesi sonucunda Belediye Başkanlığı’nın kazanılması sağlandı demişler yine aynı şekilde Orhangazi İle birlikte Kestel’i de örnek göstermişler, dayanışma ruhu anlamında?

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK ORHANGAZİ’DE GÜZEL BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ..!!

— Biz bu durumdan son derece memnunuz.Her iki genel başkanımızın da gerek Cumhurbaşkanımızın gerek Devlet Bey’in direktifleri sonrasında il başkanlıklarımızın ilçe başkanlıklarımızın konuya hassasiyet göstermesi nedeniyle burada güzel bir süreç yaşıyoruz, Cumhur ittifakı olarak. Gerçekten memnunuz. Çok ilçede bu şekilde olduğunu düşünmüyoruz açıkçası.Ben o anlamda her iki ilçe başkanımızı hem kardeşimiz hem değer verdiğimiz başkanlarımız güzel bir süreçte geçiriyoruz. Tabii bunu daha çok yatırımlara nasıl kanalize edebiliriz onunla ilgili çalışmalar yürütüyoruz, iyi olacak inşallah.Zorlu bir süreç ama dediğim gibi değerli bir süreç yaşıyoruz. Cumhur ittifakı olarak Orhangazi’de bu şekilde aynen devam edebilmek için vatandaşımıza en iyi hizmeti sunabilmek için çalışmalarımız devam edecek.

***Yine gelen sorulara baktığımızda bilhassa Orhangazi şehir içi trafiği ve trafik lambaları dolayısıyla ortaya çıkan sıkışıklıktan birçok okuyucumuz hem serzenişte bulunmuş hem de buna acil çözüm bulunması ile ilgili yorumlarını iletmişler başkanım.

ŞEHİR İÇİ TRAFİK İLÇEMİZİN EN BÜYÜK SORUNU..!!

—Şehir içi trafik ilçemizin en büyük sorunu. Bununla ilgili aslında ana kaynak ana yolun üzerinde bizim batçık projemiz vardı,karayollarımızın bakanlığımızın yapması gereken bir proje.Onu sağlamakla ilgili aslında girişimlerimiz oldu.Birinci başlangıcın orası olması lazım, şehir içi trafiği rahatlatmak için. Öncelikle giriş noktalarını rahatlatmamız gerekiyor .O süreçle ilgili mücadele ediyoruz. Hatta bundan önceki gidişimizde Ankara’ya Ulaştırma Bakanımızlada görüştük. Onun yeni talimatlarıyla İnşallah 2026’da proje olarak alınırsa yeni dönemde şehir içi trafiğine olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.Buradaki sıkıntımız ana arterlerimiz Büyükşehir’de Büyükşehir yasasından kaynaklanan bir durum. Sonuçta birlikte karar vererek yapmamız gerektiği için süreç uzuyor.Tabii Bursa’da bir değişim olunca bu durumda bize olumsuz olarak yansıdı. İnşallah bu süreci kazasız belasız güzel bir şekilde atlatırız diye düşünüyoruz.

***Bekir Başkanım gelen sorulara yine baktığımızda Tabii Orhangazi deyince İznik Gölü aklımıza geliyor. İznik Gölü ile de ilgili birçok soru- yorum gelmiş.Gölün hızla çekildiğini,gölü besleyen derelerin kuruduğundan bahsetmişler yine sulamayla ilgili bir de sıkıntılar var gibi görünüyor gelen soru ve yorumlara baktığımızda.Gerçekten hem İznik , hem de Orhangazi için İznik Gölü çok önemli ,çok değerli sonuçta ülkemizin 5. büyük gölü. Bu konuyla ilgili neler söylersiniz?

EN HASSAS OLDUĞUMUZ KONULARDAN BİRİ İZNİK GÖLÜ..!!

— En hassas olduğumuz noktalardan biri bu konu. Tabii ki sadece İznik Gölü değil dünyadaki bu iklim değişiklikleri ülkemizede olumsuz yansıdı.Bize de çok olumsuz olarak yansıyor. İznik gölünde de azalma var bu durum bizi son derece rahatsız ediyor. Devlet Su İşleri ile sürekli irtibat halindeyiz. Denize akan birkaç tane büyük deremiz var onların tekrar göle çevrilmesi ,su kullanımının daha doğru şekilde yapılması bunlarla ilgili Devlet Su İşlerinin önderliğinde sonuçta yetki Devlet Su İşlerinde olduğu için bizim Orhangazi Belediyesi olarak hem İznik Orhangazi Belediyesi ortak kuruluşu olan İznik koruma birliğinin üyeleri olarak gerçekten ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bunlar daha çok teknik bilgi ile ilgili üniversitelerimizden de destek alıyoruz ama ana sebep şu anda buharlaşma, ciddi manada buharlaşma var.Tabii ki yanlış kullanım, kimi sanayi kuruluşlarının suyu kullanması bunların da etkisi olmakla birlikte ağırlıklı olarak sıkıntı buharlaşma. Bununla ilgili kullanımla ilgili kısmı biz genel idare olarak ne kadar düzenleyebiliriz buna nasıl müdahale edebiliriz Devlet Su İşleri ile onun görüşmelerini gerçekleştiriyoruz.

***Başkanım yine sizinle ilgisi yok ama Bursa’da ki büyük ulaşım zamları ile ilgili serzenişlerini iletmiş okuyucularımız.Geldiklerinde zam yapmayacağız indirim yapacağız diyenler şimdi Türkiye’de ulaşımda en pahalı il durumuna getirdiler Bursa’yı demiş Fatmagül Hanım. Mehmet Bey, İhsan Bey yine daha burada adını zikretemediğim birçok kişi bu konuyla ilgili yorumlarını yazmış, görüşlerini iletmişler? Size de bu durumun yansımaları da oluyordur muhakkak başkanım..

RAKAMLARIN BU KADAR YÜKSELMESİNDEN BİZDE RAHATSIZIZ..!!

—- Mutlaka sonuçta bizler de bu ülkenin yaşayanları olarak genel idarenin haricinde yaşayanlar olarak bize de bu durumlar iletiliyor. Biz de çok rahatsızız böyle bu şekilde olması son derece rahatsızlık veren bir durum. Rakamların bu kadar yükselmesinden biz de rahatsızız, ama tabii burada takdir Bursa Büyükşehir yönetiminin, Hatta geçtiğimiz hafta Büyükşehir meclisimiz vardı orada da Grup başkanımız dile getirdi, özellikle Ulaşım ve su ile ilgili zamlar noktasında. Bursa’da Tabii çok daha ciddi manada su ile ilgili sıkıntı var. Geçenlerde Büyükşehir Belediye Başkanı 50 günlük suyumuz kaldı diye açıklama yaptı, bu da tabii son derece rahatsızlık yaratıyor.Ciddi manada sıkıntı gerçekten de Allah’a şükürler olsun biz burada böyle bir sorun yaşamasak da bizim için Orhangazi neyse, Yıldırım’daki, Osmangazi’deki ,Nilüfer’deki kardeşimiz de bizim için aynı. O anlamda bizler de çok büyük rahatsızlık duyuyoruz.

***Birçok yine köy ve mahallede yapılan halı sahalarla ilgili Teşekkürler gelmiş Mehmet Bey yazmış teşekkür etmiş. İsmail bey, Remzi Bey yine teşekkürlerini iletmiş sonra yine bir okuyucumuz Tahsin Bey Güneş enerjisi projesinin başlayacağını duymuştum ne durumda diye sormuş bu konuyla ilgili neler söylersiniz başkanım?

GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİNDE KREDİ TANIMLANDI,İHALE SÜRECİNE GEÇİLDİ.!

— Kredisi tanımlandı bütün işlemler bitti. İlk başta Güneş tarlası olarak yapmaktı niyetimiz ,sonrasında maliyetlerin hızlı bir şekilde yükselmesi bizleri çatı üzerine yönlendirdi.Bu durum tabii biraz gecikmeye sebebiyet verdi. Şimdi Kapalı Pazar yerimizde yeni yaptığımız hayvan barınağının üzerine her ikisinin üzerine Güneş enerjisi projesinin yapacağız, Kredi şu anda tanımlandı bundan sonraki süreç ihale süreçleri başlayacak İnşallah yakın bir zamanda hallolacak.(Yarın kaldığımız yerden devam etmek üzere)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ