Bahri Palas Yazdı “Üst Geçit Dökülüyor, Hizmet Nerede?”

Merinos Parkı’nın üstündeki üst geçidi görenler dönüp bir daha bakıyor – ama hayranlıktan değil, endişeden. Paslanmış korkuluklar, çatlamış beton, dökülmüş boyalar… Bursa’nın göbeğinde adeta “sahipsizim” diyen bir yapı duruyor.
Soru net:
Bu üst geçit, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mi gündeminde değil, yoksa başka bir şehrin belediyesinin gelip el atmasını mı bekliyoruz?
Bursa halkı, yaşadığı şehirde hizmet görmek istiyor. Ulaşıma, altyapıya, estetiğe, güvenliğe dair ne varsa… Özellikle her gün yüzlerce vatandaşın kullandığı bir üst geçit, bakımsızlık içinde kaderine terk edilemez.
Unutmayalım:
Vatandaşa hizmet, sadece yol yapmakla değil; var olanı korumakla, güvenliğini sağlamakla, insana değer vermekle olur. Oy, lafla değil; hizmetle alınır.
Gerekli hizmeti veremeyenler, kulağının arkasını göremediği gibi, sandıkta oy da göremez.
Sayın yetkililere açık çağrımızdır:
Bu şehirde yaşayan insanlar, temel hizmetleri almak için başka şehirlerin belediyelerini çağırmak zorunda kalmamalı. Mernos Parkı’nın üst geçidiyle birlikte, bu bakımsızlık anlayışı da artık rafa kalkmalı.
Bahri Palas | Bursa Vatan Medya Grubu