Gönül Boran Özüpak: “Besine Ulaşamayan Bir Emekli Kitlesi Yaratıldı!” – İktidara Sert Tepki

  • 19 Haziran 2025
Gönül Boran Özüpak: “Besine Ulaşamayan Bir Emekli Kitlesi Yaratıldı!” – İktidara Sert Tepki

Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, artan hayat pahalılığı ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya zorlanan milyonlarca emeklinin sesi oldu. “Besine ulaşamayan bir emekli kitlesi yarattınız!” sözleriyle AKP iktidarına sert eleştiriler yönelten Özüpak, yaşanan ekonomik tablonun bir insanlık krizi olduğunu vurguladı.

Market Raflarıyla Maaşlar Arasında Uçurum Var

Özüpak, temel gıda ürünlerinin fiyatlarına dikkat çekerek, en düşük emekli maaşının yaşanan gerçek enflasyon karşısında tam anlamıyla eridiğini söyledi:

REKLAM ALANI

– 1 elma: 26 TL
– 1 şeftali: 38 TL
– 1 kiraz: 10 TL

“Bugün bir emekli maaşıyla yalnızca birkaç poşet meyve alınabiliyor. Bu…

“Yıllardır milletten fedakârlık isteyen bir iktidar var. Ama artık yeter!” diyen Özüpak, şu ifadeleri kullandı:

“23 yıldır iktidardasınız. Zaten fedakâr bir halk bıraktınız arkanızda. Biz artık geçim istiyoruz, tasarruf değil! Emekli, sadaka değil hakkını istiyor.”

Seyyanen Artış Şart

Özüpak, bütün emeklilere acilen seyyanen artış yapılması gerektiğini ve bunun bir tercih değil sosyal bir zorunluluk olduğunu vurguladı. “Bütçeyi halkın sırtına yükleyerek değil; israfa, çifte maaşlara, rant düzenine son vererek oluşturun” çağrısını yaptı.

“Geçim Derdiyle Yaşayan Milyonlar Seçimi Bekliyor”

“Bu bir tehdit değil; bir uyarıdır. Eğer iktidar kulak vermezse, sandıkta milyonlar sesini yükseltecek. Çünkü dert geçim, çare seçimdir!”

Gönül Boran Özüpak’ın çağrısı net:
#FedekarlığıHalkDeğilİktidarYapacak
#DerdimizGeçimGelsinSeçim

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ