Zirvede Haber

Baysal’ın imza gününe yoğun ilgi!

Baysal’ın imza gününe yoğun ilgi!

Bursa’da uzun yıllardır gazetecilik mesleğini icra eden Enbursa.com Köşe Yazarı Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Gazeteci Yüksel Baysal’ın Kore Savaşını konu edinen ‘Sabahın Sessizliği Ülkesi’ kitabı Özlüce BKM’de düzenlenen imza günü ile okuyucusuyla buluştu.

Gazeteci Yüksel Baysal’ın imza gününe yoğun ilgi!

enbursa.com

Haber: Ebru Taşdemir
Kamera: Fırat Yıldırım

Enbursa.com Köşe Yazarı, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı, Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Başkanvekili, Bursa’da uzun süredir gazetecilik mesleğini icra eden Yüksel Baysal, ‘Sabahın Sessizliği Ülkesi’ adlı kitabıyla Özlüce BKM’de düzenlenen imza gününde okuyucusuyla buluştu.

WhatsApp Image 2024 03 26 at 17.24.17

Baysal’ın Kore Savaşı’ndaki kahramanlıklarını aktardığı ve savaşın nedenlerini sorguladığı kitabının imza gününe sevenleri ve okuyucuları da yoğun ilgi gösterdi.

WhatsApp Image 2024 03 26 at 17.24.15

İmza gününde, Baysal’a ,Başbakan Eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, İçişleri eski Bakanı Mehmet Gazioğlu, Geçmiş Dönem Bursa Milletvekili Feridun Pehlivan, CHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu, Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, Vatan Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Enver Yılmaz, EA Medya Genel Yayın Yönetmeni Cennet Cankılıç, enbursa.com Köşe Yazarı Necati Kartal ve Enbursa.com ekibi, Bursa Eczacılar Odası eski Başkanı Okan Şahin, Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şube Başkanı Gürhan Akdoğan, Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş, NOSAB Başkanı Erol Gülmez, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Mollasalih, Veteriner Hekimler Odası Bursa Şube Başkanı Melike Baysal, İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Beklen, İYİ Parti Yıldırım Belediye Başkan Adayı Ayhan Özbek, Merhum Sinan Ateş’in dayısı Mustafa Bozkurt, Gazeteci Osman Gürçay gibi önemli isimler eşlik etti.

Baysal, imza gününde kendisi yalnız bırakmayan dostlarının kitaplarını onlar için özel cümleler ile imzaladı.

İmza gününe özel röportaj veren Baysal, “Çok yoğun bir ilgi var. Benim beklemediğim kadar çok ilgi var. İlk defa hayatımda imza veriyorum. Böyle sıradan olsun istemiyorum dolayısıyla tanıdıklarıma özel bir şeyler yazmak istiyorum. Ama dostlarımdır katılanlar, tanıdığım insanlar, sevdiğim insanlar, birlikte Bursa’da pek çok işe imza attığımız insanlar. Dolayısıyla sabırla bekleyeceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2024 03 26 at 18.41.45

Açıklamalarını sürdüren Baysal, kitabının hikayesini şu ifadelerle anlattı;

“Bu aslında daha önce de yazdığım gibi 2013 yılında Bursa Valiliği’nin verdiği bir görevdi. Şimdi Bingöl valisi olan Ahmet Hamdi Usta çağırmıştı bir gazeteciyi Kore gazileri ölmeden önce ‘lütfen röportaj yapın ve biz bunu Kore Büyükelçiliği’yle beraber bir kitap haline getirelim’ demişti. Ben röportajları yapmıştım ama o o sırada Vali değişmişti, Vali yardımcısı gitmişti derken bizim röportajlarımız elimizde kaldı. Fakat ben onları muhafaza ettim. Onun üzerine oturdum Kore çalıştım. Kore Savaşı niye oldu diye. Şimdi burada olmaktan ve danışmanı olmaktan büyük onur duyduğum Ertuğrul Yalçın Bey’in dost meclisinde bulunduğum için başbakanlıkta da bulunduğum için meclis zabıtlarını almıştım. O yılların, ellili yılların o zabıtları inceledim. Oradaki tartışmaları da gördüm ve gördükten sonra onları okuduktan sonra birleştirdim. Güzel bi çalışma oldu. Dolayısıyla ikisini harman ettim. Bir yandan Kore Savaşı niye oldu? Biz niye oraya asker gönderdik? Bir yandan da Kore gazileri artık hepsi rahmetli olan Kore Gazileri’yle. son röportajları ben yapmış oldum.”

WhatsApp Image 2024 03 26 at 17.36.31
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ