Zirvede Haber

Özel Sağlık Hastanesi’nde VNOTES Cerrahisi Eğitimi

Özel Sağlık Hastanesi’nde VNOTES Cerrahisi Eğitimi

Özel Sağlık Hastanesi Jinekolojik Endoskopik Cerrahi Merkezi bünyesinde ağrısız ve izsiz VNOTES tedavi yönteminin teorik ve uygulamalı eğitimi verildi.

Op. Dr. Gülçin Çetin Uysal ve Op. Dr. Gayem İnayet Çelik, hastanenin konferans salonunda V-NOTES tedavisine ilişkin eğitime katılan doktorlara bilgiler verdi. Teorik eğitim sonrası Op. Dr. Uysal ve Op. Dr. Çelik ile birlikte uygulamalı olarak V-NOTES tedavisi yapıldı.

Eğitimde konuşan Op. Dr. Gülçin Çetin Uysal “Yara izi olmayan bu ameliyat tipi, kozmetik problemlere yol açmadığı için özellikle kadınlar tarafından sıkça tercih edilmektedir” dedi.

V-Notes tedavisinin hastalara avantaj sağladığını vurgulayan Op. Dr. Gayem İnayet Çelik de tedavinin daha az ağrı, daha hızlı toparlanma, erken taburculuk ve iz bırakmama özelliği ile en iyi kozmetik sonuçlar sunduğuna dikkat çekti.

HASTALAR İÇİN İYİ BİR ALTERNATİF

Op. Dr. Uysal ve Op. Dr. Çelik sunumlarında şu bilgilere yer verdi: “Vaginal, yani doğal açıklığı kullanarak endoskopik (kapalı) yöntemle rahim, yumurtalıklar ve tüplere cerrahi işlem yapılabilmektedir. Bu yöntemle rahim alma, yumurtalık kisti ameliyatları, tüp bağlama ve dış gebelik ameliyatları gibi çok çeşitli gerekli müdahaleler avantajlı bir şekilde gerçekleşebilmektedir. VNOTES yöntemi ile yara yeri izi, ağrısı ve izi olmadan ameliyat mümkün olabilmekte sosyal yaşam ve hayat kesintiye uğramak zorunda kalmamaktadır. Hastanede kalış süresi kısa hatta işleme göre günübirlik ameliyat dahi olabilmektedir. Yara izi ve ağrısı olmayan bu ameliyat tipi kozmetik problemlere yol açmadığından artık sıkça tercih edilmektedir. Ameliyatların hem psikolojik hem de sosyal stresi göz önüne alındığında VNOTES kadın hastalıkları ameliyatları için iyi bir tercihtir. Uygun teknoloji ve deneyimli ekiplerle VNOTES cerrahisi hastalar için iyi bir alternatiftir”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ