Zirvede Haber

BAHRİ MUHTAR İLE İSABEY’DE BÜYÜK DEĞİŞİM..!!

BAHRİ MUHTAR İLE İSABEY’DE BÜYÜK DEĞİŞİM..!!

İsabey’e getirdiği ve de kazandırdığı hizmetlerle İsabey Mahallesi’nin  çok farklı bir görünüm kazanmasında büyük pay sahibi olan Bursa’mızın ve hatta ülkemizin  kesinlikle en başarılı Muhtarları arasında kendine yer edinen  İsabey Mahallesi Muhtarı Bahri Kozuk ile İsabey’e gelen hizmetler, bundan sonraki hedefler başta olmak üzere birçok konuyu ele aldığımız detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Muhtarım öncelikle bizleri ,ekibimizi tekrardan İsabey Mahallesi Muhtarlığı’nda, konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Tabii bayağı bir uzun süre oldu bizim İsabey’e  gelemediğimiz o süreçte gerçekten İsabey çok değişmiş ,çok gelişmiş, neredeyse baştan başa yenilenmiş. Bizler sizi tanıyoruz Bahri Muhtarım ama kısaca sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım?

—- Bizlere tekrardan böylesine güzel bir fırsat tanınmış olmanızdan ve İsabey mahallemize gelmenizden ve bu güzel yorumlarınızdan dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum.Ben Bahri Kozuk.1963 Doğumluyum ilkokulu burada okudum, ortaokulu Gürsu’da, liseyi Yıldırım Beyazıt sitesinde tamamladım.Sonrasında askere gittik geldik evlendik çoluk çocuk sahibi olduk sonrasında ticarete atıldık, 2000 yılına kadar ticaretle uğraştım sonrasında emekli oldum. Ticaret hayatı bitince kendi köyüme geldim buraya kendi köyümüzün burasının ihtiyaçları vardı onları göz önünde bulunarak ne yaparız diye düşündüm sonrasında tabii burada arazilerim de var hem tarımla uğraşalım hem de kendi köyüme mahalleme hizmet etmek için Muhtarlığa  adaylığımı koydum. 2014 ve 2019 seçimlerinde burada yaşayan insanlarımız beni Muhtar olarak seçtiler. 10 senedir iki dönemdir İsabey’e hak ettiği hizmetleri getirebilmek için yoğun uğraşlar verdik ,veriyoruz bundan sonra da inşallah vereceğiz.

**** Peki Muhtarım bu 10 yıllık süreçte neler değişti bizim gördüğümüz kadarıyla baştada söyledim gerçekten çok büyük bir değişim yaşanmış  İsabey’de  bize bu konu ile ilgili neler söylersiniz?

ELEKTRİKSİZ,SUSUZ,KANALİZASYONSUZ,ASFALTSIZ,DOĞALGAZSIZ,İNTERNETSİZ SOKAK BIRAKMADIK..!!

—-Biliyorsunuz İsabey Mahallesi doğudan çok göç alan bir mahalle şehrin doğusunda olduğu için doğudan gelen herkes burası güzelmiş diyerek sanki burada kalmışlar. Çarpık yapılaşmadan dolayı insanların birçok ihtiyacı da vardı. Mesela altyapıya ihtiyacı ,biz göreve geldiğimizde hiçbir sokağın kanalizasyonu yoktu.Biz geldiğimizde Muhtar olduğumuzda Sokakta bir tane çeşme vardı 10 tane ev o çeşmeden su alırdı.Diğer evlerde o komşudan alırdı suyunu.Köyün haricinde yalnız bu bahsettiğim yerler köyün haricinde yapılan yapılardan bahsediyorum buralarda böyle bir sıkıntı vardı sokak lambaları yoktu, evlerde elektrik yoktu, su yoktu, kanalizasyon yoktu, asfalt yoktu, internet zaten yoktu, öyle bir şey hiçbir şey yoktu.Biz İşte geldik göreve kolumuzu sıvadık başladık işe şu anda çok şükür benim asfaltsız, kanalizasyonsuz,susuz, elektriksiz doğalgazsız da diyebiliriz, eksiği olan bir sokağım kalmadı.Şehir merkezinde ne varsa ,ne kullanılıyorsa hizmet olarak vatandaş benim en ücra köşedeki sokağımda aynı şeyler var. Yani ben bakıyorum böyle 10 senede gerçekten çok büyük şeyler yapmışız çok büyük bir gelişme yaşandı İsabey’de.

—- Şunu da açıklamak isterim böyle dilekçe yazıp belediyeye verdiğinizde şu sokağımıza kanalizasyon yapalım dediğimizde “he tamam ekip arkandan geliyor yapmaya” demiyorlar. İlk başta karşımıza çıkıyor işte kaçak yapılaşmadan dolayı ayrıca bizim burası Ova koruma bölgesi olduğundan dolayı kesinlikle böyle bir yatırım yapamayız diyorlar.Buski’den künk verdiler, boru verdiler sağ olsunlar. Yıldırım Belediyesinden müteahhit aldım. Çünkü ben boruyu ,künkü veririm ama senin için ihale yapıp müteahhit veremem dedi. Yıldırım Belediyesinden geçen dönemde müteahhit aldım o sokaklarıma bu şekilde kanalizasyon yaptım.Gerçekten büyük bir çaba çok büyük bir mücadele sonunda bunları başardık. Şu da var ayrıca ben Muhtar olduğum dönemlerde muhtarlık müessesesini  hiçe sayan bürokratlar vardı. Özlük hakları yönünden vs,vs.de  yine pek ağırlığı yoktu. Cumhurbaşkanımızın da tabii muhtarlara saygılı bir şekilde davranması onları  hep Ankara’ya davet etmesi bizim ağırlığımızı arttırdı. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız  bizlerin hizmet alma noktasında elimizi güçlendirdi.

MUHTARLARIN SORUMLULUĞU ÇOK DAHA FAZLA

Tabii bu 10 yıllık süreçte birçok hizmetin gelmesiyle ilgili çalışmalar yürüttük. İş yapma konusunda da şöyle bir şey var aslında ben muhtarların Belediye başkanlarından daha fazla sorumluluk aldıklarını düşünüyorum.Neden diyeceksiniz. Muhtarın şu işi yapın,bu işi yapın diye emir verebileceği kimseleri yok. Alt kademe yok.Muhtar yine hazırladığı projelerle ilgili hizmetlerle ilgili dosyaları hazırlayıp, dilekçeleri hazırlayıp kapı kapı dolaşıp belediyede diğer kurumlarda oralarda buralarda derdini anlatmaya çalışacak, köyüne, Mahallesi’ne hizmet getirebilmek için geceli-gündüzlü çalışacak. O manada ben muhtarların  sorumluluklarının çok büyük olduğu kanaatindeyim.

****Ayrıca Muhtarım İsabey tarih kokan da bir mahalle değil mi? Bu anlamda neler yapılabilir hedeflerinizde neler var?

İSABEY TARİH KOKAN BİR MAHALLE

—- Hakikaten öyle İsabey gerçekten tarih kokan bir mahalle ama bu durum şimdiye kadar pek farkına varılmamış. Son İki dönemdir Bunun farkına varıldı bundan önce İsmail Hakkı Edebali başkanımızın destekleri oldu derken Oktay başkanımızın da bu konuda destekleri oldu. Biz turizmi hareketlendirmek için Esebey Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adı altında tabii bu kooperatifte belediyemizin çok destekleri oldu derken Tarım İl Müdürlüğü çok büyük destek verdi daha sonra bizim girişimlerimizle Birleşmiş Milletler ,Gıda -Tarım örgütü diye bir kuruluş var onunla İrtibata geçildi. Onlar bizim kooperatifimizi örnek Kooperatif  olarak gösterdiler ve kooperatifimize ekipman destekleri gibi çok büyük destekler verdiler. Daha sonra Oktay Başkanımız da bu konağı kadın kooperatifine tahsis etti.Kadınlarımız giriş katında  yemek yapıyorlar. Mantıdır, gözlemedir, eriştedir, tarhanadır, salçadır, reçeldir ve daha birçok ürünü yapıyorlar hem kendilerine gelir sağlıyorlar hem de mahallemize de bir isim kazandırılmış oluyorlar. Geçenlerde yine televizyon programlarını çıktılar, böylelikle hem kooperatifi tanıtıyorlar.Hem de mahallemizi İsabey’i tanıtmış oluyorlar. Bizim için de gerçekten çok iyi oldu Oktay başkanımızda bu kadar gelişme oldu mahallemizde biz de geri kalan 30 tane tarihi binanın cephe sağlıklaştırılmasını yapacağız dediler. Yüksel Bodur İlköğretim Okulu ile İsabey Mezarlığı arasındaki ana cadde İsabey Caddesi’nde bunu yapılmasını düşünüyoruz. Bunları yapmayı düşünüyoruz. Tabii sadece cephe sağlıklaştırma değil bu ana caddenin asfaltının kaldırılarak eski Arnavut kaldırımın döşenmesini de istiyoruz. Eskiden zaten burası Arnavut kaldırımıymış. Buraları köyün içerisinden dereler akardı aynı Cumalıkızık gibi. Ama işte çok eski bir köy burası neredeyse 700 yıllık bir köy. İşte bu Arnavut kaldırımlarının zamanında kaldırılmaması lazımdı aslında.Bizim turizm  yönünden mesela çok potansiyelimiz var ama birilerinin elimizden tutması gerekiyor sadece Muhtarlıkla da olmuyor sonuçta.Mesela yine Doğa Turizm dediğimiz Turizm var.

DOĞA TURİZMİ VE EKO TURİZMLE İLGİLİ DESTEK BEKLİYORUZ

Bir eko turizm diye bir Turizm de var biliyorsunuz meyve bahçelerinin işte ormanlık bölgelerin falan böyle halka turizme açma konusunda bizim böyle bir projemizde var ama bunu hayata geçirebilir miyiz bilemiyorum. O arazilerin içerisine işte vatandaş gelse hobi bahçesi gibi Meyve almak istediğinde dalından kendisi alsa şeftalisiydi, armuduydu vesaire kendisi dalından koparsa yese ihtiyacı oldukları  kadarı kadarını da  arkadaşlarına, eşine, dostlarına götürse. Onun haricinde bahçenin içerisinde kamelyalar koysan, hayvan koysan çocuklar gelse onları görse ne kadar güzel olur değil mi ?

Bu sadece iç turizme değil dış turizme bile hizmet verilebilir. Buraya bir sürü Arap turistler geliyor Uludağ’a  çıkıyor dünya kadar para harcıyorlar şimdi bir Arap turist gelse burada dalından bir armut toplasa, koparsa şeftali koparsa yese bunun aslında bir maddi ölçüsü de yok. Bunları  hep hayata geçirmeyi düşünüyoruz. İşte tabii bizim arkamızda bir destek olması lazım gerçekten bunları düşünüyoruz desteklenirsek,, elimizden tutulursa olmayacak şeyler değil aslında.Bizim burasının  şeftalisi meyveleri Bursa’da ülkemizde dünyada ünlü. Buranın Şeftalisi bütün dünyada bir marka değeri olan bir meyvedir.Dünyada bizim ovamız bir tane ama tabii bunun değerlendirilmesi lazım.

YAKIN ÇEVRE YOLUMUZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bunun yanı sıra bizim yakın çevre yolumuz var.İsabey- Demetevler Mahallesi arasında kalmış bir yol. İnşallah bu dönemde Alinur başkanımızla da irtibata geçtik o yolun açılışını yapacağız. Şirinevler’de Otosansit’e çıkan çevre yolu o aynısı Şirinevler’in arkasından kurban pazarının oradan hemen mahallemizin üstünden Gürsu’ya doğru gidecek geniş 25 metrelik bir yol var o yolun açılışını yaparsak hem köyün içerisindeki, mahallenin içerisindeki Trafiği azaltacağız hem de ulaşımı daha da kolay hale getireceğiz.

Buradan Ankara yoluna çıkmaktansa çevre yolundan Bursa’ya ulaşım daha kolay olmuş olacak İnşallah bunları yapacağız.  Pek de bir eksiğimiz kalmadı Aslında mahallemizde bundan sonrası daha iyiye daha güzele daha temize daha marka bir mahalle yapmak için uğraşlarımız devam edecek elimizden geleni yapacağız İsabey için.

*** Bahri Muhtarım Tabii 2014-2019 seçimlerinde İsabey de yaşayan insanlarımız sizi seçti güvendi, siz de gerçekten bu 10 yıllık süreçte neredeyse İsabey’i tamamen yenilemiş durumdasınız son olarak buradan İsabey’de yaşayan insanlarımıza neler söylersiniz ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

VATANDAŞLARIMIZIN TEVECCÜHLERİ BİZİ GÜÇLÜ KILIYOR

—- 31 Mart’ta tabii 3. seçimim olacak. Mahallemizde sokaklarımızda Vatandaşlarımıza gidip ziyaret ediyoruz kendileriyle görüşüyoruz onlar da bizim hizmetlerimizden dolayı çok memnunlar teveccühlerini gösteriyorlar bize, kesinlikle muhtarım  başkasını istemiyoruz yine başımızda siz olun diyorlar. Biz onlara layık olmaya çalışıyoruz, hizmetlerin daha iyisini, daha güzelini, en iyisini getirmeye çalışıyoruz.

Elimizden geldiği kadar tabii ki onları memnun etmek için elimizden geleni yapacağız onlardan tabii tekrardan yine 31 Mart’taki seçimlerde desteklerini bekliyorum. İnşallah hep birlikte İsabey’in hak ettiği hizmetlerin çok daha bir güzel bir şekilde gelmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Başta İsabey’de yaşayan insanlarımız olmak üzere Bursa’da yaşayan, yurt genelinde yaşayan 86 milyon Türk insanına İsabey Mahallesi  muhtarlığından sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

 BAŞARILARININ DEVAMI DİLEĞİYLE BAHRİ MUHTARIM

10 yıl önce göreve gelmiş olduğu günden bugüne birçok eksiği olmasına rağmen İsabey’de elektriksiz ,susuz, kanalizasyonsuz, asfaltsız, doğalgazsız ,internetsiz sokak bırakmayan ve bunun yanı sıra Cami restorasyonundan Mahalle Konağı’na kadar burada sayfada yerimiz kalmamış olmasından dolayı zikredemediğimiz birçok hizmeti İsabey’e kazandırmış olan ve bu anlamda da Bursa’mızın kesinlikle en başarılı muhtarlarının  en başında yer almayı hak etmiş olan İsabey Mahallesi Muhtarı Bahri Kozuk’a bizler de 31 Mart’taki seçimlerde başarılar diliyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ