Zirvede Haber

Öğrenciler sergiledikleri drama, şiirler ve tiyatro gösterileri ile Çanakkale ruhu yaşattılar

Öğrenciler sergiledikleri drama, şiirler ve tiyatro gösterileri ile Çanakkale ruhu yaşattılar

Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu öğrencileri Çanakkale ruhunu yaşamak ve yaşatmak amacıyla bir hafta boyunca düzenlenen etkinliklere ve günün önemini vurgulayan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programına aktif katılım sağlayarak bu aziz ve muhterem günün anlamını bir kez daha kavramış oldu.
Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu bahçesinde, 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Halil Özçoban, okul müdürü Ahmet Yaşar Gündüz, öğretmenler ve öğrenci velilerin katılımı ile gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma program, okul müdürü Ahmet Yaşar Gündüz’ün duygulu, coşkulu ve şiirsel konuşmasıyla başladı. “Kökü mazide olan bir ati”nin, kaynağını geçmişten alan bir geleceğin, vatan ve millet sevgisinin, bu kültürel mirası geleceğe taşıyacak olan gençlerimizin ne kadar önemli olduğu üzerinde duruldu.
Program 8. sınıf öğrencilerinin drama gösterisi, şiirleri, tiyatrosuyla devam ederek izleyenleri kendine çekti. 5. sınıf öğrencilerinin işaret diliyle seslendirdiği Çanakkale Türküsü ve zeybek gösterileri günün anlam ve önemine yakışır nitelikteydi. Çanakkale Anıtı da tören boyunca Atatürk büstünün yanında sergilendi. Tören sonunda İstiklal marşı şiir okuma yarışmasına katılan tüm öğrencilere ve programda görevli olan bütün öğrermenlere katılım sertifikaları verildi.
Tören boyunca yapılan etkinlikler çevresinde cephede geçen zor ve ağır günlerin, hayatını kaybeden milyonlarca insanın anısıyla şekillenen programda öğrencilerimiz adeta kelimelerle yolculuk yaparak zamanda geriye gitti. Minik yürekler, bu duygulu anların ritmiyle bir kez daha hüzünle ama buna rağmen coşkuyla attı.

Okulda bir hafta boyunca 18 Mart Anma etkinlikleri bu vesile ile, şanına yaraşır şekilde noktalanmış olsa da Çanakkale ruhu, sonsuza dek yaşamaya devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ