Zirvede Haber

CHP’nin dedektörlü Seyhan adayını ifşa etti: Oya Tekin adaylık için hangi MYK üyesine milyonlar akıttı?

CHP’nin dedektörlü Seyhan adayını ifşa etti: Oya Tekin adaylık için hangi MYK üyesine milyonlar akıttı?

CHP’nin başka ilçeden transfer ettiği Seyhan Belediye Balkan Adayı Oya Tekin hakkında yeni bir gelişme yaşandı. İcra avukatı olarak bilinen ve 300 bin icra dosyası takip ettiği için birçok kişinin evine haciz kaldırmaya gittiği bilinen Oya Tekin’e avoyatekin.com üzerinden seslenen bir kişi, Oya Tekin’in evlerini nasıl haciz ettiğini “Şakir Paşa’da benden gasp edilen bilgisayarım, bilgisayar masam ve Sony marka televizyonumuzu almıştınız. Evet bankaya borcunu ödeyemeyen binlercesinden biriydi babam, siz bankaların avukatlığını yapıyordunuz ailenizle” ifadeleriyle anlattı.

CHP’nin dedektörlü Seyhan adayını ifşa etti: Oya Tekin adaylık için hangi MYK üyesine milyonlar akıttı?
CHP MYK ÜYESİNİN YAKININA PARA MI AKTI?
Sitede Oya Tekin’in skandallarını anlatan haberlere yer veren yurttaş, Oya Tekin’e “kamuoyunu aydınlatmak ve gerçek yüzünüzü göstermek için elimden geleni yapacağım” derken “kamuoyu sizce de hangi ülke üzerinden, hangi coin borsasından CHP MYK üyesinin yakınına milyonlar akıttığınızı evrak evrak bilmeli değil mi?” ifadelerini kullandı.
CHP, Adana’nın Seyhan ilçesinde taşıma adayla seçime girme kararı almıştı. Çukurova ilçesi için aday adaylığı başvurusu yapanlardan Oya Tekin Seyhan ilçesine, Seyhan için aday adaylığı başvurusu yapan Emrah Koray ise Çukurova’ya aday gösterilmişti. Eşine az rastlanır bu durum yüzünden Adana’da CHP’liler kazan kaldırmıştı. Partililer iki ilçede onlarca adayın hakkının yendiğini belirtirken, bu ilçelerdeki belediye başkanları da CHP’den istifa etmişti. Skandal bununla da kalmadı, Avukat Oya Tekin’in Seyhan’a aday olarak dayatılması ve sonrasında yaptığı hamleler ilçede bardağı taşırdı.
Asıl mesleği avukatlık olan ve CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı yaparken Seyhan’a dışarıdan aday olarak atanan Oya Tekin’in seçim çalışmalarındaki tavrı, Seyhan halkının tepkisini çekti. Seyhan’da kaynakların aktardığına göre, Oya Tekin’in tepki çeken ilk hareketlerinden biri ilçedeki seçim çalışmalarına lüks arabalarla ve pahalı kıyafetlerle başlaması oldu. İlçede tepki gördükten sonra bu noktada daha makul değişikliklere gittiği öğrenilen Oya Tekin’in asıl tartışma konusu olan hamlesi ise seçim müziği olarak seçtiği türkü.
‘EVİMİZİ BAŞIMIZA YIKAN İCRA AVUKATI’NI ATADILAR!İcra avukatı olarak Adana’da kötü bir üne sahip olan Oya Tekin, tam da ününe yakışır bir şarkı seçmiş görünüyor. “Evini başına yâr yâr, yıkar da giderim” sözleriyle ünlü “Burçak Tarlası” türküsünü kendisine seçim müziği olarak uyarlatan Oya Tekin, Adana halkından büyük tepki çekti. Çünkü eşi de kendisi gibi avukat olan Tekin’in Adana başta olmak üzere Türkiye çapında yaklaşık 300 bin icra dosyası olduğu ileri sürülüyor. Buradan bakılınca oya Tekin’in Seyhan’a ‘Burçak Tarlası’ ile ne anlatmaya çalıştığı daha iyi anlaşılıyor.
‘HİÇBİR ŞEY BULAMAZSA BUZDOLABINI GÖTÜRÜRDÜ’Geçtiğimiz aylarda katıldığı yayında, Oya Tekin’i anlatan Gazeteci Hüseyin Bayrak, “CHP adayı öyle başarılı bir avukattır ki gittiği her yerden haciz kaldırmışlığı vardır. Evde hiçbir şey bulamazsa bile buzdolabını alıp götürürdü” ifadelerini kullanmıştı.
TÜM BANKA İCRALARI BUNLARDAAday olmasına rağmen il kadın kolları başkanlığını da kenardan yürüten Oya Tekin’in işleri eşine devrettiği belirtiliyor. Eşinin bir ortağıyla yürüttükleri hukuk bürosu Adana’da faaliyet gösteren neredeyse tüm bankalarda yetkili. Yani bu bankaların müşterilerine gönderdiği icralar, bu hukuk bürosundan çıkıyor. Seyhan’ın emekçi mahallelerini kaz tüyü montlarla ve son model arabalarla gezen Oya Tekin’in çocuklarını da Robert Koleji’nde okuttuğu Seyhan’da konuşulan konulardan biri…
EVLERİ DEDEKTÖRLERLE ARIYORLAROya Tekin’in yürüttüğü haciz işlemlerinden nasibini alan Adanalılar, CHP’ye öfkeli. Seyhan halkına dayatılan Oya Tekin’in hacze ittiği ikametlerde metal dedektörleriyle altın araması yaptırdığını, o nedenle CHP’nin Oya Tekin dayatmasının büyük tepkiyle karşılandığını belirten bir vatandaş, “Seyhan’ı kaybedecek CHP. Burada biz de dahil sayısız mağdur var. Bankalardan para kazanmak için kimsenin gözünün yaşına bakmadılar. Şimdi de elini kolunu sallayarak hacizden hacize yolunu düşürdüğü Seyhan’da başkan olmak için geziyor” dedi. Bir başka vatandaş ise “tam kendine göre bir seçim şarkısı bulmuş, tam Oya Tekin’i özetliyor yani. Belediye başkanı olursa vaadi belli kadının” ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ