Zirvede Haber

Yıldırım MTAL Öğrencilerinden Hayırsever Nurten Gültekin’e Vefa Ziyareti

Yıldırım MTAL Öğrencilerinden Hayırsever Nurten Gültekin’e Vefa Ziyareti

Lise öğrencileri Fidyekızık Mahallesine  Nurten Gültekin Oğuz Aile Sağlığı Merkezi ‘ni yaptıran hayırsever Nurten Oğuz’u ziyaret etti.
Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütülen Harezmi Projesi kapsamında toplumsal ilişkilerin güçlendirilmesi alt problemiyle,  gençlerde vefa duygusunun pekiştirilmesi amacıyla ‘Minnettarlık Pratiği’  çalışmaları yapılıyor.
Harezmi eğitim modeli projesi kapsamında proje okullarında başlatılan harezmi projesi ile birlikte öğrencilerin, Bilgisayar Bilimleri, Fen ve Matematik Bilimleri, Sosyal Bilimler ve spor bilimleri alanlarında disiplinlerarası düşünebilen, ezberden ve monotonluktan uzak, düşündüklerini becerileri ile hayata geçirebilen, sanatla bilimi, bilimle sosyal hayatı bütünleştirebilen bireyler olması hedefleniyor.
Proje kapsamında haftalık olarak belirlenen konular hakkında atölye ve saha çalışmaları gerçekleştiren öğrenciler minnettarlık pratiği kapsamında Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve Harezmi Proje Öğretmenleri Hacer Esen ve Derya Karagülle ile birlikte Yıldırım İlçesinde Fidyekızık mahallesine   Nurten Gültekin Oğuz Aile Sağlığı Merkezi ‘ni yaptıran hayırsever Nurten Oğuz ziyaret etti.
Ziyarette öğrenciler bağışlarından dolayı Hayırsever Nurten Oğuz’a Yıldırım ilçesinde yaşayan gençler olarak teşekkür ve minnet duygularını ilettiler.
Hayırsever Nurten Oğuz gerçekleştirilen ziyaretten ötürü lise öğrencilerine teşekkürlerini iletti.
Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “ Harezmi Eğitim Modeli kapsamında proje koordinatör öğretmenlerimiz  gönüllü öğrencilerimiz ile birlikte saha çalışmalarına katılarak vefa ve minnettarlık duygularını uygulamalı olarak işliyorlar” dedi.
Proje Koordinatör Öğretmeni Hacer Esen, “ Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle öğrencilerimizin belirlenen konularda çözümler üretebilen, düşündüklerini hayata geçirebilmelerini hedefliyoruz” dedi.


Okul içi atölye ve okul dışı saha çalışmalarında öğrencilerin çalışmalara katıldıklarını belirten Proje Koordinatör Öğretmeni Derya Karagülle, “ Öğrencilerilerimiz gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde toplumsal konulara değinerek, onların gündelik hayatlarında da pratik düşünebilen, sorunları çözebilen bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ