Zirvede Haber

Güney Koreli Esther Gallery, ArtAnkara’da Başkentlilerle Buluştu

Güney Koreli Esther Gallery, ArtAnkara’da Başkentlilerle Buluştu

Esther Gallery, ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’nda Kore sanatını Türk izleyicisiyle buluşturdu.

Güney Koreli Esther Gallery , 6-10 Mart tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenen 10. ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’nda Türk sanatseverlerle buluştu. Galerinin direktörü Becci KIM Esther Gallery standında başkentlilerin beğenisine sunduğu eserlerle Kore sanatını ve sanatçıları Türk izleyicisiyle tanıştırdı.

Türkiye’ye Özel İlgi

Esther Gallery Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası sanatsal etkinliklerinde Türkiye’ye ağırlık verme kararı aldı. Galerinin kurucu direktörü ve sanatçısı Becci KIM bu kararı şu sözlerle dile getirdi:

“Kardeş ülke Türkiye’deki sanatseverleri sanatın güzelliğiyle desteklemek ve karşılıklı paylaşımlar için özellikle Türkiye’ye gelmeyi seçiyorum. Türk sanatseverlerin geçen sene katıldığımız fuar ve sergilerdeki ilgisinden çok mutlu olduk. Bu sene ArtAnkara Fuarı’nda da yoğun ilgi görmek bizi çok mutlu etti, Türkiye’deki sanatsal faaliyetlerimize artarak devam edeceğiz.”

ArtAnkara’dan Olumlu Tepkiler

Fuara katılan Koreli sanatçılar, ArtAnkara Fuarı’nı çok enerjik bulduklarını ve sergilenen sanat eserlerindeki çeşitlilikten etkilendiklerini belirttiler.

Tayvanlı Sanatçı ANQI da Esther Gallery Standında

Esther Gallery, bu sene fuara Tayvan kökenli Türk sanatçı ANQI ‘yi de davet etti. ANQI, ArtAnkara Fuarı ile ilgili şunları söyledi:

“Sanatseverlerin içten ilgisi, ArtAnkara Fuarı’nı çok değerli ve özel kılıyor. Burada olmaktan çok mutluyum.”

News Findy Ziyaret Etti

News Findy Haber İmtiyaz Sahibi Ali Geniş ArtAnkara’da Esther Gallery standını ziyaret etti. Becci KIM ve ANQI ile çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi.

Esther Gallery’nin ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı’na katılımı, Türk ve Kore sanat dünyaları arasındaki iş birliğini ve karşılıklı bilgi alışverişini geliştirmeye katkıda bulunacaktır. Bu tür etkinliklerin artması, her iki ülkenin sanat ve kültürünün gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ