Zirvede Haber

CHP’nin atama başkan adayına Adana tarihinden olay gönderme!

CHP’nin atama başkan adayına Adana tarihinden olay gönderme!

31 Mart Yerel Seçimleri’nde giderken, özellikle de belediye başkan adayı belirleme sürecinde en çok tartışma yaşanan parti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu. Birçok ilçede mevcut belediye başkanlarını geçip ‘dışarıdan yapılan aday atamaları’ tartışmanın bel kemiğini oluşturuyor. Bu ilçelerden biri de Adana’nın kritik ilçelerinden biri olan Seyhan. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP’nin oyunu ilçede yüzde 31’den yüzde 57,84’e çıkararak göreve gelmişti. CHP ise Seyhan’da birçok kesimden oy alabilen mevcut başkanı yeniden sahaya sürmek yerine, Çukurova’dan aday adayı olan isimlerden birini Seyhan Belediye Başkan adayı olarak çıkarmayı tercih etmişti. Başkan Akif Kemal Akay da CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçti ve yeniden adaylığını ilan etti.

CHP ADAYLIĞINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

CHP bununla da kalmadı, Akif Kemal Akay’ın İYİ Parti’den aday olmasına da itiraz etti. CHP’nin YSK’ya yaptığı bu itiraz da sonuçsuz kaldı. Başkan Akif Kemal Akay, bu süreçte yaşananlara videolu bir gönderme yaparak yanıt verdi. Akay, CHP’nin tutumunu ‘mızıkçılık’ olarak olarak isimlendirdi ve Adana kent tarihine mâl olmuş bir isimden; Muharrem Gülergin’den örnek verdi.

MUHARREM GÜLERGİN KİMDİR?

Muharrem Gülergin, Adana Demirspor’un efsane kaptanı. Kent tarihindeki ünü ise spor yaşamındaki inadından ve kararlığından geliyor. Yüzme ve sutopunda millî takım kaptanlığı yapan, spor konusunda Adana’da sayısız görevler üstlenen Gülergin’in bir lakabı “Fofo” iken diğer lakabı ise “56 binlik”tir. Spordaki büyüklüğünü ve kararlığını ifade etmek için ona “56 binlik” lakabı takılmıştır. Çünkü, “56 binlik” o günlerde Devlet Demiryolları’ndaki en güçlü buharlı lokomotiftir ve Adana Demirspor’da demiryolu işçilerinin takımıdır.

VİDEODAKİ MESAJ NE?

1940’lı yılların ortasında Adana Demirspor’da kurulan su topu takımının başına getirilen Gülergin, takımı Adana’da havuz bulunmaması nedeniyle DSİ kanallarında çalıştırır. Demirsporlu gençler kanala su verildikçe çalışarak önce Çukurova Şampiyonu olurlar, sonra İstanbul Moda Havuzu’nda türkiye finallerine katılırlar. Bu şampiyonada takıma hem kaptanlık hem de antrenörlük yapan Gülergin’in parmağı da kırılmıştır. Rakip takımı 7-6 yenerler ama herbiri kendi arabası ile gelen yalı çocukları ilk defa doğru düzgün havuz gören, otobüste yatan Adana gençlerine yenilmeyi kabullenmez. İtirazlar yükselir “efendim top beş gram normalden ağır“, “Adana kaptanı eli sargılı oynadı“ diye. Muharrem Gülergin ise elindeki sargıyı çıkarıp Demirspor tarihine geçen o cümleyi söyler; “ tamam lan, girin suya! baştan oynuyoruz…”

Bu kez 7-6’lık maç 12-0 biter. Adana Demirspor ondan sonraki 16 sezon boyunca üst üste türkiye şampiyonluğunu alıp “yenilmez armada “ ünvanı alır.

CHP’YE ‘MIZIKÇI ZENGİN BEBESİ’ GÖNDERMESİ

Başkan Akif Kemal Akay’ın videosundaki vurgu işte bu hikayeye dayanıyor. Başkan Akay, CHP’nin başka bir ilçeden aday ithal etmesini, sonrasında kendisinin adaylığını engellemeye çalışmasını videosunda “mızıkçı zengin bebeleri” olarak niteledi.

“Tamam l-n, girin suya! Yeniden oyunuyoruz!” ve “Kendine ve kentine güvenen Seyhanlılara selam olsun!” sloganıyla paylaşılan video sosyal medyada gündem oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ