Zirvede Haber

Bozbey: Tüm ilçelerimizde kentsel dönüşümü sosyal demokrat kadrolar olarak biz başlatacağız

Bozbey: Tüm ilçelerimizde kentsel dönüşümü sosyal demokrat kadrolar olarak biz başlatacağız

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in de bulunduğu Bursa Çözüm Toplantısı ve Belediye Başkanları Aday Tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, projelerinden bahsetti.

Bozbey: Tüm ilçelerimizde kentsel dönüşümü başlatacağız

CEREN SÜMBÜL – MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel bir dizi program için Bursa’da. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Özel’in de bulunduğu Bursa Çözüm Toplantısı ve Belediye Başkanları Aday Tanıtımı Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen tanıtım toplantısına CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala,  CHP Bursa İlçe Başkanları, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka katıldı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Özel’in de bulunduğu Bursa Çözüm Toplantısı ve Belediye Başkanları Aday Tanıtımı halk oyunları eşliğinde başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirdi.

MERİNOS SALONU’NA İZİN VERİLMEDİ

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yeşiltaş, “Bugün salon küçük geldi. Büyükşehir Belediyesi‘ne ait Merinos’ta hangi günü talep ettiysek dolu dediler. Ben bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Aylardır CHP Örgütü olarak mahalle ve köyleri dolaşıp sosyal demokrat belediyeciliği Bursa’ya anlatıyoruz. Nilüfer’i dünyanın örnek aldığı bir kent haline getiren Bursa’yı anlatıyoruz. Bursa’mızı içinden bulunduğu cehennemden çıkarıp baharla buluşturacak belediye başkan adaylarımızı tanıtmak için buradayız. Bunlar yoğun çalışma ve emeğin sonuçlarıdır. Açıklanan projelerle Bursa ayağa kalkacaktır” açıklamalarında bulundu.

“BURSA, MUSTAFA BOZBEY’İ HAK EDİYOR”

Yeşiltaş, “Sorunları ve kaynaklarını da iyi biliyoruz. Net bir şekilde ifade etmek isterim ki Bursa, verdiği sözü tutmamış, hiçbir metro yapmamış, trafiği karıştırmış bir belediyeciliği hak etmiyor. Göreve geldiği günden itibaren Buski’nin hortumlandığını dile getiren bir başkanlığı hak etmiyor. ’30 Ağustos halkı ilgilendiren bir bayram değildir, Ormancılık Günü’nden farklı değildir’ diyen bir belediye başkanını hak etmiyor. Bursa, Mustafa Bozbey gibi bir belediye başkanını hak ediyor. Bursa doğrunun yanında birleşecek ve Mustafa Bozbey’i belediye başkanı yapacaktır. Evladı tok yatsın diye aç yatan analar babalar birleşecek, emekliler, boğazında yumruyla gezen gençler, güneş yüzü görmeyen emekçiler birleşecek. Hepsi aydınlık bir Türkiye kuracak. Bizler umut dolu bir gelecek için geliyoruz. Kent yoksulluğunu yenmek için geliyoruz” şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE KAZANACAĞIZ” 

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, ‘Bu kenti kreşlerle, yurtlarla donatmak için geliyoruz. Öyle bir şehie yapacağız ki spor, kültür, etkinlik alanları yapmaj için geliyoruz. Fabrikalarda ter dökenler için, bereketli topraklara can verenler için geliyoruz. Gemlik’te zeytini var edenler için, Keles’in dağ gülüşlü çocukları için geliyoruz. Herkesin güvende hissettiği gülümseyen bir Bursa için geliyoruz. Bizim sevdamız Türkiye sevdasıdır. Birlikte kazanacağız” açıklamalarıyla konuşmasını sonlandırdı.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, konuşmaya çıktığı sırada mikrofon açılmadı. Salonda bulunan vatandaşlardan biri ‘Nazarlık olsun‘ diyince Bozbey, ‘Sesimizi kesemezler’ diyerek cevap verdi ve salon alkışlarla doldu.

“PARTİ AYRIMCILIĞI YAPMAYACAĞIZ”

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Hangi salonu istediysek hep dolu dediler ve önümüzü kapattılar. Merak etmeyin, biz bu ayrımcılığı hiçbir parti ve adaya yapmayacağız. 31 Mart’tan sonra hangi parti istiyorsa hepsine izin vereceğiz. Bizi engelleyenler bu salonu ve dışarsını görsünler” açıklamalarında bulundu.

“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ”

Bozbey sözlerine, “Bu güzel şehrime ve güleryüzlü insanlarına şükrettim, hayal ettim. Dağı yeşil, denizi mavi, havası temiz, suları berrak, dükkanları dolu, kimsenin kimseye muhtaç olmadığı bir şehir hayal ettim. Hayal kurmak çok güzel fakat yetmez. Sadece ben bilirim demeden hep birlikte çalışmak gerek. Bunun için buradayım. Siz de istiyorsunuz, güzel Bursa’nın buna ihtiyacı var. Merak ediyorsunuz, nasıl yapacaksınız diye. Çözümler hazır. Daha önce yaptık, yine yapacağız. Hazırız” şeklinde devam etti.

“BOŞ LAFLARA KARNIMIZ TOK”

Bozbey, “BAOB içinde yer alan bu sahnede olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü burası ortak aklın sahnesi. Burası, benim de emek ve önerimle oluşan bir yerleşke. Bu konuda netleşelim, insanın en önemli projesi geçmişte yaptıklarıdır, referansınız geçmişinizdir. Uzun uzun anlatmadığımız zaman projesiz diyorlar. Bir kent programsız yönetilebilir mi? Kentimiz hala 1998 yılından kalma çevre düzeniyle idare ediliyor. Bursa bu süre içinde büyümesine rağmen. Mega projelermiz var diyorlar. Evler dayanıksız, hava kirli, esnaf perişan diyorsunuz, mega projemiz var diyorlar. Bursa’nın sokağa atacak parası yok. Boş laflara karnımız tok” açıklamalarıyla eleştrilerde bulundu.

“BULDUĞUNUZ HER YERE KENDİ RESMİNİZİ DİKECEĞİNİZE AĞAÇ DİKSEYDİNİZ”

Bozbey, “Akıllı ve planlı uygulanabilir projelerimiz var. Eğitimde 14. sıraya geriledik. Sağlıkta tam 10 basamak geri gitmişiz yani 26. sıraya gelmişiz. Bakanlık son 6 yılın verisini paylaşmamış. Kim bilir şimdi ne haldeyiz. Bizim hedefimiz sosyo ekonomik düzeyi 5. sıra, eğitimde 11. sıraya, sağlıkta da 16. sıraya geri getirip Bursa’nın kaybettiğini yerine koyacağız. İlçelerimizde durum daha kötü. Bizim hedefimiz Osmangazi, Yıldırım, İnegöl‘ü her mahalle ve ilçeyi ileri taşıyacağız. Tıpkı Nilüfer’de yaptığımız gibi. Bebek ölümlerinde ne yazık ki 10., 5 yaş ve altı için 12. sıradayız. Daha da çarpıcı bir veri 81 ilimizde doğumda beklenen yaşam süresinde 46.yız. Bulduğunuz her yere kendi resminizi asacağınıza, bir ağaç dikseydiniz Bursa bu hallere düşmezdi” şeklinde açıkladı.

5G SİSTEMİ

Bozbey, hedef politikaları dahilinde oluşturdukları 5G sisteminin açılımını ‘Gelişen, Güçlenen, Güvenli, Geçinen ve Gülümseyen Bursa’ olarak yaptı. 5G teknolojisi nasıl mobil ağlar ile dijital bağlar kuruyorsa biz de kentimizde herkese ulaşabilecek ağları, hiç kimseyi dışlamayacak bağları kuracağız” dedi.

Kısaca projelerinden bahseden Bozbey’in satır başları şöyleydi:

“TÜM İLÇELERİMİZDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATACAĞIZ”

Dağımız, denizimiz, tarım alanlarımız, tarihi turistik değerlerimiz ve nitelikli insan gücümüz var. Dirençli ve katılımcı bir şehir olması için stratijik planlar oluşturacağız. BAOB temsilcilerinin de içinde olacağı bir kurul oluşturacağız. 2050 Vizyonu ile Bursa’nın anayasasını hazırlayacağız. Sosyal altyapı ve ulaşımın kolaylaşması için hemen kolları sıvayacağız. Sürdürülebilir yeşil alanlar içinde temiz havanın solunabildiği, yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışacağız. Tüm ilçelerimizde kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacağız. Mikro bölgelemeler ve analizlerle hazırlayacağız. İnşaat, proje ve hak sahibine ulaşmasına kadar belediye olarak vatandaşımızın yanında yer alacağız. İnşaatların yapım süresi boyunca hak sahipleri orada kalabilecek. İnsan odaklı yapılar yapacağız. Kentsel dönüşüm hepimiz için hassas bir konu. İki katlı binayı yıkıp 10 katlı bina yapmak kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşümdür

“BURSA, BİZİM DÖNEMİMİZDE METRO İLE TANIŞACAK”

İlçelerimizde her türlü etkinlik, miting, gösteriler yapılacak alanlar yapacağız. Ulaşım master planı yapacağız. Bursa’da herkesin yürüme mesafesiyle toplu taşıma ağı oluşturacağız. Bursa bizim dönemimizde metro ile tanışacak. Metro ve tramvay hatlarımızı çoğaltacağız. Sırameşeler’den Arabayatağına, Çalı’dan Yunuseli’ne her yere ulaşım sağlanabilecek. Tüm Bursa’mızı demir ağlarla öreceğiz. 4 adet feniküler hattı planlıyoruz. Geçit’ten başlayıp Mudanya’ya kadar metroyla her vatandaşımızı denize ulaştıracağız. Karacabey ve Kurşunlu arasında körfez deniz ulaşımını başlatacağız. Uludağ’dan Mudanya’ya kesintisiz ulaşımı sağlayacağız.

“BURSA SPORUN DA KENTİ OLACAK”

Spor için çok sayıda yerleşke ve alanlar yapacağız. Tüm spor kulüplerinin farkı ofislerde fakat tek çayı haline gelmesini sağlayacağız. Öğrencilerimize ihtiyacı olan ve alanları uygun olan okullara spor salonları yapacağız. Vatandaşımızı Mudanya ve Gemlik’te açacağımız su sporları alanlarıyla buluşturacağız. Toplumda herkesin yararlanabileceği Doğa Sporları Merkezi yapacağız. Kamp alanları ve kamp merkezleri yapacağız. Bursa, sporun da kenti olacak.

“AFET KOORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ”

Afet Koordinasyon Merkezi oluşturacağız. Her mahallede afet gönüllüleri olacak. Afet Gönüllüleri’nin kullanabildiği alanlar olacak. Delici kesici aletler, ilkyardım dolabı, aydınlatma gibi malzemeler olacak. Eğer 6 şubatta bunlar olsaydı şu an bir çok canımız aramızda olurdu. Bursa’mıza özel tehlike ve riskleri içere afet planı hazırlayacağız. Türkiye’de yardımsever insan çok, yönetim ve organizasyon yok.

“BİREYSEL OLARAK DA BURSA’YI GELİŞTİRECEĞİZ”

Genç Bursalılar projesiyle gençlerin, kente dair yönettikleri fikirlerin gözden kaçmasını önlememiz gerekiyor. Gençler tarafından oluşturulup geliştirilen projelere bütçe ayıracağız. Katılım programlarını oluşturacağız. Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurumu oluşturacağız. Yapısal olarak bireysel olarak da Bursa’mızı güçlendireceğiz.

Hepbirlikte başaracağız ve kimseyi arkada bırakmayacağız. Bu kent artık kendini güvende hisseden insanların kenti olmalı. Hepimizin bildiği gibi sorun ve dertler var. Hazır olmaylıyız, Güvenli Bursa için oluşturduğumuz önlemler;

Kız öğrencilerimiz için güvenli barınma için kız yurtları yapcağız, kırsal kesimler için orta öğretim öğrenci yurtları, Evim Bursa ile engelli bireylerimizin ailelerinden bağımsız sosyal becerilerini geliştireceğiz. Alzehimer hastaları için bakım evi açacağız. Otizmli bireyler için bir merkez kurarak Türkiye için bir ilk gerçekleştireceğiz. Bisikleti ulaşım aracı yapcak ve çocuklarımıza güvenli şehirler yapacağız. Görükle’ye bisiklet yolu inşa edeceğiz. Bisiklet sporu yapanlar için ihtiyacı olan tesisi de kapsayan Mavi Yol’u inşa edeceğiz.

Ülkemizde oluşan konut sıkıntısı nedeniyle engelli bireylere, bekar annelerimize, geçici konut sağlayacağız. Engelsiz fabrikada iş dünyasınd kazandırılması giç olan bireylere istihdam sağlayacağız. Bu ürünler üniversite öğrencilermize, anne adaylarımıza vereceğimiz ücretsiz destek olacak. Hem istihdam alanı oluşturacağız hem kamu kanaklarında tasarruf sağlayacağız. Gençlere istihdam olanağı sağlayacağız. Çeşitli mesleki kurs ve atölye çalışmaları yapacağız. Katılımcılara destek vererek eğitimlere katılmasını sağlayacağız. 100 bin kişinin iş bulması için çalışacağız.

ÇİFTÇİ VE HAYVANCILIK

Ülke ve kentmisdeki hayvancılık sıkıntısı oluşuyor. Üreticiye yem, aşı desteği sağlayacağız. Dağ kesimindeki üreticiye destek sağayacağız. Çiftçimize mazot, tohum ve gübre desteği vereceğiz.

HALK KART VE KANTİN KART

İhtiyacı olanlara 2000 lira olan Halk Kart vereceğiz. Okula giden çocuklar için Kantin Kart’la destek sağlayacağız. Anaokulu ve ilkokula giden çocuklarımıza ücretsiz süt desteği sağlayacağız.

SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

Genç yaşlı çocuk kadın demeden keyif alarak yaşamalıyız. Yükünüzü alacak ve sizi gülümsetecek çözümlerimiz hazır. Herkes için kültür, herkes için sanat diyeceğiz. Hayattan keyif almamızı ve bizi geliştirmeye yarayan tüm güzel ve iyi olanakları vatandaşlarımızla buluşturacağız. İçinde spor alanı, kütüphane, eğitim alanı, çok amaçlı salon, kreş ve pazar yeri, otopark alanlarının bulunduğu Sosyal Yaşam Merkezleri inşa edeceğiz.

Son olarak Bozbey Bursa Opera ve Bale Salonu, Bursa Kültür Yolu ve 4 Mevsim Uludağ projelerini anlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ