Zirvede Haber

Büyüleyici bir ses soprano GÜNAY ACAR, dünya prömiyerini SÜREYYA Operası’nda gerçekleştirdi

Büyüleyici bir ses soprano GÜNAY ACAR, dünya prömiyerini SÜREYYA Operası’nda gerçekleştirdi
SOPRANO GÜNAY ACAR 

Türk Enstrümanları ile Antik Aryalar ‘DÜNYA PRÖMİYERİ’ 
SÜREYYA OPERASINDA GERÇEKLEŞTİ.
Farklı tarzlarda da şarkılar seslendiren, müzik dünyasının perde arkasındaki güçlü isimlerinden soprano Günay Acar, opera alanında bir ilke imza attığı Batının sözü ile Doğunun sesinin mükemmel bir sentezi olan “Ancient Arias with Turkish Instruments” (Türk Enstrümanları ile Antik Aryalar) albümünün dünya prömiyerini Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesinde gerçekleştirdi.
Biletleri günler öncesinden tükenen konsere yoğun bir ilgi vardı. Kusursuz tekniği ve büyüleyici sesiyle Günay Acar, barok döneme ait aryaları albümdeki gibi çeşitli Türk sazları eşliğinde seslendirdi. Sahnede Günay Acar’a;Serkan M. HALİLLİ kanun, Hatice Doğan SEVİNÇ klasik kemençe, Göknil Bişak ÖZDEMİR tanbur, Sarper EROĞLU ud, Burak MALÇOK ney, Baturay YARKIN piyano’da eşlik ettiler.
Seyyal Taner, Aydan Kanatlı, Bennu Yıldırımlar, Toprak Sağlam, İsmail Koçak ve Dr.Clinic, Serhat Hacıpaşalıoğlu, Okay Barış, Onur Dilber gibi ünlü isimlerin katıldığı konserin bitiminde seyirciler dakikalarca ayakta alkışladı.
Günay Acar konservatuvardan onur öğrencisi olarak mezun olduktan sonra, yurtdışı ve yurtiçi birçok opera dinletileri yaptı. Kurucusu olduğu “Günay Acar Ensemble” ile aktif olarak konserler vermektedir. Müzikal estetiğe büyük önem verilen albümdeki tüm eserlerin düzenlemesi besteci Oğuzhan Balcı tarafından yapıldı. Bu hali ile dünya çapında bir ilke de imza atıldı.

Düzenleme: Oğuzhan BALCI

Serkan M. HALİLLİ kanun 

Hatice Doğan SEVİNÇ klasik kemençe

Göknil Bişak ÖZDEMİR tanbur

Sarper EROĞLU ud

Burak MALÇOK ney

Baturay YARKIN piyano

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ