Zirvede Haber

Obez Hastaları 1 Yılda 25 Bin Kilodan Kurtardılar…

Obez Hastaları 1 Yılda 25 Bin Kilodan Kurtardılar…

Özel Sağlık Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Deniz, geçtiğimiz yıl ekip olarak bin 235 obezite cerrahisi gerçekleştirdiklerini ve hastaları toplamda 25 bin kilo, bir diğer deyişle 25 tondan kurtardıklarını söyledi.

Ülke olarak önemli bir sağlık altyapısına sahip olduğumuzu belirten Deniz, çağımızın hastalığı obezitenin tedavisi için, yerli ve yabancı hastalara önemli operasyonlar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Op. Dr. Mehmet Deniz, “Ben ve ekibim; sadece geçen yıl bin 235 başarılı obezite cerrahisi gerçekleştirdik. Bu sayede hastalarımızı obezitenin pençesinden kurtararak sağlıklı yeni bir hayata atılmalarını sağladık. Ameliyat sonrası dönemde her zaman yanlarındaki en büyük destekleri, dayanakları olduk. Sadece geçen yıl yaptığımız işlem ve ameliyatlar neticesinde hastalarımızı ortalama 25 bin kilodan bir diğer deyişle 25 tondan kurtardık” dedi.

AVRUPA’DA OBEZİTE SIRALAMASINDA İLK SIRADAYIZ

Obezitenin ülkemiz ve dünyada her geçen yıl artan oranda görüldüğünü ve önlenebilir halk sağlığı hastalıkları arasında başı çektiğini kaydeden Op. Dr. Mehmet Deniz, Türkiye’nin obezite oranında, Avrupa kıtasında son on yıl içinde ilk sıraya yerleştiği bilgisini verdi.

Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’da ise obezite oranında ilk beş; ülkemizden sonra sırasıyla İngiltere, İrlanda, Malta ve Azerbaycan olarak saptanmıştır. Obezite, kişide normalden fazla yağ dokusu birikimi olarak basitçe tariflenebilir. Bu yağ dokusu birikimi ölçümünde baz aldığımız kriter, kişinin boy ve kilo değeri ile hesapladığımız vücut kitle indeksidir (VKİ, BMI). Bu değer 30’un üzerinde ise obezite, 40’ın üzerinde ise morbid obezite olarak tanımlamaktayız. Obezite tüm sistemleri olumsuz etkileyen kronik bir hastalıktır. Başta kalp damar sistemini etkileyerek hipertansiyon, kalp hastalıkları ve tip 2 diyabete, solunum yollarını etkileyerek uyku apnesi ve solunum yetmezliğine, iskelet sistemini etkileyerek kronik ağrı, hareket kısıtlılığı, bel fıtığı ve eklem hastalıklarına, endokrin sistemi etkileyerek kısırlık, kıllanma artışı (tüylenme), cinsel isteksizlik ve hormonal bazı hastalıklara neden olmaktadır”

AVRUPA’DAN ÜLKEMİZE SAĞLIK KORİDORU OLUŞTURDUK

Obezite nedeniyle ortaya çıkan hastalıkların beklenen ömür süresini kısalttığına ve yaşam kalitesini de düşürdüğüne dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Deniz, tedavide obezite cerrahisi ve cerrahi dışı mide balonu yöntemlerinin etkili olduğunu vurguladı.

Özel Sağlık Hastanesi’nin ülkemizde ve Avrupa başta olmak üzere; yurt dışında obeziteyle mücadele eden hastalara umut olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Mehmet Deniz, şunları söyledi: “Hastanemizin kurulduğu günden bu yana hem ülkemiz hem de başta İngiltere, Almanya, İrlanda, İskoçya, Arnavutluk, Hollanda ve diğer pek çok ülkeden gelen hastalarımıza uzman kadromuzla en iyi sağlık hizmetini sunmaktayız. Avrupa’dan ülkemize sağlık koridoru oluşturduk. Hastalarımızı bilimsel veriler ışığında, etik değerlerden ayrılmadan tedavi ederek sağlıklarına kavuşturmaktayız. Yaptığımız başarılı ameliyatlar neticesinde bilinirliğimiz ülke sınırlarını aştı ve Avrupa’da her geçen gün artan sayıda tercih edilen bir merkez olduk”

OBEZ HASTALARI, YENİ BİR YAŞAMA KAVUŞTURUYORUZ

Obezite ameliyatları sonrasında hastaların adeta ikinci defa doğduğunun altını çizen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Deniz, “Sadece geçen yıl yaptığımız işlem ve ameliyatlar neticesinde hastalarımızı ortalama 25 bin kilodan kurtardık. Hastalarımıza ortalama sağlıkla, konforla yaşayabilecekleri 20 bin yıl kazandırdık. Obezitenin yol açtığı kronik hastalıklardan kurtararak, binlerce kutu ilacı kullanmalarına gerek kalmadığı için çöpe attırdık. Diyabet hastalığını engelleyerek insülin iğnesinden ve diyabet ilaçlarından kurtardık, yerine ömürlerine ömür kattık ve konfor kazandırdık. Uyku apnesinden kurtararak sağlıklı uyumalarını sağlayıp yeni güne enerji dolu, mutlu uyanmalarını sağladık. Ameliyat sonrası hastalarımız için egzersiz yapmak artık bir zevk haline geldi. Milyonlarca mutlu, umut dolu sağlıklı adımlar attırdık. Kısacası yaşadıkları kaotik, sorun dolu ve zaman zaman yakınlarının dahi anlamadığı tüm dertlerden kurtardık. Yeni başlangıçların umudu olduk” ifadelerini kullandı.

Obezite ile mücadelede eden tüm hastalara ekip olarak umut olmaya devam edeceklerini vurgulayan Op. Dr. Mehmet Deniz; obezite ameliyatı olmaya karar veren hastaların tedavi için bu konuda uzmanlaşan doğru merkezi seçmesi gerektiğinin de altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ