Zirvede Haber

Özel Sağlık’tan Yurtdışından Gelen Hekimlere Robotik Cerrahi Eğitimi

Özel Sağlık’tan Yurtdışından Gelen Hekimlere Robotik Cerrahi Eğitimi

Özel Sağlık Hastanesi Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özer Makay, Yunanistan’dan gelen Genel Cerrahi Uzmanlarına, eğitim ekibiyle birlikte Robotik Cerrahi konusunda gün boyu süren ayrıntılı bir eğitim verdi.

Gelişen teknolojiyle birlikte robotik cerrahinin de giderek yaygınlaştığını belirten Prof. Dr. Özer Makay, Özel Sağlık Hastanesi’nin gerek uzman hekim kadrosu gerekse de teknolojik altyapısıyla önemli bir misyona sahip olduğunu söyledi.

Yunanistan’dan gelen hekimlere teorik ve pratik eğitimler sunduklarını kaydeden Prof. Dr. Özer Makay, “Robotik cerrahide de üstlendiğimiz misyonla birlikte uluslararası eğitimlere de imza atıyoruz. Doç. Dr. Murat Özdemir ve Öğretim Görevlisi Yiğit Türk’ün de katkılarıyla gün boyu süren bir kurs gerçekleştirdik. Kursiyer hekimlerimiz 3 saatlik teorik eğitimden sonra, 6 saat boyunca robotik cerrahi sistemiyle birlikte (Dry Lab) kuru modeller üzerinde çalıştılar. Modeller üzerindeki eğitimlerin yanı sıra VR (sanal gerçeklik) simülatörle de alıştırma yapma imkanı buldular. Hekimlere kursun sonunda katılım belgeleri takdim edildi. Kursa katılan Yunan cerrahlar tam memnuniyetle ayrıldılar. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

ROBOTİK CERRAHİ AVANTAJLAR SUNUYOR

Robotik cerrahinin hem hastalara hem de uygulayıcı hekimlere birçok avantaj sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Özer Makay, şöyle devam etti: “Robotik cerrahi ameliyatı kolaylaştırıyor ve başarısını da artırıyor. Biz bunu yıllardır dile getiriyoruz. Klinik başarı ve kurslarımıza olan yoğun talep doğrultusunda inovasyona olan inancımızdaki haklılığımızı da görmüş oluyoruz. Robotik cerrahi, robot tarafından değil robotik cerrahi sistem ile cerrah tarafından yapılıyor. Böylece daha karmaşık ve zor ameliyatlar kolaylaştırılmış oluşuyor. Esnek ve kıvrak kollarla daha dar, derin ve titizlikle ameliyat gerektiren müdahaleleri yapabiliyoruz. Robotik cerrahi, kapalı cerrahinin sağladığı bütün avantajları da beraberinde getiriyor. Ameliyatın süresi biraz daha uzun olsa da kanamanın az olması bu sistemin diğer bir avantajı. Küçük kesilerle yapıldığı için hasta daha kısa sürede iyileşiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ