Zirvede Haber

Karın Duvarı Fıtıklarında Kapalı Yöntem Avantaj Sunuyor

Karın Duvarı Fıtıklarında Kapalı Yöntem Avantaj Sunuyor

İzmir Özel Sağlık Hastanesi GenelCerrahi Uzm. Op. Dr. Özgür Çavdaroğlu, ileri yaştagörülme sıklığı artan karın duvarı fıtıklarında erken tanıve tedavinin önemli olduğunu söyledi.

Fiziksel muayene ve ultrasonla yapılangörüntülemenin ardından tanı konulduğunu belirten Op. Dr.Çavdaroğlu, kasık fıtığı, göbek fıtığı ve ameliyatyeri fıtıklarının Laparoskopik (kapalı) ve Robotik yöntemletedavi edilebildiğini dile getirdi.

GENEL CERRAHİDE KARIN DUVARIFITIKLARI

Hastalık hakkında bilgi veren Op. Dr.Özgür Çavdaroğlu, “Kasık fıtığı, göbek fıtığıve ameliyat yeri fıtığı, ileri yaş, doğuştan ya da karın içibasıncın artması gibi farklı nedenlerle ortaya çıkar. Belfıtığı ile karıştırılmamalıdır. Bu fıtıklar, karınduvarında zayıflayan noktalardan, karın içinde bulunan bağırsakgibi organların dışarı çıkmasıyla oluşur. Eskiden karın içifıtıkların tedavisinde açık ameliyat yöntemi kullanılıyordu.Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte bu hastalıklarıntedavisinde Laparoskopik ve Robotik Cerrahi yöntemleri başarılısonuçlar veriyor” diye konuştu.

TEKNOLOJİ HASTALARA AVANTAJSAĞLIYOR

Karın duvarı fıtıkları tedavisindekullanılan teknolojinin hastalara avantaj sağladığını kaydedenOp. Dr. Özgür Çavdaroğlu, şöyle devam etti: “Karınduvarı fıtıklarında TEP (karın zarının üzerinden yapılan) veTAP (karın içine girilerek yapılan) mikro invaziv ameliyatlarbaşarılı sonuçlar veriyor. TEP yönteminin zorluk derecesiyüksektir ve uzmanlık gerektirir. Bununla birlikte TEP yöntemihastalığın nüks etme riskini de azaltır. Kapalı yöntemle hasta daha hızlı iyileşir, günlük yaşamına daha hızlı döner.Kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar küçük kesi ile yapılır.Yara izi daha küçük olduğu için kozmetik anlamda da avantajlarsunar. Bu hastalık şüphesini taşıyanların erken evrede tedaviolabilmeleri için uzman hekime muayene olmaları önemlidir”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ