Zirvede Haber

Müftünün Talimatıyla Camiye “Hülle” Dernek!

Müftünün Talimatıyla Camiye “Hülle” Dernek!

Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi’ndeki Canlılar Camii’nde Osmangazi Müftüsünün talimatıyla ikinci bir derneğin kurulduğu iddia edildi. Bursa’nın en kalabalık ilçesi Osmangazi’de İlçe Müftülüğü yapan Mehmet Uzun’un bir vukuatı da Canlılar Cami’nde mevcut dernek olmasına rağmen ikinci bir derneği kurdurarak ortaya çıktı. Mevcut dernek caminin “Erkek Kur’an Kursu” tesisinde 22 mart 2023 tarihinde olağan toplantısını yapmaya karar verdi ve tüm hukuki yükümlülüklerini yerine getirerek İl Müftülüğü ve Osmangazi İlçe Müftülüğü kalemine evraklarını teslim ederek onaylattı.

Aradan geçen 5 – 6 aylık zaman diliminden sonra camiye gelen cemaat namaz çıkışında ikinci tabelanın varlığını fark edince şoka uğradı. Bu olayı mevcut dernek başkanına bildirerek neler olduğunu soran cami cemaati daha sonra gelişen olaylar sonrası dumura uğradı. Dernek Başkanı İbrahim Erdek gelir olsun diye kiraya verdikleri çay ocağı işletmesinden “Başkan sizin derneği hoca fesih etmiş bende konuyu anlamadım ama başka birine bu ay kira ödenme talebi oldu.” yanıtı aldı.

Konuyla ilgili olarak Başkan Yardımcısı Nurettin Köse; “Bu derneğe ait 630 metrekare tapumuz var. Bizim dernekte 40 yılı devirdi. Olayı araştırınca sadece 2’ci değil bu cami üzerinden 3’cü derneğin kurulduğunu öğrendik. Derneğin kurulmasının amacının cemaatten para toplanmasını kolaylaştırmak olduğunu düşünüyoruz. Her hafta toplanan para müftülük üzerine yatırılıyor ama caminin sabit giderleri elektrik doğalgaz gibi bu toplanan paradan harcanmıyor. Bunu müftülüğe defalarca bildirmemize rağmen sonuç alamıyoruz. İçerilerde kameralarımız vardı ama bizim derneği cami imamı Halil Okumuş resmen tanımak istemediği için karşımıza tabelasını gördüğünüz gecekondu dernek müftünün talimatıyla kuruldu. Caminin demirbaş olarak derneğimiz tarafından sağlanan halılar, dolaplar, sandukalar bir bakıyoruz kaşla göz arasında kayboluyor. Tüm şikayetlerimizi CİMER’e vererek ardından da adli süreci Başsavcılığa dilekçemizi vererek başlattık. WC’lerimizi bile cami imamının talimatıyla kilitleniyor, WC’ler bu yüzden pislik içinde ve kasif bir koku yayılıyor her noktaya. Yani mahalleli parasıyla bile en temel ihtiyacını karşılayamıyor. Cami sadece namaz vakitlerinde açılıyor. Namaz kılındıktan sonra ne imamı görüyorsunuz nede vaizi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ