Zirvede Haber

Mudanya İçin Yaklaşan Deprem Öncesi Afet Müdürlüğü Acil İhtiyaç!

Mudanya İçin Yaklaşan Deprem Öncesi Afet Müdürlüğü Acil İhtiyaç!

2 şubat 2024 tarihinde alınan kararı desteklediğini belirten MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden;

Bu karar her ne kadar sevindirici bir karar olsa da Mudanyamız gözönüne alındığında bu girişim hedef değil başlangıç olmalıdır.
Afet öncesi, afet anı ve sonrası için planlamalar ve çalışmalar Başkan yardımcılığı liderliğinde ilgili tüm birimleri kapsayacak şekilde yapılmalıdır.
108 bin kişiyi geçen nüfusu, çarpık yapılaşması dikkate alındığında Mudanya için Belediye Başkan Yardımcılığı seviyesinde Mudanya Belediyemizin bünyesinde yer alan tüm birimleri gerektiğinde zaman kaybetmeden sevk ve idare edebilecek yönlendirecek, daha açıkçası afet durumunda tüm birimlere talimat verebilecek bir AFET KOORDİNASYON MERKEZİ belediye başkan ve başkan yardımcısı seviyesinde oluşturulmalıdır.
Mudanyamızın çok daha kapsamlı, vizyoner, atıl olmayan diri bir organizasyona ihtiyacı var. Hem de acilen var.
Muhtarlarımız, Mahalle temsilcileri, Apartman, Site Yöneticileri, MAK ve gönüllü arama kurtarma birimleri (911 ve benzerleri) hazırlanan bir plan dahilinde organize edilmelidir.
Öncelikle,
Yönetimi olmayan apartmanlar siteler tespit edilerek başta yangın tüpleri, deprem anında ana doğalgaz vanasını otomatik kapatan valf vana sistemi, şarj edilebilir bataryalı acil durum merdiven aydınlatmaları, toplanma alanları, deprem çantaları gibi temel ancak hayati ayrıntılar Mudanya Belediye Meclisine getirilmeli ve alınan kararlar doğrultusunda Mudanyamızın tüm apartman ve sitelerinde eksiksiz uygulanmalı AFET KOORDİNASYON MERKEZİNDEN SORUMLU Belediye Başkan Yardımcısı ve Başkan yardımcısına bağlı tüm ilgili birimlerce takibi, denetlemesi yapılmalıdır.
Belediye Başkan Yardımcılığı seviyesinde oluşturulan ve belediyemizin tüm birimlerine emir verebilecek bir yapı önerimin dikkatle incelenmesi Mudanyalılar için hayati önem arz etmektedir.
Mudanya Belediyemizin tüm birimlerini, muhtarı, halkı, apartman site yönetimlerini, arama kurtarma birimlerini etkin bir plan dahilinde organize etmeden göstermelik bir Afet Müdürlüğü olası felaketlerde maalesef kifayetsiz kalacaktır.
23 Ekim 2020 günü Şükrüçavuş Mahallesi Su Deposu ile Başak Sokak arasında bulunan ve taşıyıcı kolonu patladığı için kontrollü yıkımı yapılırken Başak Sokak yönüne doğru çöken Sardunya Sitesi B Blok olayından Mudanya Belediyemizin ders çıkarması ve çalışmalarına hız vererek kapsamlı çalışmalar yapmasını temenni ediyor, tüm Mudanyalılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ