Zirvede Haber

Vatan Partisi Bursa adayları belli

Vatan Partisi Bursa adayları belli

Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayını ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.

Vatan Partisi Bursa adayları belli oldu!

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN 

Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayını ve İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıklamak üzere Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı binasında toplandı.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bursa ovasının verimli toprağı, Uludağ‘ın eteklerinden akan sular, İznik Gölü’nün balıkları, Gemlik Körfezinde zeytinler, Bursaspor armasındaki beş şanlı yıldız bile isyanda, böyle gitmez diyor. Türkiyemizin yüz yüze geldiği ciddi güvenlik tehditleri var.

NATO‘ya evet diyen iktidar ve muhalefet, bu tehdit karşısında eziktir. Dıştan dayatılan ekonomi programı iflas etti. ABD‘den ithal edilen Merkez Bankası Başkanı bir aydır ABD’deydi dün akşam istifa etti. Batı merkezli ekonomi programı iflas etti. Çalışkan sanayicimizin, işçimizin, çiftçimizin, tüccarımızın gözleri Asya ufuklarında. Üreticilerimiz ekonominin çarkını çevirmek, üretmek istiyor.

Devlet borçlu, millet borçlu, belediyeler borçlu. Sistem partileri çözülme içindeler. Yaklaşık iki aydır aday belirleme süreçlerinde Bursa kamuoyunun çok yakından bildiği istifa depremleri, karalama kampanyaları, kavgalar sanmayalım ki halka hizmet içindir.

“YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNE GİDİYORUZ”

Rantı paylaşamayan sistem partileri kendi içlerinde birbirlerinin üzerine basarak yükselmeye çalışıyor. Kendi yol arkadaşının üstüne basan milletin tepesine çöker! Sistemin bütün çözümleri tükendi… Hepsi bunalımda ve hepsi parçalanıyor, dağılıyor. İşte böyle bir ortamda Yerel Yönetim seçimlerine gidiyoruz.

Vatan Partisi dürüst, namuslu, tertemiz. Halk için halkla beraber yönetmeye hazır adaylarıyla karşınızdadır. “Rantçı Değil Halkçı Belediyeler” kuracağız.

Bursamızı bir avuç çetecilik oynayan mafya bozuntusuna teslim etmemek için adayız. Vatan Partisi varsa, haraç yok, rüşvet yok, torpil yok, adam kayırma yok! Çok iyi bilirler ki ne silah ne tehdit bize sökmez.

Bursamızı sarmaya çalışan çakal sürülerini yok edeceğiz.

“YEŞİL BURSA’DA YEŞİLE HASRETİZ”

Büyükşehir yasasına son vereceğiz. Büyükşehir Yasası, köyü, mahalle yönetimini halkın elinden aldı. Toprak ekenin, su kullananın, köyler köylünün, yönetim halkındır. 17 Organize Sanayi Bölgesi olan devasa bir üretim merkezinde yaşıyoruz. Ancak plansız, rantçı yönetim anlayışı üretim verimimizi düşürmektedir. Milletin üstüne basarak zenginleşmeye son vereceğiz. Üreten Belediye, Üreten Kent ve Üreten Köyler inşa edeceğiz. Avrupa’da çiftçiler ayağa kalkmıştır. Gıda güvenliği bütün ülkeler için hayatidir. Bursa ovasını beton yığınından kurtarmak zengin tarım arazilerinde planlı tarım yapmak Belediyelerin görevidir. Kaynaklar rantlara değil, işsize iş sağlayan üretim ve hizmet projelerine ayrılacaktır. Yeni iş alanları yaratan girişimcilerimizi destekleyeceğiz.

Planlı kentleşme önem vereceğiz. Yeşil Bursa‘da yeşile hasretiz. Beton yığınları değil Osmanlı’ya başkentlik yapan kadim şehrimizin estetiğine yakışır binalar yapılmasını sağlayacağız. Ovanın yeşili, Uludağ‘ın beyazı, Marmara denizinin mavisinde huzurla yaşayacağımız bir kent yaratacağız. Kentimizi kirli havanın esaretinden kurtarmak için çalışacak ciğerlerimizin dostu olan bir iklime kavuşturacağız.Kentimiz, engelli yurttaşlarımız için yaşanabilir olacak. Engel kişilerde değil yönetim anlayışındadır. Engellilere özen gösteren belediyeler ve kentler inşa edeceğiz. Engelliler evlere hapsolmayacak, kentin kalbinde, toplumsal hayatın içinde, üretimin başında olacak.

“GÖREVE HAZIRIZ”

Vatan Partisi önderliğindeki halk belediyesinde kadın öndedir. Çağdaşlığın, eşitliğin, özgürlüğün güvencesi kadındır. Kadınlar ve gençlerin önderliğinde milli devrimci kültürü geliştirecek. Her mahallede bir spor ve kültür evi oluşturacağız. İpek Yolu’nun Asya’daki son durağındayız. Bursamızı Asya devletleriyle dost ve kardeş şehir yapacak, ticaret hacmimizi dost şehirlerimizle büyüteceğiz.

Cumhurbaşkanından Belediye Başkanlarına kadar siyah otomobil saltanatı, makam şatafatı, milyonluk temsil giderleri kültürümüze yabancıdır. Lükse, şatafata, torpile son verecek belediyeler yaratmak ellerimizdedir. Göreve hazırız. Sizden yetki istiyoruz.

ADAY İSİMLERİ BELLİ OLDU

Vatan Partisi’nin 31 Mart yerel seçimleri için Bursa‘da adayları belli oldu. Açıklanan isimler sırasıyla; Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Enver Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkan Adayı Rıza Türkmendağ, Orhaneli Belediye Başkan Adayı Aslan İnceyürek, Mudanya Belediye Başkan Adayı Nazım Ayaroğlu, Karacabey Belediye Başkan Adayı Ercüment Tezel, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Rifat Narhın, İznik Belediye Başkan Adayı Hamdi Tekdemir oldu.

Vatan Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Enver Yılmaz‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Halkımızın büyük ekonomik sıkıntılardan geçtiği, belediyelerin borç içinde yüzdüğü bu olağanüstü dönemde belediyelerde hizmete gönüllü koşuyoruz. Bu koşu, menfaat kokmuyorsa, dev gibi büyük bir yüreğimiz var demektir. İşte, hazineden para bile almadan, halkına hizmet için emeğini, zamanını, cebindeki varlığını çekinmeden ortaya koyan, halkın içinden gelen huzurunuzdaki, tüm vatan partisi başkan adaylarını hürmetle selamlıyorum.

Kimileri, bir belediye başkanının 5 yıl içinde alacağı maaşın 100 katını, nedense? İlle de seçilmek için çantasına koyup genel merkeze koşarken, bizim adaylarımız hizmet için gönüllü olmuştur.  Mart kapıdan baktırıyor, iktidar, her şeyi Nisan baharına kadar buzdolabına kaldırdı. Enflasyonu indirmek yerine, halkın gazını almak için bol bol para dağıtıyor ve bol bol hatim indiriyorlar.

“GÖREV İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE DÜŞMEKTEDİR”

Halkımız, başkalarının şarkısını dinlemekten, başkalarının dansını seyretmekten bıkmıştır. Vatan Partisi olarak, ülkemizin her türlü varlığıyla, sağlıklı büyümek için önündeki sorunları tek tek çözmeye adayız ülkemizin en büyük sorunu depremdir. 99 Yalova depreminden sonra  yüzyılın en büyük deprem felaketi ülkemizde yaşanmıştır.  Malatya’dan Hatay’a, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, milyarlarca liralık mal varlığımız zarar görmüştür. Bu konuda en büyük görev inşaat mühendislerine düşmektedir. Depremin dilinden en iyi anlayan inşaat mühendisidir. Deprem, yanında ölümle gezmekte, gittiği her yere ölümü götürmektedir. Bu ölüm yeri binalar, öldüren ise betondur. Elindeki bileziğini, altındaki aracını satarak konut edinen emekli öğretmenimin evsiz kalmasına yol açma riski vardır. Bu risk, 1980’lerden bu yana fay hattı üzerine sorumsuzca imar veren nilüfer belediye başkanlarının eseridir.

“BURSAYI CİDDİ BİR ANAKENT YAPACAĞIZ”

Ciddi bir  milli eğitimle, ciddi planlı bir imarla, uzman mühendislerle, kontrol altında tutulacak  inşaat ustalarıyla, rant ve yolsuzlukların önüne geçerek  bu yolda  başarıyı Japonya gibi yakalamak işten bile değildir. Büyük göç alan Bursa,  yetersiz şehirleşme ve plansızlık nedeniyle arsa stoklarını tüketmiş, bir keşmekeş içine düşmüştür. Bursa‘da sanayisinden tarıma ve yerleşime kadar,kentin modernleşmesi ve gelişmesinin önündeki rant düşkünlerinin elini kolunu bağlayıp, Bursa’yı ciddi bir anakent yapacağız. Halkımzın defolu adaylara oy vermemesi için çalışıyoruz. halkla bütünleşecek bir sosyal  belediyeciliği hayata geçireceğiz. Ekmeğini yediğimiz ve bizi okutup adam eden bu vatana hizmet borcumuzu yerine getirmek için belediye başkanlık hizmetine  koşuyoruz. Seçilecek her adayımız belediyeden alacağı maaşın yüzlerce katını hizmetle  belediyeye geri verecek çalışma, eğitim ve tecrübesine sahiptir. Her başkan adayımız seçildiklerinde Vatan Partimizin rozetini yakasından çıkarıp, herkesin başkanı olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ