Zirvede Haber

CHP Osmangazi; “Yerelde yaşanan sıkıntıları 31 Mart’ta hep birlikte çözeceğiz”

CHP Osmangazi; “Yerelde yaşanan sıkıntıları 31 Mart’ta hep birlikte çözeceğiz”

Yerel seçimler öncesi CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları tanıtıldı

MAHMUT VURAL / BURSADA BUGÜN 

Yerel seçimler öncesi CHP Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının tanıtım toplantısı, Elegance Düğün Salonları’nda düzenlendi.

Yapılan Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının tanıtım toplantısına CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, CHP Bursa Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, CHP Bursa Milletvekillerinden Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal katıldı.

Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının isimlerinde ise Ahmet Bayrak, Ahmet İnce, Ahmet Sergen Keleşoğlu, Ahmet Zekai Yıldız, Ali Metin, Ali Nihat Göral, Ayhan Bülent Dinçer, Aykut Büyükdere, Bakır Taşer, Barış Şan, Bülent Özdemir, Burak İleri, Cemile Yılgör, Erdoğan Kaçar, Günay Onayman, Gürkan Dere, Haldun Kavas, Hamiyet Arıkaslan, Hande Apaydın, Kazım Dalgıç, Mehmet Aslan, Metin Güneş, Nazmi Gökmen, Necati Gezer, Özlem Bodur, Raif Aydın, Recep Tek, Reşat Akyel, Sercan Akderin, Serhan Bilmez, Sinan Nergiz, Şirin Alçı Hakverdi, Yüksel Özgür olarak toplam 33 kişi yer aldı.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten’in konuşmasından satır başları şöyle; 

Değerli dostlar bugün burada Osmangazi İlçe Başkanlığı olarak belediye aday adayları yani meclis üyesi aday adayları tanıtım toplantımızı gerçekleştirmek için bir araya geldik. Osmangazi İlçe Kongresi’ne hazırlanırken bir söz vermiştik.  Bu sözlerimizden birisi Osmangazi ilçe binamızı kuş ararmış gibi böyle gökyüzüne bakıp arayacağımız bir ilçe binası olmasından çıkarıp, Bursa’nın gözünün önüne koyabileceğimiz bir yerde olmasıydı. Biz ne yaptık? Sadece Bursalıların gözü önüne koymadık. 81 ilin ve 81 ilin haricinde diğer Avrupa ülkelerinden Bursa’ya gelenler,  turizm cenneti diye Bursa’yı dolaşırken Ulu Cami’yi de ziyaret edeyim diyen tüm insanların gözünün önüne koyduk. İlk sözümüz buydu, bunu gerçekleştirdik.

“ÇOK GÜZEL BİR İLCE BAŞKANLIĞI KAZANDIRDIK”

Partililerimize yakışacak, binadan içeri girdikleri zaman kendilerini gerçekten değerli hissedecekleri çok güzel bir ilçe başkanlığı kazandırdık. Açılışımızla ilgili il başkanımızla görüştük, haber bekliyoruz. Genel başkanımızın müsaitliğine göre de muhtemelen Şubat ayının ortaları gibi bir açılış tarihi belirleyeceğiz. Tüm örgütümüze, tüm Bursalılarla orada buluşacağız. İkinci sözümüz ise mahalle temsilcilikleriydi. Kapanmış olan mahalle temsilciliğimizin açılışıyla başladık. Atıcılar’da, Demirtaş’ta mahalle temsilciliği açtık. Yunuseli, Hamitler ve Güneştepe’de ortak temsilciliğini açtık. Hazırlığı yapılan Emek bölgesinde temsilciliğimiz var. En kısa zamanda oradaki temsilciliğimizde tüm örgütümüzle buluşturacağız. Verdiğimiz sözlerin içinde bu da vardı. Bunu da gerçekleştir. Olduk. Üçünde bir sözümüz de o zamanlar bize soranlar vardı. Ön seçimi destekleyecek miydiniz? Evet biz ön seçimi destekledik. Bu ön seçim kararını genel merkezimiz de sağ olsun, il başkanımız da bunu bildirdi. Biz de aynı şekilde mail yoluyla genel merkeze bilgi verdik. Ön seçim yapılması konusunda bunun kararını da aldık. Bu da bizim bir üçüncü sözümüzdü. Ayrı bir sözümüz daha vardı. Osmangazi Belediyesini kazanmaktı ve bunun için çok büyük bir efor kaybetmemiz gerekiyor. Sadece Osmangazi’de değil Türkiye’de bana göre 81 ilde değişimin ilk kıvılcımını yakan Osmangazi olarak biz olduk.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın konuşmasından satır başları şöyle; 

Demokrasiyi getiren partiyiz ve parti içinde en iyi işleteniz. Bugün meclis üyesi adaylarımızdan tek isteğim, sadece bir parti içi yarış olması. Burada birbirimizi itibarsızlaştırmadan, ötekileştirmeden bir şey kurmamamız önemli. Kimi arkadaşlar ön sıralarda yer alabilir, kimi geride kalmış olabilir, ancak mesele ülkenin ve davamızın büyüklüğüdür.

“BUSKİ’NİN HORTUMLARINDAN SORUMLU OLANLARINDAN HESAP SORACAĞIZ”

Bu ülkeyi ya ihanet edenlerden kurtaracağız ya da tekrar onlara teslim etmeyeceğiz. Hedefimiz kenti bu ihanetlerden kurtarmak olmalı. Hep birlikte mücadele edip destek olmalıyız. Şairin dediği gibi, “memleket isterim; ne zengin-fakir ne de sen-ben kaygısı olmasın, herkesin evi barkı olsun”

31 Mart akşamı Osmangazi’de Erkan Aydın’la Büyükşehir’de Mustafa Bozbey’le kentin kaderi değişecek. Öyle bir kent ve parti olacağız ki sevgi gönülden olacak. Bundan sonra ki süreçte tek hedefimiz, kenti bu durumdan kurtarmak için mücadele etmek olmalı. 2017’den beri yaşanan ihanetlere son verecek, BUSKİ’nin hortumlarından sorumlu olanlardan hesap soracağız.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın konuşmasından satır başları şöyle 

Bizler belediye meclisi aday adayı arkadaşlarımızı dinlemeye geldik. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi‘nden belediye meclisi aday adayı olmak isteyen ve bugün bu salona gelen siz yürekli insanları canı yürekten kutluyorum. Bizim birkaç şeyin farkına varmamız lazım. Türkiye’de 2010 yılından itibaren bir rejim değişikliğine gidildi. 2010 yılı referandumla beraber Türkiye Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinden ne yazık ki başka bir yere doğru gidiyoruz. Otoriter, baskıcı, faşist bir yapıya doğru evrildik, evriliyoruz. Bütün bu süreci gözlerimizin önünde ve adeta gözlerimize parmaklarını soka soka gerçekleştirdiler. Ve gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Başta eğitim sistemi olmak üzere ve diğer bütün alanlarda her yerde karşımıza başka bir şey daha çıkıyor. Bu da piyasa ekonomisi. Yani hepimiz müşteri olduk. Hepimiz emperyalizmin serbest birer müştericisiyiz ve ticaret alanıyız. Dolayısıyla büyük bir senaryo var. Bu senaryo tek tek oylanıyor. Bu senaryoda bize düşen iş gücümüzün farkında olmak. Her birimiz bulunduğumuz yerde, bulunduğumuz yapı içerisinde ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak hepimiz çok güçlüyüz arkadaşlar. Yeter ki gücümüzün farkında olalım. Ama tek başımıza bireysel gücün etkisi ancak yan yana gelirsek birlikte olursak başarabilecek ve çok daha büyük bir enerjiyi dönüştürüp çok daha büyük bir güce sahip olabiliriz. O zaman bütün engelleri, bütün hukuksuzlukları, bütün yağmaları, bütün talanları engelleyebiliriz.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk’ün konuşmasından satır başları şöyle; 

Gerçekten Türkiye için ve Türkiye’nin geleceği için Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP’liler çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği ilkeler ve Cumhuriyetle var olacaktır. CHP’nin temelinde ise hepimiz bulunmaktayız. Çok sayıda aday, gücümüzü artırıyor. Ancak şehrimizi doğru temsil edecek, mecliste milletin hakkını savunacak insanları doğru seçmeliyiz. Şehrimizin mahalleleri ve semtleri içinden çıkan adaylar, doğru temsil için kritik öneme sahiptir. Bu seçimden kazançlı çıkmak için doğru seçimler yapmalıyız. Şehrimizi iyi tanıyan, sorunları bilen ve temsil yeteneğine sahip adayları seçmek önemlidir. Kazanmaya başlamamız gereken yer bu salon olmalıdır. Osmangazi’yi kazanmak ve Bursa’yı başarıyla temsil etmek, her bir arkadaşımızın çabasını takdir etmeyi gerektirir. Bursa’nın doğası ve ilçeleri bellidir. Ancak Osmangazi’nin yaşam alanları, parkları ve yeşil alanları üzerine düşen görevi yerine getirememişiz. Bu kıyımı durdurmak ve Bursa’yı yeşil, beyaz, ve tanımlayan özellikleriyle yeniden inşa etmek için bir araya gelmeliyiz. Şu anki Bursa, yaşadığımız ve tanımladığımız Bursa değildir.

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Önümüzde 22 yıllık bir AKP iktidarı var ve yerelde 20 yıllık her yeri talan etmiş, bütün kaynakları almış, halktan toplamış, yandaşa dağıtmış. Yurt inim inim inliyor. Sahalardayız ve bizim oyumuzun az olduğu varoş diye tabir edebileceğimiz her bölgeye gidiyoruz. Emin olun o emeklilerin, yaşlıların, pazarda alışveriş yaptığı tek tek sebzeleri, meyveleri gösterdiği o tablolara şahit olunca içimiz yanıyor. Emekli resmen sürünüyor. Bir de dalga geçer gibi Cumhurbaşkanı 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan etti. Ben de diyorum ki bu herhalde emekliye ölüm yılı ilan etti. 10 bin lirayla emekli nasıl geçinecek? Birçoğu 10 bin lira da almıyor. Eşinden dul aylığı alan vefat etmiş olan çocuğu varsa onunla paylaşan emekliler var. Eline 6507 lira. İşte bu yerelde yaşanan sıkıntıları 31 Mart’ta hep birlikte çözeceğiz. En geç 2 yıl içerisinde yerelden sonra da genelde değişim olur. Halk buna karar vermiş. Osmangazi’nin bizim açımızdan en zayıf olduğu yerlerde bunu yaşıyoruz, görüyoruz. 2 haftadır 10 bine yakın kişinin elini sıktık. İl örgütümüzle, ilçe başkanımızla, kadın kolları, gençlik kollarıyla birlikte saha bizden yana. Yeter ki biz gereğini yapalım. Bu vatandaşın sıkıntılarına, doğru çözümler üretelim. Genel merkezimiz, ilimiz, ilçemiz, örgütümüz hep birlikte kenetlenelim. Başarı bizimdir. Başarı inananlarındır ve ben burada inanmış bir kitle görüyorum. Hep birlikte başaracağız diyorum. Ön seçimde aday olan kontenjana başvuran bütün belediye meclis üyesi adaylarına başarılar diliyorum. Her biriniz değerlimizdir, kıymetlimizdir Birlikte çalışacağız. Asla küsmek yok, darılmak yok. Hedefimiz tek olmakla birlikte Osmangazi’de, Bursa Büyükşehir’de de diğer 16 ilçede de Cumhuriyet Halk Partisi‘nin bayrağını belediyelerin direklerine asmaktır.

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları kürsüye çıkarak kendileri için oy istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ