Zirvede Haber

ŞENOL YOROZLU ANISINA DÜZENLENEN “KAFTANLAR” SERGİSİ SANAT DÜNYASINDAN TANINMIŞ İSİMLERİN KATILDIĞI ÖZEL BİR DAVETLE BRIEFLYART’TA AÇILDI!

ŞENOL YOROZLU ANISINA DÜZENLENEN “KAFTANLAR” SERGİSİ SANAT DÜNYASINDAN TANINMIŞ İSİMLERİN KATILDIĞI ÖZEL BİR DAVETLE BRIEFLYART’TA AÇILDI!

Yorozlu, Kaftanlar serisini ilk oluşturduğu yıllarda ‘Kaftan Kim?’

ŞENOL YOROZLU

ANISINA DÜZENLENEN

“KAFTANLAR” SERGİSİ

BRIEFLYART’TA ZİYARETE AÇILDI!

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, Türk çağdaş sanatının usta ismi Şenol Yorozlu’nun anısına düzenlenen “Kaftanlar” başlıklı sergi, Yorozlu’nun eşi Rahşan Anter’in yanı sıra Gülten Kaya, Ayşe Semiha Baban, Server Demirtaş, Sezen İslimyeli, Tan Oral, Tunç “Turbo” Dindaş, Genco Gülan, Doğan Paksoy, Ahmet Soysal, Can Aytekin, Denizhan Özer, Uğur Mine Tamay, Meriç Hizal, Kerim Zapsu, Meryem Arıcan gibi sanat dünyasının tanınmış isimlerinin katıldığı özel bir davetle 25 Ocak’ta Brieflyart Galeri’de açıldı. Sanatçının son kişisel sergisine de ev sahipliği yapmış olan Brieflyart,  Yorozlu’nun başyapıtları arasında yer alan “Kaftanlar” serisinin bir bölümünü sanatçı anısına sanatseverlerle paylaşıyor. Şenol Yorozlu’nun kaftan biçimi vererek üzerlerinde farklı imgeler ve simgeler olan kağıt parçalarından ürettiği eserlerinin yer aldığı “Kaftanlar” sergisi, 24 Şubat’a kadar Brieflyart’ta ziyaret edilebilir.

Gümüşsuyu’nda yer alan Brieflyart, 2024 programına bir anma sergisiyle başladı. 19 Temmuz2023’te kaybettiğimiz usta sanatçı Şenol Yorozlu’nun (1950- 2023) Ocak 2023’te gerçekleşen son kişisel sergisine ev sahipliği yapan Brieflyart, şimdi de sanatçı anısına düzenlenen “Kaftanlar” başlıklı sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, sanatçının başyapıtları arasında gösterilen; belleklerde yer etmiş geleneksel bir imgeyle tüketim kültürünün egemenliğindeki güncel olguların yepyeni içeriğinin tartışmalı bir sentezinden yola çıkan çarpıcı “Kaftanlar” serisinin bir bölümünden oluşuyor.

“Kaftanlar” sergisi için hazırlanan katalog yazısını kaleme alan sanat yazarı, eleştirmen Nilgün Yüksel, seriyi Yorozlu, Kaftanlar serisini ilk oluşturduğu yıllarda ‘Kaftan Kim?’ sorusundan yola çıkar. İzleyiciyi, nesnenin işaret ettiği özneyi ya da olası özneleri düşünmeye davet eder. Yorozlu, kaftanlarında güç ve değer imgesini tersine çevirir. Gücün, heybetin, değerin simgesi kaftanı kâğıtlara; dolayısıyla insanların gözünde kırılgan, hafif ve sıradan olana evriltir. Onun boyut olarak devasalığını küçültür. Değerini yeniden sorgular ve değişken olabileceğini hatırlatır. Fakat bunu yaparken kaftanı tarihe gömmez, tam aksine toplumsal bilinçdışında yaşayan imgenin canlılığını gösterirken salt iktidar kavramıyla özdeşleştirir,” sözleriyle anlatıyor.

Şenol Yorozlu’nun “Kaftanlar” sergisi, 25 Ocak – 24 Şubat 2024 tarihlerinde salı-cumartesi günleri 11.00 – 18.00; pazar günleri 13.00 – 18.00 saatleri arasında Brieflyart’ta ziyaret edilebilir.

Bilgi için:  brieflyart.com

instagram.com/brieflyart

twitter.com/brieflyart

facebook.com/brieflyart

Adres:   Gümüşsuyu Mah. İnönü Cad. Ongan Apt. No: 43ABeyoğlu/ İSTANBUL

(Alman Başkonsolosluğu karşısı)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ