Zirvede Haber

Bozbey Halk TV’de: Bursalılar hak yerini bulacak diyor

Bozbey Halk TV’de: Bursalılar hak yerini bulacak diyor

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah Programına katıldı. 2019 seçimleri hakkında konuşan Bozbey, ‘Geçmişteki hatalardan ders çıkardık. Bursalılar da bunun farkında. Hak yerini bulacak diyorlar. Biz yarım kalan filmi tamamlayacağız’ dedi.

Mustafa Bozbey Halk TV’de: Bursalılar hak yerini bulacak diyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Halk Tv’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah Programına katıldı.

İsmail Küçükkaya’nın Yerel Seçimlere yönelik sorularını yanıtlayan Bozbey, Bursa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GEÇMİŞTEKİ HATALARDAN DERS ÇIKARDIK

2019 Yerel Seçimlerinde yaşadıkları kayıptan bahseden Bozbey, geçmiş hatalardan ders çıkardıklarının altını çizerek, “Bizim geçtiğimiz yerel seçimde hatamız varmış. Şu anda onlardan ders çıkardık kesinlikle. Hemen akabinde zaten 15 gün içerisinde bütün raporları tamamladım sonra hemen sahaya çıktım 2019 yılında. Ve hakikaten Bursalılar şuna inanmış durumdalar, hak yerini bulacak diyorlar. İl başkanımızla il başkanımızla, il yönetimiyle, ilçe başkanlarımızla kuyruklu bir çalışmamız var. İlçe seçim kurulları ve il seçim kurulu dahil olmak üzere tamamen hukuki görevlendirmesi yapıldı. Bunların tamamını şu anda ne kadar açık kapı varsa o kapıları kapatıyoruz. Sağlam bir şekilde yani bunu seçim günü de dahil olmak üzere planlayarak yapıyoruz. Yarım kalan filmi şimdi tamamlayacağız” dedi.

bozbey 4

‘BURSA SAHİPSİZ BİR KENT’

Geçmişte Nilüfer’de yapılan uygulamaların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayan uygulamalar olduğunu ifade eden Bozbey, “Nilüfer’de yapmış olduğumuz uygulamalar Büyükşehir’in bile yapamadığı uygulamalardı. Ama bunları yaparken ki ana temamız insandı, önce insan dedik. Demokratik katılım yönetim sistemini özellikle ortaya koyarak doğru işleri taraftarla beraber yaptık bunun kazancı bize son derece fazla geldi. Büyükşehir’deki mevcut yönetimin Bursa’yı getirdiği nokta aslında gerileyen bir kent durumuna düştü. Sorunlarıyla beraber her geçen gün geriye doğru gidiyor. Hafta sonu Bursalılar Eskişehir’e gidiyor alışverişe İstanbul’a gidiyor. Bursa aslında sahipsiz bir kent. Katılımcılığı esas alan anlayış ortaya koymadıklarından kaynaklanıyor. En büyük sorun nedir diye sorarsanız vatandaşa trafik diyecektir. Hemen ardından da kentsel dönüşüm. Ben sahayı hiç bırakmadım. Sahada insanlarla konuşarak Bursa’nın neye ihtiyaçları olduğunun da tespitini yaptık. Bursa’nın kent anayasası gibi bir planlamaya ihtiyacı var. 2020 planları ile Bursa şehirleşiyor. Planlar 30-4O yıllık planlar ile yapılması gerekiyor biz 30 yıl geriden geliyoruz. Raylı sisteme geçiş alanlarımız oluşacaktı ama bugün yok. Bursa’nın sorunlarına vakıfım ve çözmek için hazırım. Rengi sıfatı inancı kimliği ne olursa olsun iyi insan mı kötü insan mı bizim felsefemizin bu olması lazım. Ben kimseyi ötekileştirmiyorum insan olsun yeter” dedi.

‘YENİ SEÇİM MÜZİĞİMİZ YOLDA’

Bozbey, geçtiğimiz seçimde kullandıkları seçim müziğini kullandıklarını ifade ederek yeni hazırlanan müziğin yakında duyurulacağını dile getirdi.

bozbey 45

‘YENİDEN YEŞİL BURSA OLUŞTURMAMIZ LAZIM’

Kentsel dönüşümle ilgili konuşan Bozbey Bursa’nın tekrar Yeşil haline kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Kısa zamanda kentsel dönüşüme hız vereceğiz. Yeniden yeşile kavuşmasına başlamış olacağız. En önemli şey belediyelerin hem bütçesinin kontrolü hem de açıkların varsa ortadan kaldırılmasını sağlamamız lazım. Şeffaf ve denetime açık bütçe yönetimini sağlamamız lazım. Ana temamız şeffaflık ilkesidir. Bursa’nın sorunları çok. Yeniden Yeşil Bursa oluşturmamız lazım. İlk kent ormanını biz kazandırdık Bursa’ya ancak Büyükşehir bizden aldı ve içerisini yapılaştırdı, doğru değil. Birçok hizmet üretilebilir ama esas baz aldığımız kesim çocuklar. Kreş ve özellikle çalışan kadınların çocuklarına yönelik ücretsiz kreşler yapmamız lazım. Çocuklara süt desteği sağlamamız lazım. Bunları Nilüfer’de yaptık Büyükşehir’de de yapacağız. Bursa’da da okula aç giden çocuklarımız var. Sabah kahvaltısını yapmadan okula giden çocuklar var hepsine sahip çıkacağız.”

 

bozbey 7

‘GENÇLER KENTTE GELECEĞE GÜVENLE BAKAMIYOR’

Konuşmasını sürdüren Bozbey, gençlerin yurtdışına gitme fikrinin ortadan kaldırılması için yerel yönetimlerin ve belediyelerin ortak çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.  

Bozbey, “Gençler Bursa’da geleceğe güvenle bakamıyor. 10 gençten 8’i eline geçen ilk fırsatla yurtdışına gitmek istiyor. Bizim bu gençlere ihtiyacımız var, kaybetmemiz lazım onları. Gençleri kaybettiğimizde ülkenin ana damarlarından biri çökmüş demektir. Yerel yönetim ve belediyeler olarak özel projeler üretmemiz lazım. Bursa’yı Bursalılarla yöneteceğimiz için genç, yaşlı, çocuk esnafın, herkesin gülümsemesi için oylarınızı istiyorum” diye konuştu.

mustafa bozbey 5
mustafa bozbey 5 1
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ