Zirvede Haber

Kilis, 2011’den bu yana gerçekleşen göçün baskısı altında ezilen bir kentimiz

Kilis, 2011’den bu yana gerçekleşen göçün baskısı altında ezilen bir kentimiz

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kilis’te basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ: Kilis’e en fazla gelen siyasi parti olduk. Kilis konusunda, Kilis’in dertlerini, meselelerini Türk siyasetine taşıyan Türkiye’nin gündemine taşıyan tek parti vardır: Zafer Partisi. Zafer Partisi Kilis’te yeni il başkanı yeni teşkilatı ile seçim sonrasında büyük bir atılım içerisine girmişti. Bu atılımın sonuçlarını inşallah Mart 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlerde çok somut bir şekilde göreceğiz. Ben de Kilis’e seçimlerden önce bir ikince kez geleceğim. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde açıklayacağımız adayımız ile birlikte sahada olacağım. Kilis, 2011’den bu yana gerçekleşen göçün baskısı altında ezilen bir kentimiz. Sadece göç Kilis’i ezmiyor aynı zamanda iktidarın yarattığı korku iklimi de Kilis’i eziyor. Ben sevgili Kilislilere bu ortaya çıkarılmaya çalışılan baskı ve korku rejimine karşı kim olduklarını tekrar hatırlatmak istiyorum Kilisliler misli görülmemiş bir zafer kazanan 1. Dünya Savaşı’nın galiplerine karşı Fransızlara karşı direnişi kendilerinden başlatmış insanların torunlarıdır. Dışarıdan gelen baskılara istila girişimlerine yiğitçe direnmişlerse Kilisliler bugün de üzerlerinde değişik araçlar kullanılarak politik baskılar ekonomik şantajlar bürokratik baskılar kullanılarak oluşturulmaya çalışılan korku iklimine direnmelidirler. Dedelerine layık torunlar olduklarını göstermelidirler. Çünkü bu baskı ve korku iklimi devam ederken aslında Kilis’in ayaklarımızdan altından kaydırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Kilis’te Kilislilere, “Susun, konuşmayın, itiraz etmeyin” diye baskı yapılırken Kilis’in toprakları, sokakları, tarlaları, mağazaları Kilislilerin elinden alınmaktadır. Kilis, bir Türkmen kenti karakterini yitirip bir Suriye kenti olmaya doğru hızla ilerlemektedir. Bu da bir çeşit istiladır ve kabul edilebilir değildir. Kilislilerin artık itirazlarını yükseltmelerinin vakti gelmiştir. Bugün itiraz etmezseniz yarın itiraz edebileceğiniz bir ortamın kalmayabileceğini anlamak durumda olmalıdırlar. Aksi takdirde kendi kentlerinde azınlığa düşmüş, varlıkları tartışılır ve dedelerinin mezarlarını izinle ziyaret edebilir noktaya gelmeleri ne yazık ki mümkündür. Tarih bunu uyuyan milletler için birçok kez göstermiştir. Kilis’in başına bu gelmemelidir.

Biliyorsunuz Kilis, eskiden Gaziantep’in parçasıydı. Gaziantep harbi aynı zamanda Kilis muharebeleridir. Gaziantep’in gazilik unvanı aynı zamanda Kilis’in de gazilik unvanıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da kendiliğinden örgütlenen direnişi ilk tespit ettiği yerdir. Kilislilerin de bu tarihi mirasa sahip çıkacak şekilde durmaları ve direnmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu seçimler bu duruşu göstermek için önemli bir fırsattır. Zafer Partisi, Kilis’in meselelerine en fazla eğilen, onları en çok gündemde tutan, Kilislilerin dertlerini Türk kamuoyunun gündemine tekrar ve tekrar taşıyan parti olarak eğer Kilisliler bu Mart seçimlerinde Zafer Partisi’ni destekler ve Zafer Partisi’nin adayını belediye başkanı olarak seçerlerse hayatlarında köklü değişimler olacağını bilmelidirler. Zafer Partisi, Kilis Belediye Başkanının yapacağı ilk şey: Belediyenin kaynaklarından bundan sonra sığınmacılara para aktarmayı durdurmak olacaktır. Kilis Belediyesinin parası sadece Kilislilere harcanacaktır. Kilis Belediye Başkanı Zafer Partili sığınmacıların ruhsatsız açmış olduğu iş yerlerini kapatacaktır. Ruhsatsız hiçbir çalışmaya izin vermeyecektir. Kilis’te ticarette Kilislilerin önceliğini olması kaçınılmazdır. Kilis’te Zafer Partisi Belediye Başkanı hizmet ederken öncelikle bu ülkede askerliğini yapmış, vergisi ödemiş, bu ülke için ağlamış, gülmüş, mücadele etmiş Kilislilere öncelik vererek hizmetleri şekillendirecektir. Ülkesine dönmek isteyen sığınmacılara da belediyenin imkanları nispetinde yardımcı olacaktır. Gettolaşmayı engellemek için belediyenin imkânları dahilinde büyük bir çalışma yürütülecektir. Zafer Partisi Belediye Başkanı uyuşturucuyla mücadele için büyük bir spor hamlesi gerçekleştirecek. Gençlikle uyuşturucu arasına spor duvarını örecektir. Kilis’in her yerinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, kapalı spor alanları kurularak istihdam edilmeyen öğretmelerin belediyede istihdam edilmesi sağlanıp gençlerimizin spora yönelmesi teşvik edilecek. Uyuşturucu ile gençlik arasına yeni bir spor bağı oluşturulacaktır.

Zafer Partisi Beledi Başkanı diğer partilerin vaat ettiği belediyecilik hizmetlerini zaten daha iyi daha kaliteli ve müteahhit belediyeciliği ile değil halk belediyeciliği ile yapacak. Kamuya ait olan kaynakları birkaç kişinin zenginleşmesi için değil Kilis halkının daha güzel yaşaması için harcayacaktır. Bütün sevgili Kilislilerden bu seçimlerde korkmadan cesurca kendilerini değil sadece çocuklarının ve torunlarının nasıl bir Kilis’te yaşayacaklarını hatta Kilis’te yaşayıp yaşayamayacaklarını belirleyecek şekilde oy kullanmalarını ve oylarını Zafer Partisi’ne vermelerini rica ediyoruz. Eğer oyunuzu Zafer Partisi’ne vermiyorsanız bu şehirde bu kadar sığınmacı var diye hiç dert etmeyin. Hiç bundan dolayı üzüldüğünüzü ifade etmeyin. Eğer kentinize sahip çıkmak istiyorsanız kentinizi savunmak istiyorsanız kentinizi korumak istiyorsanız çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğini güvence almak istiyorsanız tek yok zafer partisi bayrağı altında birleşmek ve Kilis’in güzel geleceğini kucaklayacak ilk adımı atmak olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ