Zirvede Haber

AKTUĞ, EMEKLİLERİN GÖNLÜNÜ KAZANDI.

AKTUĞ, EMEKLİLERİN GÖNLÜNÜ KAZANDI.

Köşe yazarımız Zeki Baştürk kaleme aldığı yazıda bir ziyaretin arka perdesini araladı. Baştürk ;

Mudanya Emekliler (Yâren) Grubu , Mudanya Belediye Başkanı aday adaylarından Erdal AKTUĞ’u ağırladı. Mudanya Belediyesi Sosyal Tesislerinde ( MUDAŞ) yapılan toplantıya pek çok meslek grubundan emekli katıldı. Aday adayı Erdal Aktuğ’a ilgi büyüktü. Adayı tanıma merakı ve isteği nedeniyle sorularla adayı terlettiler.

Sorulan bir soru üzerine konuşmasına kendini anlatarak başladı konuşmasına. Harmancık doğumlu, Bursa Erkek Lisesi mezunu ve Elektrik mühendisi olduğunu söyledi. CHP’de çeşitli görevlerde bulunduğunu, Mudanya ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi olarak yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yaptığını, bu nedenle doğaya önem ve değer verdiğini vurguladı.

Elektrik Mühendisleri  Odası Bursa Şubesi Başkanlığı, BTSO  Meclis üyeliği ve ÇEK ( Çağdaş Eğitim Kooperatifi) Yönetim Kurulu üyeliğinde çeşitli konularda projeler ürettiğini anlattı. Sivil Toplum Kuruluşları’nda toplum yararına sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü çalışmalar yaptığının altını çizdi.

Tek seçici ya da karar verici olmadığını, ekip anlayışına ve ekip ruhuna dayalı bir yönetim  anlayışına sahip olduğunu, ortak akıl ile yönetime inandığını, belediyeyi bu ilkeler doğrultusunda yöneteceğini belirtti.

Seçildiği takdirde vaatlerinin neler olduğu sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bilim ve sanat alanında uzman kişilerden oluşan bir Danışma Kurulu kurmak isterim. Sosyal etkinlikler için bir Kültür Merkezi , sosyal çalişmalar için “Dernekler Yerleşkesi” yaparak dernekleri  merdiven altlarında çalışma yapmaktan kurtaracağım” dedi.

Adaylık başvurusu konusunda   kimler etkili oldu? Sorusuna ise ” Kent dinamikleri ( Sivil Toplum Örgütleri , Esnaf Odaları, Akademik odalar, vb.) elimi taşın altına sokmam konusunda zorladılar.” yanıtını verdi.

Erdal Aktuğ, vaatlerini sıralamayı sürdürdü. Deprem konusunda  Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Üniversite ile işbirliği yaparak risk analizi analizi ve
deprem envanteri çıkaracağını anlattı. Depremi ciddiye aldığını ve konuya bilimsel olarak yaklaştığını özenle vurguladı.

Mudanya’nın en önemli sorununun trafik ve ışıklandırma konusu olduğunu söyleyerek dersine iyi çalıştığını gösterdi. Ancak bu sorunların çözümünde en büyük engelin aday belirlemenin ve kesin adayın açıklanmasının gecikmesi olduğunu söyledi. “Çünkü bu gecikmeler, iyi bir takım kurmamı engelliyor” diyerek kaygılarını dile getirdi.

Mahalle komiteleri  işlevsel  haline getirilecek, sahil boyunda yeşil alanlar ve  emeklilere  uygun yaşam alanları  yapılacak diyerek konuşmasını bitirdi.

Konulara egemen oluşu, sorunları bilip çözüm önerileri sunması toplantıya katılanlarda olumlu izlenimler bıraktı. Kendine olan özgüveni, kimseyi karalamadan soruları içtenlikle yanıtlaması beğeni ile karşılandı. Emeklilerin gönlüne girdi. Onların gönlünü kazandı.

Öncelikle adaylığı netleştiği ve kesinlik kazandığında halkın gönlüne de gireceğini sanıyorum. Çıktığı yolda başarılar diliyorum. Yolun açık ve aydınlık olsun değerli dost.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ