Zirvede Haber

“Çataltepe’yi ‘Çakaltepe’ Yapanlar Halinizden Memnun musunuz!

“Çataltepe’yi ‘Çakaltepe’ Yapanlar Halinizden Memnun musunuz!

Bursa’da Kestel ilçesi Çataltepe Sanayi Sitesi projesi 15 yıldır tamamlanamadı. 3 milyon metrekare sanayi arazisi, hak sahibi 3 bin 159 esnafın bilgisi olmadan bir kooperatife devredildi. 3 bin 159 esnafın ödediği 75 milyon TL’nin hiç edildiğini belirten Çataltepe Sanayi Sitesi Mağdurları Derneği tüm siyasi partilere çağrı yaparak mağduriyetlerinin sonlanmasını istedi.

Çataltepe Sanayi Sitesi Mağdurları Derneği Başkan yardımcısı Mehmet Kuş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Şu görmüş olduğunuz Çataltepe mevki 15 yıldır. Esnaf Sanayi Sitesi olarak kangrene dönüşmüş durumdadır. Çataltepe ‘Çakaltepe’ olmuş durumdadır. 2008 yılında Bursa’daki 3 bin esnafın topladığı parayla 62 milyona kamullaştırılan, daha sonra altyapısına başlanan bu yerler. Zamanla çeşitli şekillerde akamete uğramıştır. 2019 yılına geldiğimizde ise burası TOKİ tarafından yüzde 75’i Bursa’daki 3 bin esnafın, kamulaştırma ve altyapısını ödediği bu yerler, TOKİ’nin biçtiği değer olan 129 milyondan, bizlerin ödediği 75 milyon lira çıkarılarak, 54 milyona verilmiştir. 2019 yılından beri bu arkadaşlar, bizlerin dışında Antalya’dan, Samsun’dan, New Jersey’den, Amerika’dan ingiltere’den üye kaydı yapmışlardır. Geldiğimiz noktada görüntü olarak inşaata başlamış 3 bin esnafın ödediği paraları hiç etmişlerdir. Bugün bu davanın peşinde, açtığımız mahkemelerden sonuçlarımızı beklemekteyiz. Bu mahkemelerden alacağımız sonuçlar bizi ne kadar tatmin eder bilemeyiz ama, 7 kişinin kurduğu 7 bin TL sermayeli tüzel kişilikli bir kooperatife, 54 milyona verildiği ayan beyan ortadadır.

Biz uzun zamandır bu işle ilgili davalarımızı açıyoruz, çalışmalarımızı yapıyoruz. Toplantılardan ve elde edildiğimiz bilgilerden yola çıkarak, buranın tamamen peşkeşe yönelik olduğunu, hatta ve hatta burasının ta başından beri atılan imzalara ve bu işle ilgili olan bazı kişilerin, bugün FETÖ terör örgütünün yardım yataktan, çeşitli suçlardan hüküm giymesine ve bu konuyla kenarından köşesinden ilgisinin olması bizlere farklı şeyler düşündürmektedir. Öyle bir hale gelmiş ki 3 bin esnafın ödediği para yok. 54 milyon liraya görmüş olduğunuz 3 bin dönüm altyapısı bitmiş arazi. Ve bu işin arkasında kim var? Bu aklın, devletimiz tarafından incelenmesini ve bizlere sahip çıkılmasını istiyoruz.

Bugüne kadar başvurduğumuz yetkililerden, ‘bizim haklı olduğumuzu, bu konuda bizim herhangi bir endişemimiz olmaması’ gerektiğini duyduk. Ama yıllardır aynı kelimeleri duyuyoruz. 15 yıldır burası böylece duruyor ve hak sahipleri olarak hakkımıza kavuşamıyoruz. Ödediğimiz paralar TOKİ’nin hesaplarında, öyle ya da böyle buradan yer için paralarımızı ödemişiz. Buraların kamulaştırılmasını ödemişiz. Altyapının belli bir kısmını ödemişiz ve şu anda buradan bir santim bile kimsenin bir hakkı, hukuku yok. Bizim devletimizden ricamız, bu işin, bu baronlardan alınıp, TOKİ’ye verilmesini istirham ediyoruz.” Esnaf da projenin biran önce devlet tarafından bitirilmesini istedi. Çataltepe konusunu bugüne kadar İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, CHP Milletvekilleri Hasan Öztürk ve Prof. Dr. Kayıhan Pala ilgili bakanlıklara soru önergesi vererek sürecin hangi aşamada olduğunu sordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ