Zirvede Haber

Türk Halkının Yüzde 60,3’ü Boykot Çağrılarına Katılım Gösteriyor

Türk Halkının Yüzde 60,3’ü Boykot Çağrılarına Katılım Gösteriyor

Areda Survey, Türkiye genelinde 1.752 kişinin katılımıyla İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirmiş olduğu saldırıların Türk halkı üzerindeki etkisini araştırdı. Araştırmaya göre Türk halkının yüzde 60,3’ü dünyada yükselen İsrail ürünlerine yönelik boykot çağrılarına uyuyor. Ayrıca, yüzde 86,6’sı İsrail’in saldırıları karşısında Amerika ve Avrupa’nın insan hakları konusunda başka devletleri baskıladıklarını düşünüyor.

Türkiye İsrail Bağlantılı Ürünleri Boykot Ediyor

İsrail’in Filistin işgali başladığı günden itibaren ulusal ve uluslararası düzeyde, özellikle de sivil toplum kuruluşlarından ve farklı milletlere sahip halklardan İsrail bağlantılı ürünlere yönelik boykot çağrıları yükseliyor. Areda Survey’in Türk halkının boykota katılım durumuna dair yaptığı araştırmaya göre Türk halkının yüzde 60,3’ü bu boykot çağrılarına katıldığını belirtiyor.

Amerika ve Avrupa İnsan Hakları Konusunda Başka Devletleri Baskılıyor

Aynı araştırmada, Amerika ve Avrupa’nın insan hakları konusundaki tutumları hakkında katılımcıların ne düşündükleri de soruldu. Verilen cevapların yüzde 86,6’sı insan hakları konusunda Amerika ve Avrupa’nın başka devletleri baskıladığı yönünde oldu. Yüzde 13,4’ü ise Amerika ve Avrupa’yı insan hakları konusunda samimi ve tutarlı olduğunu belirtti.

Araştırmanın Metodolojisi

Türkiye genelinde 1.752 kişinin katıldığı ve 28 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ