Zirvede Haber

Sparkle, İtalya’nın Balkanlar ve Orta ve Doğu Akdeniz Ülkelerine Bağlantısını Sağlamak İçin Adriyatik’te GreenMed Deniz Altı Kablo Projesini Başlattı

Sparkle, İtalya’nın Balkanlar ve Orta ve Doğu Akdeniz Ülkelerine Bağlantısını Sağlamak İçin Adriyatik’te GreenMed Deniz Altı Kablo Projesini Başlattı

İtalya’nın konumunu ve Sparkle’ın Akdeniz’deki rotalarını güçlendirmek ve inovatif bir yolla dayanıklılık ve esneklik sağlamak için yeni bir omurgaya yatırım projesinin ilk aşaması başlıyor

İtalya’nın ilk uluslararası hizmet sağlayıcısı ve dünyanın önde gelen operatörleri arasında yer alan Sparkle, Adriyatik Denizi’ni geçerek İtalya’nın Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Yunanistan ve Türkiye’yle bağlantısını sağlayacak ve daha sonra Akdeniz’e ilerleyecek olan yeni bir deniz altı kablo sistemi olan GreenMed’i geliştirmek üzere bir proje başlattı.

GreenMed, Orta Avrupa, Balkanlar ve Orta ve Doğu Akdeniz ülkelerini çeşitlendirilmiş ve düşük gecikmeli bir rota üzerinden birbirine bağlayacak inovatif bir fiber optik altyapı koridoru oluşturacak. Sistem, İtalya’nın Adriyatik kıyısından kara yoluyla zengin dijital merkez Milano’ya ve oradan da Avrupa’daki diğer büyük internet ve bulut düğümlerine bağlanacak.

Proje aynı zamanda, mevcut karasal omurgalara ilave olarak güvenli ve çeşitlendirilmiş bir rota sunarak, %25’lik bir tahmini büyümeyle (CAGR 22-29) Balkan dijital pazarındaki güçlü gelişimi desteklemeyi de amaçlıyor.

İtalya, son yıllarda bölge için önemli bir dijital ağ geçidi haline gelen ve İtalya’yı Fransa, Yunanistan ve Ürdün’deki Akabe’ye kadar Akdeniz’e kıyısı olan çeşitli ülkelere bağlayan Sparkle’ın BlueMed kablosunun iniş noktası olan Yunanistan’ın Girit adasını da GreenMed sistemine bağlayarak Büyük Akdeniz’in  ana bağlantı merkezi olarak pozisyonunu pekiştiriyor.

Sparkle CEO’su Enrico Bagnasco “GreenMed ile Sparkle, kıtalararası bağlantı talebini ve Balkan bölgesinin artan dijitalleşmesini desteklemek için Akdeniz havzasını geçen son derece inovatif özelliklere sahip bir rota oluşturarak ağını genişletmeye devam ediyor” diye belirtiyor.

Sparkle Hakkında

TIM Group’un global operatörü olan Sparkle; İtalya’daki ilk uluslararası hizmet sağlayıcısı ve dünya çapındaki en büyük hizmet sağlayıcıları arasında yer alan, ulusal ve uluslararası taşıyıcılara, OTT’lere, İSP’lere, medya/içerik sağlayıcılarına ve çokuluslu şirketlere kapasite, IP, SD-WAN, ortak yerleşim, IoT bağlantısı, dolaşım ve ses gibi çok çeşitli altyapı ve küresel bağlantı hizmetleri sunan bir şirkettir.  Deniz altı kablo endüstrisinin önemli bir aktörü olan Sparkle, Avrupa’dan Afrika ve Orta Doğu’ya, Amerika ve Asya’ya uzanan 600.000 km’den fazla fiber ağın sahibi ve yöneticisidir. 32’den fazla ülkede faaliyet gösteren Sparkle’ın satış ağı, tüm dünyaya yayılmıştır.

Sparkle hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için X ve LinkedIn profillerini takip edebilir veya tisparkle.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ