Zirvede Haber

THE BODY SHOP’TAN DEV HAMLE: ARTIK %100 VEGAN

THE BODY SHOP’TAN DEV HAMLE: ARTIK %100 VEGAN
Kurulduğu günden bu yana bitkilerin gücünü doğa ile uyumlu hale getirmek adına çalışan The Body Shop, cilt bakımı, vücut bakımı, saç bakımı, makyaj ve parfüm de dahil olmak üzere tüm ürün yelpazesinde “The Vegan Society” tarafından onaylanan %100 vegan ürün formülasyonlarına ulaşan ilk küresel güzellik markası olduğunu duyurdu.*

The Body Shop, 1989 yılında kozmetikte hayvan testlerine karşı kampanya başlatan ilk güzellik perakendecisi olmuştu. O zamandan beri marka, bu etiği ilk sıraya koydu. Ürünlerinin %60’ının sertifikalı vegan olduğu 2021 yılında The Body Shop, kendisine %100 vegan olmak gibi iddialı bir hedef belirledi ve bunu geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla başardı. Aralık 2023 itibariyle, The Body Shop’un mevcut tüm ürün formülleri The Vegan Society tarafından onaylandı.* *

The Vegan Society İş Geliştirme Direktörü Chantelle Adkins; “Bugün The Body Shop’u, ürün formülasyonlarının %100’ünün vegan olması ve The Vegan Society’nin Vegan Ticari Markası ile sertifikalandırılmasını başardığı için büyük bir tebrikle karşılıyoruz. Bu çok büyük bir proje oldu. Bu önemli adımın, diğer güzellik markalarının takip edeceği küresel bir standart oluşturmasını ve sektörde hayvan kullanımının ve sömürüsünün azaltılmasına yönelik daha fazla değişime ilham vermesini umuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Günümüzde vegan olmayan ürünlerin de mevcutta satışta olduğu The Body Shop’ta önümüzdeki süreçte tamamen vegan sertifikalı ürünler raflarda yerini alacak. The Body Shop İcra Kurulu Başkanı Ian Bickley heyecanını; “Vegan güzelliğinin dünya çapında milyonlarca insan için önemli olduğunu biliyoruz ve bu büyük dönüm noktasına ulaşmak için yorulmadan çalıştık. Kokularında hayvanlar üzerinde deney içermeyen misk kullanan ilk büyük küresel güzellik markası olduk. Artık dünyada bir ilki daha gerçekleştirdik.” diyerek belirtti.

Güzellik sektöründe kilometre taşı…

Her 10 gençten 1’i vegan içeriğin sağlık ve güzellik satın alma alışkanlıklarında önemli bir faktör olduğunu belirtirken, vegan kozmetik sektörünün 2023-2028 yılları arasında yıllık %6,31 bileşik büyüme oranıyla büyüyeceği ve 2028 yılında 24 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Kozmetikte hayvanlar üzerinde test yapılmasının dünya çapında yasaklanması için mücadele devam ederken, The Body Shop için tamamen vegan bir ürün yelpazesi, hayvanlar üzerinde yapılan deneylere yer verilmeyen güzellikte bir sonraki kilometre taşı olarak nitelendiriliyor. Makyaj trendleri gelip geçici olsa da bu hamle, güzellik sektörünün 2024’te etik ve sürdürülebilirliği çok daha ciddiye almaya başlayacağını gösteriyor.

*Aralık 2023 itibariyle The Vegan Society, The Body Shop’u The Vegan Society tarafından sertifikalandırılan %100 Vegan ürün formülasyonlarına ulaşan ilk küresel güzellik markası olarak seçmiştir.

**Aralık 2023 itibariyle, The Body Shop’un mevcut tüm ürün formülleri The Vegan Society tarafından onaylanmıştır. The Vegan Society tarafından sertifikalandırılmamış eski, üretimi durdurulmuş formüllerin piyasada satılmaya devam ediyor olması mümkündür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ