Zirvede Haber

TURAN METAL ÜLKEMİZİN YÜZ AKI..!!

TURAN METAL ÜLKEMİZİN YÜZ AKI..!!

1985 yılından günümüze ortaya koymuş olduğu üretim kalitesi ile ihracatta da güzel başarılara imza atan,ülkemizde koltuklarda mekanizma yatak sistemini ilk bularak hayata geçiren  Turan Metal’in bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan Hamdi Turan ile birçok merak edilene ve okuyucularımızdan gelen sorulara cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Hamdi Bey bizleri ,ekibimizi İnegöl’deki üretim tesislerinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Teknoloji,kalite ve ihracatın yıldızı Turan Metal’e  konuk olacağımızı sosyal medya üzerinden de paylaştığımızdan size de birçok soru geldi, sorularımıza geçmeden kısaca sizi tanıyalım isterseniz.

1985’TEN BUGÜNLERE TURAN METAL..!!

—- Bizlere Turan Metal’e böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ve İnegöl’e kadar gelmiş olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Hamdi Turan, 1962 İnegöl Yeniceköy Mahallesi doğumluyum.İnegöl Endüstri Meslek Lisesi Torna -Tesviye bölümünden 1977 yılında mezun oldum.İlk olarak 1985 yılında 4 ortakla birlikte burasını kurmuştuk. Tabii o süreçte yaşanılan sıkıntılı süreçlerden dolayı ortaklar ayrıldı.Sonra ben tek kaldım,hep devam ettirdim sonrasında tabii Çocuklarım da devreye girdi onlarla birlikte güzel bir ivme yakalamış durumdayız. Şu anda üretim ile birlikte toplamda 80 kişilik bir personelle çalışmalarımıza devam etmekteyiz.Kızım mali müşavir şirketimizin mali işlerine bakıyor.Oğlum da makine bölümü mezunu, o da üretime bakıyor. Bir  kızım daha  var o da bir kolejde İngilizce öğretmenliği yapıyor.

*** Bu anlamda Turan Metal’in geleceği de emin ellerde diyebiliriz değil mi Hamdi Bey.

—- Evet ,aynen o şekilde.

**** Ne gibi üretimler gerçekleştirdiğiniz ile ilgili birçok soru gelmiş size  Hamdi Bey.

—-Metal Ayaklar,Koltuk Mekanizmaları,Refakatçı Koltuk Mekanizmaları,Motorlu Mekanizmalar,Baza ve Baza Üst Profilleri,Köşe İskeletleri,Sandalyeler,Berjerler Üretimleri gerçekleştirmekteyiz. Kırk yıla yakın tecrübemizle Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için yoğun çaba harcamaktayız.

*** Peki ihracat kısmında nasıl ilerliyorsunuz Hamdi Bey?

İHRACATTA TURAN METAL FARKI..!!

— Şu anda aşağı yukarı 25 ülkeye ihracatımız var tabii burada ağırlıklı olarak 6 Balkan ve Avrupa ülkesi bulunmakta.

*** 80 kişilik ekibinizle güzel bir çalışma ortaya koyduğunuzu söylemiştiniz Peki Turan Metal’in gelecek hedefleri ile ilgili neler söylersiniz Hamdi Bey?

—- Daha büyümek, ihracatımızı daha fazla arttırmak daha fazla ülkeye ihracat sağlayabilmek. Kendi işimizde daha farklı modeller yaparak işimizi geliştirmek ,elbette hedeflerimiz arasında.

*** Okuyucularımızdan Ayşegül Hanım,değerli başarılı bir iş insanı olarak Hamdi Bey’in bir günü nasıl geçer diye merak etmişler.

HEP ERKEN KALKARIM..!!

— Ben hep erken kalkarım. Sabah 8.00’de gelir iş yerini ben açarım, ilk başta ben gelirim.Sonra işte 8.30’da iş başı yapılır ,üretim başlar. Ben şu anda çok fazla işlere müdahale etmiyorum ama işte hem kızım ,hem oğlum işlerin başındalar onlar yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyorlar.Tabii ben de önemli bir şey olduğunda devreye giriyorum onlara yardımcı olmuş oluyorum.

*** Diğer bir soru;Son zamanlarda dövizin, doların aşırı yükselmesi düşmesi vesaire gibi durumlar sizi  yurt dışı performans  anlamında etkiliyor mu diye  gelmiş Hamdi Bey ?

HER YERDE KARŞIMIZA ÇİN ÇIKIYOR..!!

—-Etkiliyor elbette,etkilemez mi. Bilhassa yurt içindeki maliyetlerin artması bizi ihracatta zorluyor. Sonuçta her yerde karşımıza Çin çıkıyor. Toplantı yapıyoruz dış  ticaretçilerimizle,öyle  rakamlar veriyor ki Çinliler biz 10 diyorsak adamlar 3 diyorlar. Öyle anormal rakamlar çıkıyor anlayacağınız.Küçük rakam farklılıklarında  Avrupalı müşterilerimiz bizi değişmiyor ama aradaki fark büyüdüğünde sıkıntı olabiliyor.Artık Çin’de biliyorsunuz kaliteli işler  ortaya çıkartıyorlar. Kaliteyi ucuza yapıyorlar.

AVRUPALILARA ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ..!!

Şimdi Tabii bizim yılbaşı ile birlikte işçi maliyetlerimiz yükseldi. Onları kara kara düşünüyoruz bu durumu nasıl Avrupalılara  anlatacağız nasıl izah edeceğiz diye.Çünkü onlar anlamıyorlar ,sonuçta oradaki enflasyon en yüksek %3-%5. Bizdeki enflasyonun kaç olduğunu Sizler biliyorsunuz. Bu durumu Avrupalı müşterilerimize  anlatabilmek ile ilgili kara kara düşünüyoruz.

*** Peki iş haricinde hobi anlamında neler yapıyor diye yine diğer bir soru gelmiş?

— Çok fazla etkinliğimiz yok, işte futbolu seviyoruz maçlara bazen gidiyoruz.Yenicespor var bizim kulübümüz doğduğumuz yerin takımı. Orada yöneticilik falan yapıyorum. Bu anlamda bizce doğduğumuz köye mahalleye  böylesine destek vermeye çalışıyoruz.

****Hamdi Bey’in gençken ya da daha sonrasında üretim anlamında ,ticaret anlamında, fuarlara gidiyor sunuz  oralarda olabilir her hangi ilgi çekici  anınız oldu mu diye sormuşlar size.

İLK MEKANİZMAYI DA BULAN TURAN METAL..!!

—- Fuar demişken,Turan Metal olarak birçok fuara katıldık orada da tabii kendimize göstermek yapmış olduğumuz ürettiğimiz koltuk mekanizmalarını ve diğer bütün ürünleri Avrupalı ve dünyadan gelen tüm iş insanlarına göstermek için yoğun bir çaba harcıyoruz. Sorunuza gelecek olursam ilgi çekici anlamında Koltuklarda mekanizma Yatak sistemini Türkiye’de ilk başlatan biziz. Bunu özellikle söylemek isterim tabii bunu biz başladıktan sonra  hem İnegöl’de hem ülkede tüm Türkiye’de büyük ses getirmişti.

**** Hamdi Bey ne kadarlık bir alanda ne gibi üretimler yapıyorsunuz ve bu anlamda gelecekte daha yeni bir üretim tesisine geçmek anlamında da hedefleriniz var mı acaba.?

TURAN METAL VERDİĞİ SÖZLERİN DAİMA ARKASINDADIR..!!

—-İnegöl’de 5000 m2 kapalı alanda, teknolojik altyapımız ve uzman kadromuzla 1985’den beri koltuk mekanizmaları sektöründe hizmet vermekteyiz. Sürekli müşteri memnuniyetini hedef edinen anlayışla hareket etmekte, buna bağlı olarak üretimde kaliteye özen göstermekteyiz. Turan Metal markasıyla satın aldığınız ürünler kaliteli malzemeler ve Elektrostatik Fırın Boya sistemi ile boyanarak üretilmektedir. Amacımız uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz ürünler üretmektir. Ayrıca Türkiye’de en geniş ürün yelpazesine sahip olan firmamız sektöründe lider konumunda yer almaktadır. Koltuk üreticilerine çözüm ortağı olmayı kendine misyon edinmiş bulunmaktadır.

Hızla değişen ihtiyaç ve beklentilere, aynı hızla araştıran, üreten teknik ekibimizle zaman kavramını ön planda tutarak cevap vermekteyiz. Ar-Ge çalışmalarımızda müşterilerimizden  gelen talepleri, sektörü analiz ederek ve 40  yıla yaklaşan  tecrübemizle harmanlayarak gerçekleştirmekteyiz. Tekrardan sizin talepleriniz doğrultusunda ürün standardının dışına çıkıp firmalarla özel Ar-Ge çalışmaları yapmaktayız. Yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da talep gören ürün portföyüne sahip firmamız, ülke ekonomisine de bu anlamda katma değer sağlamaktadır.

HEDEF;DAHA ÇOK İSTİHDAM,DAHA FAZLA İHRACAT..!!

Bununla birlikte Cerrah Sanayii’nde bir arsamız var ana caddeye yakın bir yerde, 20.000 metrekare. Yakın bir gelecekte  oraya geçme planımız var. 2024 yetişmez ama işte 2025 ile birlikte inşallah orada güzel bir tesisi hayata geçirme planlarımız var. Böylelikle tabii şu an 80 kişiye istihdam anlamında Türkiye ekonomisine katkı sağlarken İnşallah orası ile birlikte bu rakam daha da fazla artacaktır diye tahmin ediyorum.

Tabii bizim için verdiğimiz söz müşterilerimize teslimatla ilgili Termin ile ilgili verdiğimiz sözlerin hep arkasında olduk, bundan sonra da olacağız.Kaliteli üretim anlayışımızla hem yurt içindeki hem yurt dışındaki müşterilerimize en iyi hizmeti verme çabasında olacağız.Buradan başta İnegöl’de yaşayan 300 bini aşkın hemşerime, Yurt genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına, İnegöl’den, Turan Metal’den sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜ;TURAN METAL..!!

1985 yılında girmiş olduğu sektörde 39 yıldır güzel çalışmalar ortaya koyan bu anlamda yurt ekonomisine de 80 kişilik bir istihdam sağlayan İnegöl’ümüzün değerli iş insanlarından Hamdi Turan’a bizler de bundan sonraki çalışmalarında ,bilhassa  2025 yılı ile birlikte planladıkları  Cerrah Sanayii’sindeki daha geniş olacak  üretim tesislerine  bir an evvel geçmelerini  ve böylelikle yurt ekonomisine istihdam anlamında çok daha fazla destek sağlayarak sektörde öncü rolde  olmayı sürdürmesini değerli kızı ve oğlu ile birlikte başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.

İletişim bilgileri:

Telefon:0 224 718 52 86

Mahmudiye, Ağaç işleri Sanayii, 12. Mobilya Sokak. No:39,

16400 İNEGÖL-BURSA

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ