Zirvede Haber

SEVGİ, SAYGI VE GÜVENE DAYANAN DOSTLUK VE YOLDAŞLIK ÇOK KIYMETLİDİR.

SEVGİ, SAYGI VE GÜVENE DAYANAN DOSTLUK VE YOLDAŞLIK ÇOK KIYMETLİDİR.

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Aylardır yaşadığım sorunları tekrar etmek istemiyorum. Ancak çok zor geçen ve adeta yaşamdan bıktıran günlerdi.
Yaşam çok enteresan, hiç beklentisiz iyilik yaptığınız, sevgi saygınızla yaşamlara onur ve güç kattığınız insanlara tahammül edemeyen ihtiraslı ve negatiflikten beslenen bazı insanlar tahammül sınırlarını zorlarken yoruyor ve hasta ediyorlar!!!
Allahtan bunlar bir avuç yetersiz ve kompleks küpü sonradan görme konumlarına yakışmayan karanlığın bekçileri.
Birde yaşamı önce kendi ailesine, tüm yakınlarına, dostlarına ve var olan olanaklarını arkadaş ve dostlarıyla paylaşan, en önemlisi sevgi ve saygıyı bilen ve sunan güzel insanlar var.
Ben bu konuda çok şanslıyım.
Yaşamımda bir iki kendini bilmezin sevip sayıp kalemimin elverdiği kadar başarısını ve onurlu mücadelesini anlattığım için tahammül edemeyen birkaç kötünün dışında dünya iyisi ve bana sevgi saygı duyan dostlara sahibim.
Ben bu sene inanılmaz çok zor ve çok riskli rahatsızlıklar yaşadım.
Sebep olan bir iki kötünün dışında, kendi anneleri, ablaları ve en yakınlarına nasıl sahip çıkılırsa bana da gerçek dostlarım gece gündüz ve hiç vazgeçmeden öyle sahip çıktılar.
Hepsinin işi gücü rast gitsin, yaşamları huzur, mutluluk ve başarıyla zenginleşsin.
Bu güzel ve vazgeçilmez dostlarımdan biride her derde deva, paylaşmayı ve dayanışmayı bilen, mütevazı ve saygın Hülya Dink’tir.
Sağ olsun beni sevdiği kadar sayan ve “Ablacım, sakın sana bir şey olmasın, sen insanlık için lazımsın ve kıymetlisin, bilgin, zekân ve özverinle yerini dolduramayız…” der.
Dün öğleden sonra kapım çalındı Hülyam bahçesinden topladığı mandalinalar ve yine bahçesinden toplatıp kuruttuğu nane ve tüm sevgisi ile kapımda belirdi.
Hülya çoğunlukla özelen haber vermeden gelir.
Ben hazırlık yapmayayım ve hasta hasta yorulmayayım diye…
Yine öyle yaptı. Bende ona acele kendi ellerimle evde açarak yaptığım bir tabak mantı hazırladım.
Üstüne de Hülya birer neskafe yaptı içerken muhabbet ettik onunda canı sıkkındı.
Dost bildiği ve değer verdiği bazı kendini bilmezler onu da kaprisleri ve hadsizlikleri ile üzmüşlerdi.
Kendini yetiştirmeyen ve bencilliği tavan yapan, yetersiz bazı insanların neden kötülükten beslendiklerini konuştuk.
Çünkü iyi olmanın, duyarlı olmanın ve bazı mevki ve konumları hazmetmenin zor olduğunu bildiğimiz için onlar ve yakınlarını da utandıran mahcup eden bu yanardöner tipler içinde gerçekten üzüldük.
Her ne olursa olsun iyilikten, dayanışmadan ve toplumsal olaylarda duyarlı olup elimizi tüm mağdur ve zorda olan insanlar için taşın altına koymaktan vaz geçmeyeceğimizi tekrarlayıp teselli bulduk.
SON NOT:
Yerel seçimler sebebi ile aday adayı olan özellikle garanti gördükleri Nilüfer’e yığınak yapanların sürekli Ankara’ya dosya taşımaları ve karalama ile ön kesmeye çalışanların varlıklarından rahatsız olduğumuzu üzülerek konuştuk
.
Yine senelerce hiçbir konuda yerel yönetimlere katkı yapmamış olan ancak aday olunca sanal medyada dakika başı kendi akıllarının bile ermediği proje veya vaatler yağmuru ile hepimizi yoranların varlığından üzüldük.
Daha da kötüsü her yere aday olan ve etrafına para savuran, hatta bazı kalemleri satın alan aslında sol/sosyal demokrasiden nasibini almamış kadına şiddet bile uygulayan isimlerden duyduğumuz rahatsızlığı paylaştık.
Velhasıl iyi olanın, insana kıymet verenin, yoksulun mağdurun yanında olanın ve gerçekten toplumsa duyarlılığı olan mevcut başkan ve diğer ilçelerde de bu duyarlılıkta adayların değerlendirilmelerini temenni ettik.
Umarım karanlıkları aydınlığa çıkaracak, samimi, içten özellikle pop starlar gibi şov yapmayan, para ve güçle ön kesmeyen adaylarımız bir an önce açıklanır ve kirli ortamdan kurtuluruz.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ