Zirvede Haber

Milli Sol Genel Başkanı Alpay: “Bağkur’lunun suçu ne?”

Milli Sol Genel Başkanı Alpay: “Bağkur’lunun suçu ne?”

 Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, çalışmalarına 16 Ocak tarihine kadar ara veren TBMM’de, Bağ-Kur’luların beklediği yasal düzenlemelerin gerçekleşmemesinin büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.

“Esnafı tamamen bitirmek için her şeyi yapıyorlar”

Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sözü verilen “7200 prim günü indirimi” başta olmak üzere, tescil ve ihya konularındaki taleplerin yerine getirilmediğini belirten Alpay, “Bunlar yetmezmiş gibi Bağ-Kur primleri de yaklaşık 7 bin TL’ye yükseltildi. İktidar, esnafı tamamen bitirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Tescil mağdurları da büyük sıkıntı içinde”

Genel Başkan Alpay açıklamalarında, 2000 yılından önce Gelir Vergisi mükellefi olarak esnaflığa başlayan, vergi numarası olan, vergisini veren ama vergisini verdiği yıllara ait kanıtlanabilir faaliyetlerini emekliliklerine saydıramayan Bağkur tescil mağdurlarının sorunlarına da değindi. Geriye dönük tescil hakkı verilmemesi nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur tescil mağdurlarının büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Milli Sol lideri, “Belirli bir yaşın üstünde oldukları için çalışmakta zorlanan ve en öncelikli hakları olan emeklilik hakkına kavuşmak isteyen Bağ-Kur’lular için mutlaka bir çözüm bulunmalıdır.” dedi.

“Bağ-Kur’lu olmak suç, esnaf olmak bağışlanmaz bir ayıp mıdır?”

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay konuya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamasında ayrıca, şunları kaydetti:

“Bugün bu ülkede ‘mahalle esnafı’ denilen kavram ortadan kalktı. 3 harfli marketler ayakkabıcısından bakkalına, manavından nalburuna hemen her esnafın işini elinden aldı. Toplumun temelini oluşturan esnaf ve sanatkârları yok sayan, bir an evvel işyerlerinin kapanmasını isteyen temelsiz ve yanlış bir anlayış var. İstihdam sağlayan, devlete yük olmayan, kendi primini cebinden ödeyen esnaflara ve çiftçilere bunlar reva mıdır? Bağ-Kur’lu olmak suç, esnaf olmak bağışlanmaz bir ayıp mıdır? Parlamento Ocak ayında toplandığında ilk iş olarak prim indirimi ile 99 öncesi Bağ-Kur’luların SSK şartlarında eşit bir şekilde emekliliklerini sağlamalı, tescil sorununu çözmeli ve ihya meselesini de borçların ait oldukları dönemdeki tutarlarıyla ödenmesinin önünü açmalıdır.”

“Primlerde adalet, sağlık güvencesinde ayrımsız hizmet”

Bağ-Kur’luların ödemeleri gereken primlerin kademeli olarak yeniden belirlenmesi gerektiğini savunan Genel Başkan Alpay, özellikle küçük esnaf, sanatkâr ve çiftçilerin ödeyeceği Bağ-Kur primlerinin en fazla 2 bin TL olması gerektiğini kaydetti. Bu ekonomik şartlarda primlerini ödeyemeyen Bağ-Kur’luların ne olursa olsun bütün sağlık hizmetlerinden eksiksiz faydalanmaları gerektiğinin altını çizen Milli Sol lideri Hüseyin Alpay, bu sorunların çözüme kavuşmadığı takdirde, daha büyük toplumsal kırılmaların yaşanacağını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ