Zirvede Haber

Bursa’nın Eğitim Çınarı Ergin Kayan Aile Kabristanında Dualarla Anıldı…

Bursa’nın Eğitim Çınarı Ergin Kayan Aile Kabristanında Dualarla Anıldı…

Bursa’nın köklü eğitim kurumlarından Tan Okulları’nın kurucusu Ergin Kayan 75 yaşında hayatını kaybetmişti.  Kayan ailesi bugün eğitim çınarını mezarı başında andı.

Bursa‘nın köklü eğitim kurumlarından Tan Okulları’nın kurucusu Ergin Kayan 75 yaşında hayatını kaybetmişti.  55 yıllık iş hayatında sadece eğitimle ilgilenen Ergin Kayan bugüne kadar 100 bin öğrencinin hayatına dokundu. Tan markasının okullaşmasında etkin görev alan Ergin Kayan Ovaakça’dan Balat’a giden okul serüveninde önemli rol oynadı.

2015 yılında dershanelerin kapanmasıyla açılan Özlüce Tan Okulları’nın maddi manevi destekçilerinden olan Ergin Kayan 250 paydaşın yer aldığı büyük bir ailenin kurucusuydu. Erkayan İnşaat ve Erkayan Yemek Sanayi Şirketi’nin de kurucusu olan Ergin Kayan aralık 2020’de Gemlik Fevziye Köyü’ndeki cenaze namazının ardından toprağa verilmişti. Kayan ailesi bugün eğitim çınarını mezarı başında andı.

Tan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı oğlu Erten Kayan; “Bursa’da sadece eğitime değil ekonomi dünyasına da önemli hizmetleri olan merhum babamız atamız Ergin Kayan’ı kadim dostlarımızla anıyoruz. Hatıralarını Bursa’da yaşatacağız. Babamızın Bursa’ya vermiş olduğu sözü mutlaka gerçekleştireceğiz. Babamız adına bugüne kadar Bursa’da 50 civarında sosyal dayanışma örneği sergileyen projeye ev sahipliği yaptık. Pandemi sürecinde hazırladığımız yardımları evlere bizzat ben ve ailem tek tek ulaştırdı. Bursa’nın yanan ormanlarına şifa olsun diye yeniden bir ormanlık alan oluşmasına ev sahipliği yaptık. Bugün ilimizde 400 civarında özel okul eğitim faaliyetlerini sorunsuz sürdürüyorsa bunun arkasında babam Ergin Kayan’ın çabasının büyük olduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Ergin Kayan Kimdir?

12 Mart 1947 tarihinde Bursa‘da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gemlik’te tamamladı.

Bursa Atatürk Lisesini bitirdikten sonra İTÜ Matematik Bölümünü kazandı. Üniversiteden mezun olduktan sonra sırasıyla Atatürk Lisesi ve Bursa Kız Lisesi’nde görev yaptı.

Emin Ali Köylü’nün kurduğu Tan Dershanesine 1976 yılında ortak oldu. 1977-2014 yılları arasında Tan Dershanesinin kurum müdürlüğünü yaptı. Bursa Özel Dershaneler Birliği il Başkanıyken,

Eğitim hizmetlerinin okul çatısı altında daha etkili ve verimli olacağı düşüncesini benimsedi.

1997 yılında Ali Baran’la yaptığı görüşmeler sonucu Özel Baran Lisesi’nin devralınarak Tan Okulları olmasında büyük çaba harcadı. İlerleyen yıllarda Tan Okullarının Ovaakça’dan Balat’a taşınmasında okul arazisinin temini dahil olmak üzere çok büyük emek verdi. 2014 yılında dershanelerin kapanmasıyla birlikte yeni bir okul ve eğitim felsefesi geliştiren Ergin KAYAN, Özlüce Tan Okullarının açılma ve bugünkü durumuna gelmesi için maddi ve manevi desteğini hiç esirgemedi. Tüm hayatını eğitim için adayan Sayın Ergin Kayan yüz bini aşkın öğrencinin ve ailenin hayatına ışık olmuş, geleceklerini aydınlatmıştır.

Bugün 180 kişinin çalıştığı Tan Eğitim Kurumlarının yönetim kurulu başkanıyken en büyük mirasını oğulları Sayın Erten Kayan ve İbrahim Zafer Kayan önderliğinde öğretmenlere emanet ederek bir eğitim neferi olarak 28 Aralık 2020 tarihinde ebediyete intikal etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ