Zirvede Haber

Siyasetten terörün gölgesini kaldırmak için adım atın

Siyasetten terörün gölgesini kaldırmak için adım atın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Aklener, partisinin grup toplantısında yerel seçimlere ilişkin mesajlar verdi. Akşener, “Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz; o zaman, terörle iltisaklı olan kişilerin, aday olmasına, göz yummayın. Bunu sağlamak için elinizde devletin tüm imkanları var” dedi.

Meral Akşener: Siyasetten terörün gölgesini kaldırmak için adım atın

İYİ Parti Genel Başkanı, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
Akşener’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Hepimizin yüreğini yakan, acı günlerden geçiyoruz. Evlere, ocaklara ateş düşüyor. Gencecik fidanlarımız, evlatlarımız, Mehmetçiklerimiz, toprağa düşüyor. 12 ilimizde; 12 yiğidimiz, 12 canımız, 12 evladımız…

Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Yüce Allah onları, peygamber efendimize, komşu kılsın.

Sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Adı sürekli olarak değişen ama terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur. Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp, terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur.

Bakın, önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimde, geçtiğimiz yıllarda yaptığınız gibi önce terör sempatizanlarının, aday olmasına izin verip seçildikten sonra da, kayyum atama kurnazlığından vazgeçin. Millet iradesini çiğnemeyin. Demokrasimizi daha fazla kirletmeyin.

Madem terörle mücadele etmek istiyorsunuz; o zaman, terörle iltisaklı olan kişilerin, aday olmasına, göz yummayın Bunu sağlamak için, elinizde, devletin tüm imkanları var. Güvenlik kurumlarımızın, kaynakları var. Eğer samimiyseniz, kayyum meselesi üzerinden, gizli pazarlıkları bırakın, buyurun, gerekeni yapın. Milletimizi de, bu karagöz hacivat oyunuyla, daha fazla oyalamayın.

“SÖZDE SİYASİ PARTİNİN BİZİM GÖZÜMÜZDE MEŞRUİYETİ YOKTUR”

İşte bu yüzden, İYİ Parti olarak; sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin; bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur!

Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur. ‘Öcalan Kürtlerin bir değeridir’ diye yapılan, bir açıklamanın da emir aldıkları hainlerin dışında bu vatanın hiçbir evladında, karşılığı yoktur.

Biz, İYİ Parti olarak on binlerce insanımızı, katleden bir caninin, ‘Kürtlerin bir değeri’ olarak pazarlanmasını, asla kabul etmiyoruz.

Çünkü bizim için Kürtler elinde, on binlerin kanı olan bir teröristle, aynı cümlede anılamayacak kadar değerlidir. Çünkü Kürtler merttir, namusludur, vicdanlıdır. Kürtler bu vatanın, has ve şerefli evlatlarıdır.

“Öcalan Kürtlerin bir değeridir.” diye yapılan, bir açıklamanın da; emir aldıkları hainlerin dışında; bu vatanın hiçbir evladında, karşılığı yoktur!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ