Zirvede Haber

İSMAİL KÖSEN İLE İNEGÖL ÇOK İYİ OLUR..!!

İSMAİL KÖSEN İLE İNEGÖL ÇOK İYİ OLUR..!!

İnegöl’ümüzün ve tabii ülkemizin değerli iş insanlarından Uluslararası Lojistik anlamında birçok başarıya imza atan  Kösenler Lojistik’in bugünlere  gelmesinde büyük pay sahibi olan  en son olarak AK Parti’den İnegöl Belediye Başkan Aday adaylığını da açıklayan ,güzel anlatımı ve hoş yaklaşımıyla bizleri ve ekibimizi kısa zamanda kendine hayran bırakan Sayın İsmail Kösen ile okuyucularımızdan gelen merak edilen sorular başta olmak üzere birçok soruya cevap  bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle İsmail Bey bizleri , ekibimizi İnegöl’de Kösenler Lojistik’te  konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. İsmail Kösen’e konuk olacağımızı sosyal medya üzerinden paylaştığımızdan oradan da birçok soru geldi. Kısaca sizi tanıyalım sonrasında da sorulara geçelim isterseniz.?

1966 BUGÜNLERE KÖSENLER LOJİSTİK..!!

—- Bizlere, bana böylesine güzel bir fırsat tanınmış olduğumuz için ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben İsmail Kösen bizim lojistik maceramız babamız Turgut Kösen ile  başlıyor 1966 yılında. 1985 yılında ben okuldan mezun oldum, teknik okul mezunuyum. Yüksek öğretime  başarılı olduğumuz halde gidemedik. Hayat bizi bu şekilde getirdi bugünlere, babam trafik kazası geçirmişti o yıllarda. Şimdi 3. kuşak  bu işi yapıyoruz şu an çocuklarımız yapıyor. 1985 yılında başladım ben 37 yıldır bu sektör içerisindeyim. Her zaman da bir yerinde oldum sektörün. 4 yıllık üniversiteyi 1 yıl Muhasebede çalışarak yaptık, bir yıl pazarcılık olarak yaptık pazarlarda halkta ilişkiler olarak, 2 yılda bilakis nakliyeci olarak çalıştım. Devlet Malzeme ofisinin okul mobilyasını çektik bir dönemde 87-89 yılları arasında orada. Hem teslimatları yapıyordum ben eksper gibi hem de şoför tecrübemi pekiştirdim.

SEKTÖRÜN HER ALANINDA OLDUM..!!

Sektörün her alanında oldum.Ondan sonra muhasebecilik bilgimizle ,ne bileyim halkla ilişkilerimizle olan o tecrübelerimizle ,şoförlüğün verdiği o tecrübe ve bilgiyle masaya oturduğumuzda tabii daha tecrübeli bir şekilde çalışmalarımıza yön verdik. Sektörü iyi bilmek bu işteki başarı için olmazsa olmaz.  1992 yılından bu yana ofisten şirketi yönetiyorum.O süreç içerisinde yine tabii her zaman sahada olduk ,oluyoruz .İşte geldiğinizde depo içerisinde yerleşimleri kontrol ediyordum. O yüzden bu mesleği hep üzerine koyarak yaptık. Firmamızın en büyük özelliği ulusal firmalarla çalışmayı çok iyi becerebiliyoruz, uzun yıllar çalışıyoruz. 1989 yılından beri müşterimiz var.

MÜŞTERİMİZİN PAZARDAKİ REKABET GÜCÜYÜZ ..!!

Bu tecrübemiz uzun yıllardır kurumsal çalışmalarımızı daha güzel noktalara getirdi. Hatta biz bir noktada biz şöyleyiz biz çok hakimiz bu işe müşterilerimize de hakimiz. Diyoruz ki; Biz istemezsek müşterilerimiz bizi bırakmaz, o etkinliğe geldiğimizi söyleyebilirim. Müşterimizin pazardaki rekabet gücüyüz, müşterimizin zamanında teslimatını yaptığı  gücüyüz. Yani hakikaten iyi bir iş partnerliği yapıyoruz o partnerliğimizde tabii neticede müşterimiz birisine bu işi yaptıracak ve o parayı ödeyecek. Biz de o bedele  razıyız zaten. Şimdi depoculuk yapıyoruz kara taşımacılığı yapıyoruz, kara taşımacılığından vazgeçmedik biz. Dönem dönem özmal araçlarımızla çalışıyoruz, dönem dönem kiralama ile çalıştık şu an yine ulusal markalarla iş yapıyoruz. Şu anda bir Alman firması ile çalışıyoruz aktif olarak. İçecek sektöründe ülkemizin markası Freşa İçecek ile  çalışıyoruz mesela.

****İsmail Bey uluslararası derken haritada gördüğümüz kadarıyla Avrupa’da birçok noktada da varsınız değil mi.?

1989 YILINDAN MÜŞTERİMİZ VAR..!!

—- Bizim tüm hattımız haritada gördüğünüz şekilde. Avrupa’ya yönelik taşımalar yapıyoruz.Özmal araçlarımızla çalışıyoruz yine hizmetimizde olan kiralama araçlarımız da var. Buralara İnegöl’ün mobilyalarını taşıyoruz ağırlıklı olarak. Avrupa’da dediğim gibi tüm ülkelere taşımacılığımız mevcut.2002 yılından beri lisanslı taşımacılık yapıyoruz. Şu anda uluslararası taşımacılık aynı zamanda ticari belgelere sahip olmamız iki oğlumla beraber şirketi güzel bir şekilde yönetiyoruz. Onların da isimleri Emre ve Ertuğrul. Çocuklarımız eğitimlerini aldılar sağ olsunlar, yüksek tahsillerini  yaptılar. Biz bu işi devam ettireceğiz dediler. Sonuçta Lojistik zevkli bir iş ben bu işi severek yapıyorum. Bu işin en güzel noktalarından bir tanesi Network ağımız çok geniş.Yani Türkiye’nin her yerinde dostumuz var herkesle iş yapabiliyorsunuz. Hatta uluslararası çalışmalarından dolayı Avrupa’da birçok noktada iş ortaklarımız var, müşterilerimiz var.Müşterilerimize iyi hizmet verdikten sonra onlarla dost da oluyoruz.

Sektördeki duruşumuz bu. Ben hakikaten  kendime de firmama da personelime de güveniyorum. Biz istemezsek o firma bizden ayrılmaz. Ne isterlerse sonuçta hepsini en güzel şekilde yapabiliyoruz. Çünkü uluslararası çok başarılarımız da var bizim. Uzun yıllar beyaz et sektöründe taşımacılık yaptık, mikro dağıtım ağına kadar çalışmalarımız var. Özel butik tarz çalışmaları çok iyi becerebiliyoruz, proje firmasıyız yani. Firma diyecek ki bizim şu ürünümüz var bu ürünü ben minimum maliyette , maksimum verimle taşımak istiyorum, hızlı taşımak istiyorum. Tüm bunları kurabilecek etkinliğimiz var bu bilgi donanımımız bizim Müşterilerimizle sürekliliğimizi garanti altına alıyor.

***İsmail Bey şimdi biraz isterseniz iş hayatına bir virgül koyalım siyasetle ilgili sorularımıza geçelim. Çünkü o konularla da ilgili birçok soru gelmiş. Siyasetle tanışmanız nasıl oldu İsterseniz buradan başlayalım.

MANEVİ MİRAS OLARAK GÖRÜYORUM..!!

—- Şimdi sevgili Özkan Bey biz siyaset dediğimiz zaman ailedeki siyaset 2-3 kuşak önceden başlıyor. Benim babamın büyük dayısı bu ülkede bakanlık yapmış Menderes hükümetinde Başbakan yardımcılığı yapmış Demokrat partide aile büyüğümüz var biz bunların hikayeleri ile büyüdük. Rahmetli babaannem onların hikayelerini anlatırdı bize ,”Samsun’da miting yaptı, şuraya geldi ,buraya gitti gibi gibi” . Bizim bunlara hep çocukluğumuzdan beri kulak aşinalığımız vardı.Bunlarla  büyüdük biz. İş hayatına girdik ama o her zaman birikimimizde kulağımız arkasında olan bir şey var. Çünkü biz bunu manevi miras olarak görüyoruz. Ben bu manevi mirasın tadını almış bir gençtim, çocuktum o zamanlar için. Bu manevi başarıyla gurur duydum.Ben de ülkeme bu anlamda hizmet edebilirsem benim torunlarım da benden sonra ki nesillerde benim bu manevi mirasımla gurur duyabilirler,dedeleriyle büyükleriyle diye düşündüm. Bu bizim o yüzden hep gündemimizde oldu.Benim hayat görüşüm de şu; Ben 3 nesil sonra ismimin unutulacağını çok iyi biliyorum. İsmail Kösen iş adamı İsmail Kösen ne kadar başarılı olursam olayım ne kadar ne yaparsam yapayım benim 3 kuşak torunum ancak beni araştırırsa bulacak.Araştırmazsa bulamayacak. Bir ayak izim olsun şehrime ülkeme istedim.Neden? Bunun en büyük örneği İnegöl Fatih’i Osman Bey’in silah arkadaşı Turgut Alp’in köyünde doğmuş birisiyim ben. Onun soyundan gelen büyük bir aileyiz biz aslında. 700 yıllık yerleşik bir aileyiz  orada. Şimdi bir gün türbeyi ziyarete gittim oturuyorum.Karayollarının araçları geliyor malzemeler geliyor gidiyor öyle bir telaş var.Ne kadar büyük adammış dedim Turgut Alp. 700 yıl sonra bile kendisine hizmet ettiriyor. Ve insanlar severek hizmet ediyor severek ziyarette bulunuyorlar.Bunlar çok önemli ayrıntılar çok büyük miraslar. Ben de kendi kanaatimce kendi kanımca ne yapabiliriz diye siyasette diyerek 99 yılına kadar siyaset deneyimim anlamında Demokratik Parti’de devam ettik. Nihat Korkmaz vardı efsanevi İnegöl’ün dayısı onunla beraber siyaset yaptık.99’da İl Genel Meclisi adayıydım. 99’dan sonra bıraktık, sonra 2001’de AK Parti dönemi başladı. O süreçte biraz işlere yoğunlaştık galiba sonrasında 2009’da AK Parti Üyesi oldum.Hakikaten cumhurbaşkanımıza 2002 yılından beri destek veriyoruz, seviyoruz da. Siyasetini beğeniyorum ayak izine bakıyorum Cumhurbaşkanımızın yaptıklarına bakıyorum. Baktığınızda bu ülkeye ciddi anlamda icraatı hizmeti var eğer biz biraz daha ekonomimiz ne bileyim Almanya ekonomisi gibi olsa ya da ne bileyim Avrupa’daki  birkaç ekonomiden biri olmuş olsak dünyaya yeni düzen getirebilecek kadar güçlü bir ülke olabilirdik ,emin olun.

BİZ KADİM BİR MİLLETİZ..!!

Mevcut durumda dahi işte görüyorsunuz dünyada bunu yapabilen bir lider, ekonomik anlamda 2-3 katı büyüklüğünde olduğumuzda mesela dünyada bu yaşananlar olmaz İsrail bu şekilde davranamazdı mesela.Biz büyük bir milletin evladıyız .Kadim denir ya, işte öyle. Kadim’in özelliklerinden bir tanesi dünyaya pozitif anlamda dünyanın gelişimine destek olacak millet demektir. Bizim için savaşmak düzeni kurmaktır. Mazlumu savunmaktır toprağını savunmaktır savaşmak bizde.Orta Asya’dan 8.000 kilometreden gelen atalarımız hiçbir mazluma, hiçbir çocuğa, hiçbir kadına  asla kötü davranmamıştır. Sana silah çekenle  savaşırsın ama sana teslim olanla savaşmazsın zaten. Bu bizim milletimizin özelliğidir zaten.Çanakkale’de Akşam olunca azığını düşmanla paylaşan asker bizim askerimizdir. Bugün anzakların torunları bu yüzden bizlerle dostluk kuruyor bizim dedelerimiz bu şartlarda şavaşmış diyerek. Şu toprağımızı savunduk biz onun için bizim ülkemizin güçlü olması adına ben aynı zamanda Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin bir üyesiyim.Ülke çapında bizim bu şekilde faaliyetlerimiz oluyor. Bizim Anadolu 81 ilimiz görev alanımız gönüllü görevliyiz. Yani bu konuda siyaset anlamında da söyleyeceklerimiz bu kadar. Bundan sonraki nesillerimize manevi miras bırakmak.Bizim maddi olarak Allah’a şükürler olsun işimiz gücümüz yerinde kendi kazancımız belli, Çoluğumuzu çocuğumuzu yetiştirdik.Kendi yaşamımızı idame ettirecek gelirlere sahibiz.Siyasetteki hizmetimizin beklentisi maneviyat , başka bir şey değil.

**** İsmail Bey öyle güzel anlatıyorsunuz ki, tabii bu anlamda bizim hazırladığımız okuyucularımızdan gelen soruların da birçoğuna cevap verdiniz. Peki İnegöl Belediye Başkan Aday Adayı olarak ne gibi projeleriniz var onlarla da ilgili inanın birçok soru gelmiş?

UYDUKENT TARZI YAŞAM ALANLARI

—- İnegöl’e ne yaparız?.İsmail Kösen’le İnegöl ne olur?. İnegöl  İsmail Kösen ile çok iyi olur, şöyle; İnegöl’e birkaç tane banliyö lazım. Avrupa’daki dili ile banliyöden kastım yeni yaşam alanları. Örneğin Bursa’daki Bademli örneği ama biz bunun adına köy evi koyacağız, villa demeyeceğiz. Villa dediğimiz anda on milyona satarlar onları biz köy evi dediğimiz zaman bir buçuk milyona  satacağız.Ben bu tür konutsal alanlarla insanlarımızın aynı zamanda zenginleşmesine sebep olmak istiyorum. Yani seçtiğim bölgede örneğin herhangi bir bölge olacak onun için uygun bir bölge ben hariç  kimse bilmeyecek. .Neden? Çünkü orada el değiştirmeyecek. Zengin olacaksa oranın insanı zengin olacak. O köyün sahibi olmalı 100 yıldır 50 yıldır elinde tutan insanlar kazanacak. Tüccar, simsar noktasında olan olmasın istiyoruz. Birkaç tane böyle uydukentler şeklinde köy evi tarzında olacak böyle bir projemiz var.

Buradan İnegöl’ün rampadan itibaren Ümitalan inişinden Ümit alan’dan Kınık maden suyuna kadar yaklaşık 30 kilometrelik bir hattır. Dönüşüm sanayi sitesi dedik ya sadece dönüşümle ilgili izin vereceğiz o anlamda. İnegöl içerisindeki sanayiyi tamamen nakletmek, bütün her şeyiyle bir bant içerisinde toplamak için bu 30 kilometrelik bantın, 100- 200- 300 neyse uygun olan. Çünkü İnegöl’ün lokomotif sektörü biliyorsunuz mobilya. mobilya Teşhir salonları depoları şeklinde dizayn edeceğiz. 30 kilometrelik bandı. Ve burada katı yakıt kesinlikle olmayacak.Buranın doğalgazını, altyapısını hazırlayacağız. Hafif raylı sistemin altyapısını hazırlayacağız. Şehrin içerisindeki bütün yaşamı zorlaştıran unsurları şehirden bertaraf edeceğiz ve buradaki mal sahiplerinin de gelirlerini ve gelecek kaygılarını ortadan kaldıracak işler yapacağız. Diyeceğiz ki buradaki yerin bizim olsun senin verdiğin yer 1 lira ben sana 1,5 Liralık yer veriyorum yap burada işletmeni kiraya ver mal sahibine de bu hakkı tanıyacağız kiracıya da tanıyacağız.

TÜRKİYE’DE 30 KM’LİK BİR BANT YOK.!!

Yeni çevre yolu Yenişehir üzerinden Bilecik’e bağlanan Turan köyden giden. Biz insanımıza bir sebep çıkartacağız yurt içinde gezen turistimize İnegöl’ün şöyle bir caddelerini mağazalarını görelim oradan çıkacak sonra da Kınık’ta  bağlanacak yolla olmaz. Neden? Biz çünkü İnegöl’ü bypas ettirmek istemiyoruz. Gelenler  30 kilometre boyunca mağaza görecek ,30 kilometre boyunca köftecisini görecek, sosyal alanları görecek, şehrin ticari boyutunu görecek.Ticari vitrin anlamında bu 30 kilometreyi biz o şekilde yapacağız. Çok çarpıcı bir şey bu. Türkiye’de 30 kilometrelik bir bant yok. Bu 30 kilometrenin 20 kilometresi boş, 10 kilometresinde yapılar var .

İNEGÖL’ÜN MEGA PROJESİ BU OLACAK..!!

O 20 kilometrede  yaptıracağımız uygulama ile İnegöl belediyesi zaten İhya olacak,gelir elde edecek. O elde ettiğiniz gelir ile o şehir içerisinde sıkıntı olan işletmeler için kullanacağız. Yani burada hiç suya sabuna dokunmadan çok büyük yatırımlar altına sokmadan belediyeyi sadece proje ile olacak bu iş ve ben bunu yapabilirim.Bu yapılabilir bir proje, olabilir bir proje. İnegöl’ün mega projesi bu olacak. İnegöl’de temiz hava bizim için çok önemli, içecek su çok önemli. Bunların da çözülmesi anlamında vekilimle, bakanlarımla benim üzerimdeki yapabilirliğim  neyse haddimi,çizgimi  aşmadan onlarla kol kola girip bu işi İnegöl insanına  bu hizmetleri yaptırmak olacak. Biz Ankara’da gider kapının önünde yatarız bizim Belediye Başkanlığı egomuz olmaz, bizim belediye başkanlığı hizmetimiz olur.Görevimizi Allah’ın izniyle aslanlar gibi yaparız, geçeriz inşallah. Son olarak buradan başta İnegöl’de yaşayan 300 bini aşkın insanımız olmak üzere Yurt genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına İnegöl’den sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

YOLUN AÇIK OLSUN  İSMAİL KÖSEN..!!

Değerli İsmail Bey ile yapmış olduğumuz röportaj o kadar güzel bir şekilde ilerledi ki bilhassa yerimiz yetmediğinden dolayı kendisinin kutsal ailelerimiz ile aile kültürü ve geleceğe yansımaları ile ilgili ve bunun yanı sıra gençlerimize yol haritası öneri ve tavsiyeleriyle ilgili geniş anlamda anlattıklarına yer veremediğimizi belirtmek isterim.

İnşallah en kısa zamanda kendisini röportaj harici de tekrardan ziyaret ederek o geniş perspektifli bakış açısıyla anlattığı birbirinden değerli sohbetine kaldığımız yerden devam etmek istediğimizi kendisine de söyledik ,buradan da tekrar dan konuya değinmek  istedim. Beni, bizleri  bilen bilir geç tanıdığımdan pişmanlık duyduğumuz  ender insanlardan biri oldu kısıtlı bir zaman içerisinde tanımış olmamıza  rağmen

İsmail Kösen Bey’i. Lojistik anlamında güzel çalışmalar ortaya koyarak ülkemizin bu anlamda öncü firmalarından olan Kösenler Lojistik’in bundan sonraki çalışmalarında Sayın İsmail Kösen’e ve oğulları Emre ve Ertuğrul Kösen’e bizlerde  çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar dilediğimizi ayrıca eklemek istiyorum.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ