Zirvede Haber

TANER AMBALAJ “AMBALAJ’IN OLDUĞU HER YERDE”..!!

TANER AMBALAJ “AMBALAJ’IN OLDUĞU HER YERDE”..!!

Genç yaşına rağmen ambalaj sektöründe İnegöl’de güzel başarılara imza atmış olan Taner Ambalaj’ın kurucusu genç İş insanı  Taner Karakaya ile sektörle ilgili birçok merak edilene okuyucu sorularına cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle Taner Bey bizleri, ekibimizi iş yerinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Okuyucularımızdan size sektörle ilgili de birçok soru geldi sorulara geçmeden önce kısaca sizi tanıyalım isterseniz.

— Bizlere Taner Ambalaj’a böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Taner Karakaya, 1988 İnegöl doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi İnegöl’de bitirdikten  sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi İktisat Fakültesini tamamladım. Ambalaj sektörüne girişim 2009 yıllarında eniştem ile birlikte bir ortaklık üzerine oldu. Aşağı yukarı 2 seneye kadar önce kendim devam ederek Taner Ambalaj adı altında çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

*** Taner Bey tabii son zamanlarda yaşanılan ekonomik sıkıntılar ve bunun neticesinde dövizin aşırı yükselmesiyle birçok sıkıntılar yaşandı tüm sektörlerde bunun etkileri İnegöl’de nasıl oldu acaba?

SÖZÜMÜZÜN HER ZAMAN ARKASINDA DURDUK..!!

—Biz her zaman iş ortaklarımıza çalışmış olduğumuz şirketlere sözümüzü  tutma çabası içerisinde olduk. Geçtiğimiz dönemde ondan önceki dönemlerde  hatırlayacaksınız  bir ara  o rahip olayları vardı ve dolar gün içerisinde çok yüksek oranda yükselmişti .Biz o süreçte dahi her zaman anlaşmalarımızın, sözümüzün arkasında durduk. O anda elbette maddi anlamda zarara uğramış olsak da bu kesinlikle ve kesinlikle orta ve uzun vadede bizim lehimize olan bir gelişme oldu.O dönemde gerçekten öncesinde verilmiş sözleri tutabilme durumu zor olmuş olsa da biz her zaman işbirliği içerisinde olmuş olduğumuz firmalarla geleceğe dönük hedeflerimiz bağlamında maddi zarara uğrasak dahi elimizden geldiğince onların işlerinin aksamaması adına çeşitli özverilerde bulunduk,bundan sonrada bulunacağız.

***Peki Taner Bey Burada kaç kişilik bir ekibiniz  var?

—Pazarlamacı arkadaşlarımız, ofis çalışanlarımız ve üretimde ki arkadaşlarımızla birlikte toplamda 25 kişilik bir personel ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

*** Peki diğer bir soru gelmiş gelecekte yurtdışı satışlarınız olabilir mi diye?

NİSAN-MAYIS GİBİ YENİ YERİMİZE GEÇECEĞİZ..!!

— Şu anda aşağı yukarı %90 olarak İnegöl’deki iş ortaklarımızla çalışmalar yürütüyoruz onlara en güzel hizmeti sunabilme adına. Bu çabamız her zaman devam edecek yine geri kalan kısmı da yine işte bu çevrede ki İl ve ilçelere gerçekleştirmekteyiz. Bu anlamda sırası gelmişken belirtmek istediğim husus yeni yıl ile birlikte bu nisan mayıs ayları olabilir yeni yerimize geçeceğiz. Tabii orası bizim için daha avantajlı olacak daha geniş daha büyük bir yer olacak ve böylelikle daha konforlu bir hizmet sunacağız iş ortaklarımıza. Biliyorsunuz mukavva çok hassas bir ürün , suyla teması kesinlikle olmaması gerekiyor ve bu anlamda da geniş depolama alanlarına ihtiyacımız var. Yeni yerimizde bu alanlarda önemli ölçüde geniş olacak. Bu da bizim işimizi geliştirmemiz açısından önemli bir mevzu. Ayrıca bunun yanında yeni yerimizde teknolojik gelişmelerle de ilgili yenilikler olacak ve böylelikle gelişen teknolojiye Taner Ambalaj olarak bizler de ayak uydurma çabası içerisinde olacağız. Şimdiye kadar bu böyleydi bundan sonra da bu şekilde devam edecek.Yeni yerimizle de birlikte inşallah istihdam anlamında az önce de bahsettik şu anda toplamda 25 kişilik bir ekibimiz var bu yeni tesisimizle birlikte her geçen gün artacaktır. Böylelikle ülke ekonomisine de İstihdam anlamında daha fazla bir destek sağlamış olacağız.

*** En başta da söylemiş olduğum gibi Taner Bey gerçekten genç bir kişisiniz ve bu anlamda yine sizin siyasetin sıcak olmuş olduğu şu günlerde siyasete girip girmemeyi düşünüyor mu diye de okuyucularımızdan birçok soru gelmiş.

ÖYLE BİR DENEYİMİM OLDU..!!

—- Şunu belirtmek isterim öncelikle ben AK Parti’nin gençlik kollarında bir dönem görev aldım.Orada gerçekten yoğun bir çalışma ortaya koymuştuk sonrasında tabii iş yoğunluğu vesaire derken şu anda çalışmalarımıza yoğunlaşmış durumdayız. Tabii siyasete girdiğinde ben o zaman da gözlemlemiştim yoğun bir şekilde zamanınızı o  yöne ayırmanız ve o doğrultuda çalışmalar yürütmeniz gerekiyor. Bizim de tabii Sektörel anlamda çalışmalar yürütmemiz ve buraya yoğunlaşmamız bakımından işimize ağırlık vermiş olduk. Bu anlamda söylediğim gibi siyasete uzak değilim ama tabii şu anda işlerimize yoğunlaşmış durumdayız.

****Diğer bir soru gelmiş yine Taner Bey, İnegöl ilçe olarak 1 milyar dolar civarı ihracat gerçekleştirmesine rağmen acaba hak ettiği payı alıyor mu diye.

—- Ben hak ettiği payı alıyor diyemem.

****Tabii sizin spora olan yaklaşımınız futbola olan ilginizi yakından biliyoruz.Kafkasspor’da Gerçekten bu sene yeni olmasına rağmen üçüncü ligde güzel bir sezon geçiriyor değil mi.

KAFKASSPOR MAŞALLAH ÇOK İYİ GİDİYOR..!!

—- Kafkasspor, İnegölspor gerçekten bizim için apayrı bir sevgi apayrı  bir duygu. Ben de Kafkasspor yönetiminde görev almaktayım. Sizin de söylemiş olduğunuz gibi yeni bulunduğumuz üçüncü ligde bu sene gerçekten başarılı bir grafik çizmiş durumda takımımız bu grafiğin ben ilerleyen süreçte daha da artacağını ümit ediyorum. Bu arada ayrıca İnegölspor’umuza da diğer bütün takımlarımıza da başarılar diliyorum.

****Peki neler üretiyorsunuz ne gibi ihtiyaçlara cevap veriyorsunuz burada Taner Bey?

İSTENİLEN EBATLARDA TESLİM EDİYORUZ..!!

—-Oluklu mukavvadan kutu üretiyoruz. Bir de mobilyada kullanılan baskılı plakayı üretip müşteriye satıyoruz.Oluklu mukavvayı plaka olarak alıyoruz. İki  büyük firmadan tedarik ediyoruz. Bunları düz plaka olarak sipariş ediyoruz. Bize geliyor ve müşterinin isteğine göre ölçülendirip istediği şekilde kutu ve baskılı plaka olarak satıyoruz.Müşterilerimiz bize ölçüyü veriyor. Onu makinelerimizde ayarlayıp baskılandırıp,müşterilerimize gönderiyoruz.

***Peki Taner Bey kartonun kullanıcılara  faydaları neler acaba?

KARTONUN FAYDALARI ÇOK FAZLA..!!

—-Nakliye hasarında azalma.Araçların optimize edilmiş kapasite kullanımı nedeniyle azalan nakliye maliyetleri başta olmak üzere kartonun kullanımının faydaları saymakla bitmez.Kısaca size bu şekilde özetleyebilirim.

**** Taner Bey bizleri ekibimizi İnegöl’deki üretim tesislerinizde konuk ettiniz ağırladınız. Tabii gelen okuyucu sorularımız , merak edilenler de bu kadar.Son olarak bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek istediklerinizi de alarak yavaş yavaş röportajımızı tamamlayalım isterseniz.

HER SÜREÇTE MÜŞTERİLERİMİZİN HEP YANINDA OLDUK,BUNDAN SONRADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ..!!

—- Röportajımız esnasında da söylediğim gibi bizim için verilmiş olan sözler çok önemlidir. Bu anlamda az önce de belirttiğim üzere yaşanılan sıkıntılı süreçlerde bile bizler sözümüzün arkasında hep durduk. Maddi anlamda karşı karşıya kaldığımız zararlara rağmen kimsenin mağdur olmasını izin vermedik ,elimizden geldiğince onların yanlarında bulunduk. Bu şekildeki çalışma anlayışımız bundan sonra da devam edecek. Müşterilerimizle iş yaptığımız herkesle gerçekten güzel bir seviyede arkadaşlık dostluk anlamında saygı sevgi çerçevesinde güzel bir seviye yakalamış durumdayız.Bu seviye bundan sonra da hep aynı şekilde devam edecek. Ben son olarak buradan İnegöl’de yaşayan hemşehrilerimize yurt genelinde yaşayan 85 milyon Türk insanına İnegöl’den Taner Ambalaj’dan sevgilerimi ,selamlarımı gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

TANER AMBALAJ ,İNEGÖL’ÜN YÜZ AKI FİRMALARINDAN

Ambalaj sektöründe uzun yıllar edinmiş olduğu tecrübeler neticesinde güzel bir ivme yakalamış olan Taner Ambalaj’a ve onun kurucusu ,başarılı Genç İş insanı Taner Karakaya’ya bizler de bundan sonraki çalışmalarında ve bilhassa yeni yıl İle birlikte planlamış oldukları atılım sürecinde başarılar diliyoruz.Ayrıca şunuda belirtmek isterim ki çalışkanlığı ve azmi ile ön plana çıkmış değerli kardeşimiz Taner Bey’in aynı motivasyonla bu önemli süreçten de başarılı bir şekilde yüzünün akıyla çıkacağına olan inancımız kendisinden aldığımız izlenimler doğrultusunda tam.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Yeniceköy Mh. Fatih Sultan Mehmet Han Blv. No : 59    İnegöl / Bursa

Gsm:+ 90 (224) 714 96 43

Mail: info@tanerambalaj.com

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ