Zirvede Haber

Couchbase, Yeni Capella Columnar Hizmetini Duyurdu

Couchbase, Yeni Capella Columnar Hizmetini Duyurdu

Couchbase, Uyarlanabilir Uygulamalar için Gerçek Zamanlı Analitik Sağlayacak Yeni Capella Columnar Hizmetini Duyurdu

AWS üzerindeki Capella Columnar Hizmeti, Analitik ve Operasyonlar Arasındaki Gecikmeyi Ortadan Kaldırabilir

Bulut veritabanı platformu şirketi Couchbase, Inc. (NASDAQ: BASE) AWS re:Invent 2023’te Amazon Web Services (AWS) üzerinde hizmet verecek yeni Capella Columnar’ı duyurdu. Capella Columnar, kuruluşların uyarlanabilir uygulamalar oluşturmak için gerçek zamanlı analitikten yararlanmasını sağlayacak. Capella Columnar, yeni bir hizmet olarak Capella veritabanına bir columnar deposu ve veri entegrasyonu getiriyor. Böylelikle operasyonel iş yükleriyle aynı platformda gerçek zamanlı veri analizine olanak tanıyor. Operasyonel ve gerçek zamanlı analitik uygulamaları tek bir veritabanı platformunda birleştiren Couchbase, üstün bir müşteri deneyimi adına gecikmeleri ortadan kaldırıyor. Capella Columnar hakkında daha fazla bilgi almak ve özel önizlemeye kaydolmak için lütfen https://www.couchbase.com/products/analytics/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Couchbase Ürün Yönetimi ve İş Operasyonları Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Anderson, yeni hizmet ile ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: “Kurumlar, rekabet avantajı elde etmek ve iş fırsatlarından yararlanmak için bağlamsal, hiper-kişiselleştirilmiş ve akıllı gerçek zamanlı, uyarlanabilir uygulamalara yatırım yapıyor. Gerçek zamanlı analitik, bu uyarlanabilir uygulamaları sunmada büyük önem taşıyor ve yapay zeka da bu uygulamaları daha iyi ve stratejik bir hale getiriyor. Organizasyonlar, Capella Columnar ile bir JSON tabanlı platformda ilk kez gerçek zamanlı analitiklerle desteklenebilen uyarlanabilir uygulamaları kolayca oluşturabilicek. Analitik ve operasyonel veritabanları arasındaki gecikme sorununu ortadan kaldırıyoruz ve geliştirme ekiplerinin, geliştireceği uyarlanabilir uygulamalar için gerçek zamanlı analitik ölçümleri dahil etmelerini kolaylaştırıyoruz.”

Forrester Araştırma’ya göre[1], “Verilerin işlemsel sistemlerden operasyonel sistemlere ve ardından analitik sistemlere taşınması, daha iyi kararların daha hızlı alınmasının önünde bir engel teşkil ediyor. Farklı veri yığınlarının varlığı da çeşitli uygulamalara, operasyonel sistemlere ve analitik iş akışına zamanında veri sağlanmasını zorlaştırarak olası iş fırsatlarının kaçırılmasına neden oluyor.” Yapay zekanın hız kazanması da daha büyük bir zorluğa neden oluyor çünkü farklı veritabanı platformlarına sahip olmak, uygulamaya güç sağlamak için eğitilen modellerin karmaşıklığını artırıyor. Capella Columnar, kullanıcıların operasyonel ve gerçek zamanlı analitik işlemlerini tek bir platformda, etkileyici performans ve hız ile gerçekleştirmelerine olanak tanıyarak bu sorunların çözülmesini sağlıyor. Ayrıca hem uygulama hem de kullanıcı gecikme sorunu yaşamıyor ve sorunsuz, birinci sınıf bir deneyim elde ediyor.

Yeni Capella Columnar hizmeti ile müşteriler:

  • Çevikliği ve performansı artırabilir. Capella destekli bir uygulama içinde çalışan Capella Columnar, ETL yapmak zorunda kalmadan hızlı ve şemasız bir ingestion sağlar. Bu yeni hizmet, operasyonel veriler üzerinde gerçek zamanlı analitik gerçekleştirmek için operasyonel iş yüklerinden gelen verileri dağıtabilir ve ardından bu bilgilerle uygulama davranışını anında etkileyebilir. Ek olarak, işlem ve depolamanın ayrılması Capella Columnar’ın değişen uygulama veya analitik ihtiyaçları karşılamak için hızla ölçeklendirilebileceği anlamına da gelir.
  • Kurumsal veri kaynaklarından gerçek zamanlı ingestion akışı alabilir. Capella Columnar ile operasyonel analitik yalnızca operasyonel verilerle sınırlı değildir çünkü kullanıcılar SaaS uygulamalarından veya diğer veritabanı yönetim kaynaklarından harici JSON, ilişkisel, streaming ve diğer veri kümelerini dahil edebilir. Tek ve basit bir ifadeyle Capella Columnar gerçek bir veri çeşitliliğini analiz edebilir. Örnek olarak; Couchbase, S3, BSON, Cassandra, DynamoDB ve MySQL’den gelen verileri aynı ifadede analiz edebilir.
  • Geliştiriciler için kullanım kolaylığını artırabilir. Capella Columnar, hem operasyonel hem de gerçek zamanlı analitik uygulamalarında aynı SQL++ sorgu dilini kullanır. Bu da, SQL bilen geliştiricilerin iki farklı sorgu dili kullanmak yerine tek bir sorgu diliyle tek bir platformda kolayca uygulama oluşturabilecekleri anlamına gelir. Yeni hizmet ayrıca daha hızlı kodlama yapılabilmesi için SQL++ doğal dil destekli Capella iQ‘yu da içeriyor.
  • Karmaşıklığı ve maliyeti azaltabilir. Müşteriler, operasyonel ve gerçek zamanlı analitiği tek bir veri platformunda birleştirerek operasyonel iş yükleri için bir veritabanı platformunun ve gerçek zamanlı analitik için başka bir veritabanı platformunun maliyetini üstlenmek yerine Capella kullanarak daha düşük bir toplam sahip olma maliyeti ile daha fazlasını elde edebilirler. Ek olarak, JSON verilerini geleneksel analitik veritabanlarına dönüştüren ekiplerin artık karmaşık bir dönüştürme sürecinden geçmesi gerekliliğini de ortadan kaldırabilirler.

Capella Columnar, ürün mimarisinin ayrılmaz bir parçası olarak Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS), Amazon Managed Streaming for Apache Kafka (Amazon MSK) ve AWS Secrets Manager dahil olmak AWS hizmetlerinden yararlanıyor.

Couchbase, 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Las Vegas’ta düzenlenecek AWS re:Invent’e katılıyor. Katılımcılar, Capella Columnar’ın demosunu görmek ve uyarlanabilir uygulamalar oluşturmaya yönelik Capella hakkında daha fazla bilgi edinmek için 1095 numaralı standı ziyaret edebilirler.

Couchbase Hakkında

Modern müşteri deneyimleri, buluttan uca ve aradaki her şeye kadar uzanan uygulamaları güçlendirebilecek esnek bir veritabanı platformuna ihtiyaç duyar. Couchbase’in misyonu, geliştiricilerin modern uygulamaları nerede olurlarsa olsunlar geliştirmelerini, dağıtmalarını ve tüketmelerini kolaylaştırmaktır. Veritabanımızı hızlı, esnek ve uygun fiyatlı bulut veritabanı platformumuz Capella ile yeniden tasarladık ve kuruluşların, hepsi de sınıfının en iyi fiyat performansı olmak üzere müşterilerine birinci sınıf deneyimler sunan uygulamaları hızla oluşturmasına olanak sağladık. Fortune 100’de yer alan firmaların %30’undan fazlası modern uygulamalarını güçlendirmek için Couchbase’i tercih ediyor. Daha fazla bilgi için www.couchbase.com adresini ziyaret edebilir ve bizi Twitter’da @couchbase hesabından takip edebilirsiniz.

Couchbase®, Couchbase logosu ve Couchbase ürünleriyle ilişkili adlar ve markalar Couchbase, Inc.’in ticari markalarıdır. Diğer tüm ticari markalar ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir.

[1] Translytical Architecture 2.0 Evolves To Support Distributed, Multimodel, And AI Capabilities, Noel Yuhanna, Kasım 2023, Forrester Research

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ