Zirvede Haber

Milli Sol: Cambaza bak oyunuyla gerçek sorunlar öteleniyor

Milli Sol: Cambaza bak oyunuyla gerçek sorunlar öteleniyor

“Öğretmenler, şirket işçileri ve Bağkur’luların sorunlarını çözün!”

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, iktidarın ülkedeki gerçek gündemi unutturarak “cambaza bak” oyunu oynadığını savundu.

“Ülkenin gerçek gündemini hamaset ve cambaza bak oyunuyla gölgeliyorlar”

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay ücretli öğretmenler, belediyelerde çalışan şirket işçilerinin kadro beklentileri ile öğretmen atamaları ve Bağ-Kur’luların sorunlarına dair yaptığı basın açıklamasında, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışacak hamleler toplumsal beklentilerin gerçekleşmesiyle mümkündür. Gerisi hamaset ve gündem dışı cambaza bak oyunlarından ibarettir.” dedi.

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay yayımladığı basın bildirisinde şu görüşleri savundu:

“Ücretli öğretmenlerin durumu içler acısı”

“Ülkemizde ‘ücretli öğretmenlik’ adı altında görev yaptırılan eğitimcilerimizin durumu içler acısıdır. Devlet kurumlarında çalışan ücretli öğretmenlerin aldıkları maaş enflasyonun altında kalmış, eğitimcilerimiz yaşanan ekonomik krizden derinden etkilenmişlerdir. Öte yandan kadrosuz olarak çalışan 76 bin öğretmene ilişkin henüz bir atama ve kadro çalışmasının başlatılmamış olması da kabullenilecek bir durum değildir.

“600 bin belediye şirket işçisine kadroları hemen verilmelidir”

Yine aynı şekilde sayıları 600 bini bulan ve belediyelerde çalışan, güvencesiz, düşük ücretlerle emek veren vatandaşlarımızın kadrolu çalışmalarına yönelik somut adımlar da atılmamıştır. Belediye şirket işçilerine kadro verilmeli, şirket işçisi statüsüne son verilmelidir. 696 sayılı KHK ile kadrolarından mahrum bırakılan belediye şirket işçilerimizin hakkını ve hukukunu savunmak, onların güvencesiz çalışma koşullarını hak ettikleri iyileştirmelerle çağdaş dünyanın gerekleriyle donatmak siyasi iktidarın görevidir.

“Mülakat söz verildiği gibi kaldırılsın, 100 bin öğretmen ataması yapılsın”

Diğer yandan seçimlerden önce mülakatın kaldırılacağını ve adayların KPSS puanıyla atanacağı sözünü veren AK Parti iktidarı bu sözünü de yerine getirmemiştir. Tıpkı Bağ-Kur’lulara verdikleri 7200 prim günü indirimi sözünü tutmadıkları gibi, eğitimcilerimizin sorunları da esnaflarımızın meseleleri gibi ötelenmektedir. Bütün öğretmenlerimize yaşanan ekonomik kriz karşısında birer maaş ikramiye verilmeli, eğitime hazırlık ödeneğiyle ek ders ücretleri artırılmalı ve 100 bin öğretmen ataması da gerçekleştirilmelidir.

“Bağ-Kur’a 7200 prim indirimi yetmez, 99 öncesi tüm sigortalılar eşitlenmelidir”

Bağ-Kur prim indirimi tüm esnaflarımız için bir an evvel yasalaştırılmalı, 1999 yılı öncesinde Bağ-Kur girişi olan herkes istisnasız SSK şartlarıyla emekli edilmelidir. Kamuoyundaki bu büyük talep gerçekleştirilmezse, büyük toplumsal kırılmalar yaşanacak, AK Parti için de yerel seçimler bir sonun başlangıcı olacaktır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışacak hamleler toplumsal beklentilerin gerçekleşmesiyle mümkündür. Gerisi hamaset ve gündem dışı cambaza bak oyunlarından ibarettir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ