Zirvede Haber

ZAFER PARTİSİ BAŞKANLIK DİVANI BASIN BİLDİRİSİ

ZAFER PARTİSİ BAŞKANLIK DİVANI BASIN BİLDİRİSİ

Aşağıda imzaları bulunan Zafer Partisi’nin en üst karar ve yönetim organı olan ve aşağıda imzaları bulunan biz Başkanlık Divanı Üyelerinin, Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılması üzerine kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Her şeyden önce ifade edilmelidir ki; Sayın Genel Başkanımızın meslek ve siyasal kariyerinin her aşamasında büyük Türk Milletinin birlik ve dirliği için hiçbir tehlike ve tehdidi umursamadan ve Türk Milletinin hiçbir ferdini bir diğerinden ayırmadan faaliyette bulunduğu ortadadır. İsnat edilen suçlamaların ülkemizde sonsuz bir özgürlükle yaşayarak hükümetin sağladığı bağışıklıklarla imtiyazlı sınıf haline getirilen sığınmacıların durumuna dikkat çekmek üzere verdiği demeç ve söylevlerden kaynaklandığını dikkate alırsak, ne yolla ülkemize geldiği belli olmayan 13 milyon kişilik dünyanın çeşitli ülke vatandaşlarının da Türk Milletinin bir parçası olduğunu kabul etmemiz gerekir.

Oysa, suçlama konusunun öznesini teşkil eden “Halk”ın, bir milletin halihazırda yaşayan fertlerinden oluştuğunun hukuk fakültelerinin daha ilk sınıfında okutulan Devlet Teorileri, Hukuk Felsefesi, Hukuk Sosyolojisi derslerinde öğretildiğini dikkate aldığımızda önce hangi halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiğinin ortaya konulması gerekmektedir. Bir milletin ferdi olabilmek için şart olan ortak tarih ve ortak kader paylaşımı bir yana vatandaşlık bağıyla bile ülkemize bağlı olmayan bir insan grubunun Türk halkı olarak kabul edilmesi en hafif hukuk tabiri ile izahtan varestedir. Açılan soruşturma, bir hukuk konusu olmayıp, Zafer Partisi’nin Türk Milletinin gönlünde edindiği yeri küçültmeyi ve gördüğü teveccühün önüne geçerek toplum vicdanında soru işareti yaratmayı amaç edinen siyasal bir yaklaşım sorunudur.

Diğer yandan eğer bir soruşturma açılacaksa siyasal söylemleri arasında “halkı kin ve düşmanlığa alenen teşvik eden” siyasetçiler hakkında açılmalıdır. Örneğin, hafızamızda capcanlı duran “ben halkın yarısını evde zor zapt ediyorum, üstünüze salarsam o zaman görürsünüz dünyanın kaç bucak olduğunu” demecini hatırlatmak isteriz.

Anayasamızın metninden sayılan başlangıç kısmında belirtildiği üzere “Her Türk vatandaşı, hukuk düzeni içinde onurlu bir hayat sürdürme ve maddi ve manevi varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahiptir.” Sayın Genel Başkanımızın söylev ve açıklamaları anayasamızın vermiş olduğu hak ve yetkinin kullanılmasından ve Türk Milletinin korunması, dirlik ve bütünlüğünün bozulmaması çabasından ibarettir.

Bizler, Zafer Partisi’nin Divan Üyeleri olarak, Sayın Genel Başkanımızla aynı görüşleri paylaşarak, ülkemizin geleceğini ipotek altına alan ve milletimizin bilmesi gereken vahim gerçekleri sonuna kadar, son nefesimize kadar haykırmaya devam edeceğiz.

Gerçeklerin ortaya çıkmasından korkan ve bizi baskı ve tehditlilerle susturmaya çalışan, uyguladığı tüm yöntemlerin yanına hukuku alet ederek silah gibi kullanmak isteyenlerin gözden kaçırdıkları ve önemle hatırlatılması gereken bir husus daha vardır: Biz gücümüzü Yüce Türk Milletinden, insanlığın onur sayfaları ile dolu eşsiz tarihimizin bize verdiği bilinçten alıyor ve Yüce Türk Milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bilinç ve onurun Zafer Partisi’nin her bir üyesi tarafından paylaşıldığını da biliyoruz.

Şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun sonsuza kadar yaşayacak Türk Devleti’nin yüksek idealleri ile Büyük Atatürk’ün izinde, Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit ÖZDAĞ’ın yanında vatanımızı, milletimizi ve milletimizin onurlu ferleri olan ailelerimizi koruyacak ve savunacağız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

“Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Zafer Partisi Başkanlık Divanı Üyeleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ