Zirvede Haber

CHP’de “Asker Karataş” Rüzgarı…

CHP’de “Asker Karataş” Rüzgarı…

Nilüfer’in sayılı esnaflarından olan STK’ların etkin ismi Asker Karataş, CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na belediye meclis üyesi olmak için dosya başvurusu yaptı. İlçe Başkanı Özgür Şahin’e dosyasını taktim eden Asker Karataş; ” 1970 Van doğumlu ve 3 çocuk babasıyım. Nilüfer Konak mahallesinde gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermekteyim. Asker Emlak Gayrimenkulün kurucusu olarak 27 yıldır alıcının ve satıcının namus kaidesini gözeterek çalışmaktayım. 2014 Yerel Seçimlerinde Konak mahalle azası olarak seçildim ve halen devam etmekteyim. Mahalle ve ilçe sorunlarını çok iyi bilir çözüm noktasında da gereken girişimleri yerine getiririm. Aynı zamanda Bursa’daki 72 bin Vanlı hemşehrilerimizin çoğunluğunu oluşturduğu kurucularının arasında olduğum 30/07/2016 yılında oy birliği ile seçilerek Van İli Ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak birçok sosyal sorumluluk projesine Vanlı hemşehrilerimizle imza attık. Birçok STK’da görev aldım ve CHP Nilüfer İlçe Başkanlığında geçen dönem 5 ocak 2020 de seçilerek İlçe Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Partilerden Sorumluluğu görevini üstlendim. 1970 de Van’da başladığım hayatta bir işim icabıyla 1996’da Bursa’ya geldim. Bursa’da kendi markamı oluşturmak için iş yerimi açarak Emlak sektörünün önde gelen firmalarından Asker Emlak Gayrimenkulü kurdum. 1999’da İnşaat Mühendisi sayın Mustafa Bozbey ile bir vesileyle tanıştık. 1999’da da sayın Metin Çelik ile birlikte CHP ilçeye üye olduk ve 2011 yılına kadar da sayın Metin Çelik başkanımla yol yürüdük. 2011-2014 arası Başkanımız sayın Özgür Şahin, 2015-2018 arası Başkanımız sayın Mehmet Turan Tansal, 2019-2020 arası Başkanımız sayın Özer Anaç, 2020-2023 arasında da Başkanım sayın Fırat Yılmaz ile birlikte CHP’nin başarısı için yol yürüdük.

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcılığı, İstanbul merkezli 62 dernekten oluşan Van Federasyonu’nda da kurucu üye ve delegesiyim. Atatürk Düşünce Derneği’nde üyeyim. Bursa Tüketiciler Koruma Dernek Denetleme Kurulu Yazmanı ve Nilüfer Tüketici Koruma Derneği Başkan Yardımcısı oldum halen devam etmekteyim. CHP’de her seçimde partim adına sandıklarda müşaitlik görevi, kat ve okul sorumluluğu görevlerinde bulundum. 2023 Genel seçimlerinde Nilüfer’de 10 mahallede kurulan seçim çadırlarında görev aldım. Partim adına Konak mahallesinde ÖBEK çalışmalarında görev alarak saha çalışmalarına katıldım. İlçemizde 79 Oku Yöneticileri ve 124 Nilüfer Cami Dernekleriyle iletişim halindeyim. Konak Mahallesinde ikamet etmekte olduğum 110 bağımsız konut ve işyerinin halen yöneticiliğini yapmaktayım. Nilüfer Kent Konseyi ve Konak Komite Üyeliğim halen devam etmektedir.

Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” diyerek biz gençlere emanet ettiği ve kimliğini gururla taşıdığım Cumhuriyet Halk Partimiz ile yaklaşık 30 yıldır yuvam dediğim Nilüfer’imiz için Belediye Meclis Üyesi Aday Adayıyım. Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün söylediği gibi, “Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar.” Ben de O’nun gösterdiği yolda, bu güzel ilçeye hizmet edebilmek için hiç dinlenmeyecek ve yorulmayacağım. Cumhuriyetimizin 100. yılında daha yaşanabilir bir Nilüfer için ben de varım! STK’lardaki tecrübemle belediye meclisinde daha güçlü iletişimi sağlamak için adayım. Tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ