Zirvede Haber

Kazakistan Eğitim Teknolojileri Konferansı EdCrunch’ta, “En İyi Konuşmacı” Ödülüne Layık Görüldü

Kazakistan Eğitim Teknolojileri Konferansı EdCrunch’ta, “En İyi Konuşmacı” Ödülüne Layık Görüldü

Bilgi ve Deneyimlerini Aktarmak Üzere Davet Edildiği Konferansta “En İyi Konuşmacı” Ödülüne Layık Görüldü

Avrasya’nın en büyük eğitim konferansı EdCrunch, Kasım ayında dünyanın farklı ülkelerinden eğitim profesyonellerini Kazakistan’da bir araya getirdi. Konferansa katılan TeacherX Kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül ise, “Konferansın En İyi Konuşmacısı” ödülüne layık görüldü.

Avrasya’nın en büyük eğitim konferansı EdCrunch, 15-16 Kasım tarihleri arasında 20 farklı ülkeden konuşmacıyı ve 5.000’den fazla katılımcıyı Kazakistan’ın başkenti Almaty’de buluşturdu.

10. kez gerçekleşen EdCrunh’a bilgi ve deneyimlerini aktarmak üzere davet edilen Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve TeacherX öğretmen eğitimi platformunun kurucusu Dr. Işıl Boy Ergül, en iyi konuşmacı ödülüyle Türkiye’ye geri döndü.

Konferansın açılışında Kazakistan Milli Eğitim Bakanı ile aynı paneli paylaşan Dr. Işıl Boy Ergül’ün “İnovasyon Gözüyle Bir Okulun Dijital Ortamı” başlıklı sunumu katılımcılardan büyük ilgi gördü.

“Ödül büyük sürpriz oldu”

Dr. Işıl Boy Ergül, 20’den fazla ülkeden birçok uluslararası konuşmacıyı ağırlayan EdCrunch’ın 10. yılında “En İyi Konuşmacı” ödülüne dair yaptığı açıklamada, “Bu ödülü almak benim için büyük bir sürpriz ve kendi adıma da ülkem adına da çok değerli bir anı oldu. Bu etkinliği, farklı ülkelerdeki uzmanların katılımıyla dünyadaki eğitim sistemleri hakkında en güncel uygulamalar ve önemli bilgiler edinebildiğim için çok önemsiyorum.” diye konuştu.

“Yapay zekayı biz yönetmeliyiz”

Konferansta ayrıca eğitimci Tunç Ulu ve TeacherX Proje Koordinatörü Hasan Esen de birer sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’de sadece 3 tane olan Apple Seçkin Okulu unvanını taşıyan Erkan Ulu Okulları’nın kurucu öğretmeni ve teknoloji lideri olarak birikimlerini aktaran Tunç Ulu, sunumunda öğrencilerin “öğrenme”, öğretmenlerin de “öğretme” süreçlerini desteklemek üzere gerçekleştirdikleri projelerdeki deneyimleri paylaştı.

Tunç Ulu, her zaman vizyoner bir eğitim yaklaşıma sahip olduklarının altını çizerek şunları aktardı “Mevcut global trendlere baktığımızda, odak noktamız yapay zeka etrafında yoğunlaşıyor. Karşılaştığımız her şey gibi bu teknolojinin de artılarını ve eksilerini bilmeli, bu konuda doğru araştırma yapıp kendimizi yetiştirmeliyiz.

Şu anda yönetici olarak kendimizi yetiştirmenin yanı sıra öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi de bu alana kazandıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Felsefemize göre eğitim teknolojileri odak noktası değil, merkezde öğretmenler ve öğrencilerin olduğu sistemde, onların ihtiyaçlarını giderecek bir araç olmalıdır.”

2014 yılında Nurlan Kiyasov tarafından kurulan ve yeni eğitim teknolojileri üzerine Avrupa’nın en büyük konferansı EdCrunch, halihazırda eğitim sektörüne yeni teknolojiler sunuyor ve her yıl dünyanın dört bir yanından öğretmenleri, eğitimcileri, eğitim kuruluşlarının temsilcilerini, BT liderlerini, öğrenme ve geliştirme profesyonellerini, yatırımcıları, girişimcileri ve ebeveynleri bir araya getiriyor.

Konferansta konuşan TeacherX Proje Koordinatörü Hasan Esen de “Etkileşimli Dersler için İlişki Kurma: CoI Modeli ile “Teknofobları Teknoloji Sihirbazı Öğretmenlere Dönüştürme” konulu iki sunum gerçekleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ