Zirvede Haber

Feast, BRCGS Sertifikasyonu’nda üst üste 4. kez AA derecesi aldı

Feast, BRCGS Sertifikasyonu’nda üst üste 4. kez AA derecesi aldı
Gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği konusunda standartlarını sürekli olarak güncelleyen E. Özgörkey Grup’un dondurulmuş gıda markası Feast, BRCGS Küresel Gıda Güvenliği Standardı sertifikasyon programında 4. kez üst üste AA derecesini almaya hak kazandı.
Yaklaşık 25 yıldır, dünya genelinde yüksek nitelikli denetçiler tarafından denetimleri gerçekleştirilen ve her aşaması sıkı şekilde takip edilen BRCGS, gıda ve gıda girdisi üreten, işleyen ve paketleyen endüstrilerde gıda güvenliği, bütünlüğü, yasallığı ve kalitesinin nasıl yönetilmesi gerektiğini denetleyen ve gıda maddesinin küresel düzeyde izlenebilirliği için verilen bir güvenlik standardıdır.

BRCGS Küresel Gıda Güvenliği Standardı yaklaşık 25 yıldır gıdada standardı belirlemektedir. 130’dan fazla ülkede 22.000’den fazla otorite tarafından benimsenen standart, dünyada ilk 10 global perakendecinin %70’i, ilk 10 hızlı servis restoranının %60’ı ve ilk 25 üreticinin %50’si tarafından kabul edilmektedir. Gıda endüstrisinden gelen verilerle geliştirilen bu belge, gıda ve gıda bileşenleri imalatı, işleme ve paketleme endüstrisinde ürün güvenliğini, bütünlüğünü, yasallığını ve kalitesini; bu kriterlere yönelik operasyonel kontrolleri yönetmek için bir çerçeve sağlamaktadır.

BRSGC Küresel Gıda Güvenliği Standardı’nda bu yıl da AA derecesini alarak sektörde tek olmanın gururunu yaşayan Feast, tarladan sofraya tüm kademelerde gıda güvenliğini esas alarak tüm standartları ve kuralları doğru bir şekilde uyguluyor. Feast, bu alanda çevreye saygılı üretim mottosuyla sürdürülebilirlik taahhüdünü yeniliyor.

BRSGC Küresel Gıda Güvenliği Standardı tarafından verilen AA derecesini tekrar almaları sebebiyle mutlu ve gururlu olduklarını açıklayan Feast Gıda Fabrika Operasyonlar Direktörü Mehmet Kurter, gıda güvenliğini her şeyden önde tuttuklarını ve bu alandaki  yeni teknolojileri yakından takip ettiklerini söyledi. Tüm süreçlerini gıda sürdürülebilirliğini odağa alarak yürüttüklerini belirten Kurter, küresel düzeyde bütün prosedür ve yönetmelere de uygun hareket ettiklerini vurguladı. Ek olarak bu başarının ancak güçlü bir ekip çalışmasıyla gerçekleşebileceğini ifade eden Kurter, Fabrika Direktörlüğüne  bağlı  departmanlar başta olmak üzere bu başarıda Tüm  Feast ekibinin yoğun özverili çalışmasının ve katkısı olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ