Zirvede Haber

SERİNTÜRK ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

SERİNTÜRK ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu yaptı. Belediye Başkan adayı olmak için Başkan yardımcılığı görevinden bir süre önce istifa eden Serintürk’ü adaylık başvurusu sırasında ailesi başta olmak üzere, partililer ve yakın dostları yalnız bırakmadı. Adaylık başvurusunu CHP İlçe Başkanı Şükrü Aksu’ya teslim eden Zeynep Akış Serintürk, Gemlik’in ilk kadın belediye başkan yardımcısı olma unvanını kazandıran Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a da teşekkür etti. Bir başka Belediye Başkan adayları Şükrü Deviren ve meclis üyesi Tekin Rama’ya da başarılar dileyen Zeynep Akış Serintürk, önemli açıklamalarda bulundu.

Partililerin yoğun desteğini alan Zeynep Akış Serintürk, “Öncelikle belirtmek isterim ki, mensubu olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasinin, özgürlüğün, kadın-erkek eşitliğinin partisidir.  Ve burada, her birimiz saydıklarımın şahidi olduk, oluyoruz ve olacağız da. Başta bundan tam 89 yıl evvel, 1934’te, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyan, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucu lideri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e en derin saygı ve en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.

Daha sonra partime ve partililerime, bana Gemlik’in ilk kadın belediye başkan yardımcısı unvanını kazandıran Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Uğur Sertaslan’a, beni bu yolda cesaretlendiren büyüklerime ve siz destekçilerime teşekkürü bir borç bilirim. Belirtmek isterim ki; sevgili babamın çok küçük yaşımdan itibaren her sohbetimizde değindiği ve öğütlediği, Hz. Mevlana’nın “Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün” nasihatiyle yetiştim. Sabırlı olunacak yerde sabırlı, Cesaretli olunacak yerde cesaretli, ayrıca her durumda adaletli ve aynı zamanda her durumda vicdanının sesini dinleyen bir birey olarak bugün burada karşınızdayım. Gençliğimin en güzel yıllarını ve birçoğumuz gibi gençliğimin tüm heyecanlarını Gemlik’te yaşadım. Biriktirdiğim anılara ev sahipliği yapan Gemlik’imiz ile derin bir gönül bağı kurdum.  Çalışma hayatıma, mezuniyetimin hemen ardından 2006 yılında kendi ofisimi burada! Kurarak başladım. Bunun sonucunda zemin-fay-deprem-imar-yapı güvenliği ve kentsel dönüşümün Gemlik’te jeoloji mühendisi olarak en mühim ve ivedi sorumluluğum olduğu bilincine ulaştım.  Yine son 5 yıldır Gemlik Belediye Başkan Yardımcılığım boyunca -ki dile kolay, binlerce yurttaşla yüz yüze görüştüm ve yaklaşık 15.000 evrakı tek tek irdeleyerek imzaladım. Gemlik’imiz için gece gündüz demeden terimin son damlasına kadar çalışıp görevimi yerine getirdim.

Geldiğimiz bugün de, yerin altında ne olduğunu uzmanlığımla bildiğim kadar, yerin üstünde olanlardan da elde edindiğim tecrübelerimle, kamu yönetimindeki deneyimim ve uzun zamandır bana göstermiş olduğunuz teveccühü de dikkate alarak bu yola çıkmaya karar verdim. Hepsinin ötesinde, taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun diyerek, biz bunun daha iyisini yapacağız diyerek, biz her yönüyle daha iyi yönetiriz diyerek, Gemlik Belediye Başkan Adaylığına aday olduğumu huzurlarınızda açıklamaktan büyük bir kıvanç duyuyorum.  Gemlik siyasetinde değişimin ve yeniliğin rüzgârını Gemlik’te hep birlikte estireceğimiz saygıdeğer yol arkadaşlarım, Türkiye’nin stratejik konuma sahip olan ilçemizde yine bir ilki kazandırmak için Gemlik’in ilk kadın belediye başkanı olma yoluna adım attığım bugün huzurlarınızda söz veriyorum. Cesur, adil, çalışkan, sorundan kaçmayan aksine çözüm odaklı, sokaktan korkmayan ve en önemlisi de ya göründüğü gibi olan, ya olduğu gibi görünen bir belediye başkanı olacağım! Belediye Başkan Aday Adaylığı için partimizden yola çıkan tüm arkadaşlarıma! Mehmet Uğur Sertaslan’a, Tekin Rama’ya ve Şükrü Deviren’e ve de diğer tüm adaylara bu yolda başarılar diliyorum. Ben bir iş kadını, bir siyasetçi, bir kamu görevlisi, bir başkan yardımcısı ve şu an itibarıyla bir belediye başkan aday adayı olmamdan öte, 2 evlat sahibi bir Türk kadını anneyim.  Başkan adaylığı yolundaki her birimize ilkeli ve seviyeli siyaset izlemek nasip olsun diyor ve hiçbir zaman, hiçbir taraf ve hiçbir kimse için bir kadın olarak centilmenliği asla terk etmeyeceğime dair sizleri temin ediyorum” dedi.

Zeynep Akış Serintürk Kimdir:

1982 yılında Almanya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamlayan Serintürk, Bursa Çelebi Mehmet Süper Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2002 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Ankara MYO Harita ve Kadastro Bölümünde eğitim almış, ardından 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi’nden Jeoloji Mühendisi unvanı ile mezun olmuştur.

Kocaeli Üniversitesi’ndeki öğrencilik hayatı boyunca stajyer olarak başladığı Kocaeli’deki özel bir mühendislik şirketinde çalışmaya başlayarak 4 yıl boyunca kendini geliştirmiştir.

Mezun olduktan sonra 2006 yılında Gemlik’te kendi mühendislik firmasını kurarak iş kadını olarak başta Gemlik olmak üzere Bursa ili ve komşu il ve ilçelerde mühendislik hizmetleri sunmaya başlamıştır. 2019 yılına dek sürdürdüğü mesleki hayatı boyunca jeolojik-jeoteknik etüt, hidrojeolojik etüt, zemin ve temel etütleri olmak üzere imar planları, konut yapıları, sanayi yapıları üzerine sayısı 5000’e yaklaşan çalışma gerçekleştirmiştir. Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara (Bursa) Şubesi ile birlikte mesleki çalışmalar yürütmüştür.

2018 yılı Aralık ayında Gemlik’in taşınması hakkında çıkan ve Gemliklileri ekonomik, sosyolojik ve psikolojik olarak derinden etkileyen Cumhurbaşkanlığı Kanun Hükmünde Kararname sonrasında Gemlik halkı ile birlikte hareket etmiştir. Kürsüden yaptığı etkileyici konuşmanın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı’ndan gelen teklifi kabul ederek 2019 yerel seçimleri ile birlikte meclis üyesi seçilmiş, Gemlik Belediyesi Teknik Başkan yardımcısı olarak görevini sürdürmüştür. Gemlik’te ilk kadın belediye başkan yardımcısı unvanına sahiptir.

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerinden sorumlu başkan yardımcısı olarak yürüttüğü görevi boyunca vatandaş odaklı projelere imza atmış, belediye yönetiminin sorunsuz yürütülmesi adına çalışmalar gerçekleştirmiştir.

E-Belediye sistemini Gemlik Belediyesi’nde kullanımını sağlayarak izlenebilir belge sisteminin kurulmasını gerçekleştirmiştir.

Aynı şekilde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü E-Proje sistemini kurmuş, Bursa’da ilk ve tüm belediyelerce örnek alınan dijital imzalı ruhsat projelerini hayata geçirmiştir.

E-Belediye, E-Proje, E-İmar, E-Arşiv ve E-Gemlik Kent Rehberi kurulumları Başkan Yardımcısı Zeynep AKIŞ SERİNTÜRK tarafından kazandırılmış ve bu sayede bürokrasinin azaltılması, kağıt israfı olmak üzere izlenebilir, kayıt edilebilir, takibi mümkün ve şeffaf belediyecilik anlayışı Gemlik’te sağlanmıştır. Gemlik İlçe Kaymakamlık Makamı, İlçe Milli Emlak Müdürlüğü, İlçe Tapu Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi gibi önemli kurumlar ile altyapı kuruluşlarına sistemin ilgili ve gerekli kısımlarına erişim imkanı verilmiş, bilgi-belge araştırmaları adına kurumlar arası işbirliği sayesinde bürokrasi süreci azaltılmıştır.

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nce hazırlatılan GEMLİK YENİDEN dönüşüm projesi kapsamında, 2 yıl boyunca 23,5 hektar alanda yürütülen çalışmalara bizzat katılmış, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı tarafından düzenlenen “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm” Kongresi’nde “En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödü”’nü Gemlik Belediyesi’ne kazandırmıştır.

11-13 Temmuz 2023 tarihlerinde Gemlik Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’nın Gemlik’te gerçekleşmesini baştan sona kurgulamış, Deprem Yüksek Kurulu üyeleri Prof.Dr.Naci Görür, Prof.Dr.Hüseyin Tarık Şengül, Prof.Dr.Bahar Yetiş, Nasuh Mahruki, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği ve TMMOB’a bağlı tüm meslek odaları ile birlikte afet zararlarının azaltılmasına yönelik önerilerin uzmanlar tarafından değerlendirilmesini ve hemen ardından tüm önerilerin Belediye müdürlüklerince uygulamaya geçirilmesini sağlamıştır.

Gemlik Belediyesi’ndeki görevi boyunca Teknik Başkan Yardımcılığının yanı sıra, Encümen Başkanlığı ve Estetik Komisyon Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Zeynep AKIŞ SERİNTÜRK, iyi derecede İngilizce, orta derecede Almanca bilmekte olup, evli ve 2 çocuk annesidir.

Gemlik’te başta kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı gruplara yönelik projelerini hayata geçirmek, 1. derece deprem bölgesi olan Gemlik’te Jeoloji Mühendisliği bilgi ve donanımıyla ilçesini dirençli kent haline getirme hedefiyle, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile olan güçlü bağları ile görev yürütmek, ilçesinde ilk kadın belediye başkanı olmak üzere Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıkmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ