Zirvede Haber

Bursa’dan ‘Kadına Şiddete Hayır’

Bursa’dan ‘Kadına Şiddete Hayır’

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’in katılımıyla, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukuki ve Psikolojik Tedbirler’ konulu panel düzenledi.

İYİ Parti Bursa'dan kadına şiddet vurgulu panel

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’in katılımlarıyla düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Hukuki ve Psikolojik Tedbirler’ konulu panel Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen panele, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu‘nun yanı sıra konuşmacı olarak da Av. Nevin Palacıoğlu Canbaz katıldı.

İYİ Parti Bursa Kadın Politikaları Başkanı Semra Doğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Hepimizin bildiği gibi zorlu ve uzun bir mücadele bu. Şiddet mağdur kadınların yılmadan yorulmadan çalışarak başarıya ulaşabiliriz. Bugün de bunu konuşmak için buradayız. Kadına şiddetin ortadan kaldırılması için devletin ciddi bir sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Ne yazık ki kadına şiddet katlanarak devam ediyor. Tablonun derinleşmesine neden oluyor. İnancımızda ise kadın el üstünde tutulması gerekiyor. Cennet annelerin ayaklarının altına serilmiştir. Bize göre kadın her alanda olmalıdır. Mücadelemize ortak olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu’nun konuşmadasından satır başları şöyle;

Kadına yönelik şiddetle mücadele için toplandık. Çok acı bir başlık. Dinimizde kadın bize kutsal emanet olarak teslim edilmekte. Bütün Türk tarihinde hep erkeklerle yan yana mücadele etmiş kadınlarımız. Maalesef ki 21 yıldır Türkiye’yi yöneten iktidarla birlikte bu tabloyla karşı karşıyayız. Yaptırım gücünün olmaması, İstanbul sözleşmesinin kaldırılması bugün bu tabloyla karşı karşıya bıraktı bizi. Bu mücadelemizi ne tür engeller koyarlarsa koysunlar biz mücadelemize devam edeceğiz. Genel başkanımız iradesiyle biz bu ülkeyi kucaklayacağız. İnşallah bu konuyla alakalı bir daha bir araya gelmeyiz.


İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’in konuşmasından satır başları şöyle;

Kız kardeşi kelimesi çok dikkat çekti Türkiye’de. Böyle de bir dernek kurduk. Kız kardeş yaşıyor. Bu gün de burada toplanmamızın sebebi, böyle bir acı olayın, olmaması gereken bir şiddetten dolayı buradayız. Şiddet olmazsa mücadele olmaz. Her 25 Kasım’da salonlarda toplanırız. Olağan konular olarak bakanlar var. Olağan değil bu. Olağan göstermeye çalışanlar var. Kadına şiddetle mücadele platformları kapanmaya çalışılıyor. Ama başaramadılar. Savcılıklardan yeterli bilgileri alamıyorsunuz. Bu platformlar sayesinde bilgi alabiliyorsunuz. Biz çocuklarımız, kızlarımız için mücadele etmek zorundayız. Kadın demek cumhuriyet demek. Kanun önünde eşitlik, bize veren sarışın mavi gözlü Mustafa Kemal’e de selam olsun. Kim ki unutturmaya çalışır, kim ismini sildirmeye çalışır, biz varız. Kimse bu ismi kalbimizden sökemeyecek. Biz kadınlar, herkesin korkup sindiği puslu havalarda, attığı tweet yüzünden 24 saat göz altına alındığı dönemde, bu milletin makus talihini değiştirmek için bir kadın ortaya çıktı. Vatanseverlik cinsiyette değil, yürektedir dedi Meral Akşener. Kadın lider olduğu için sağdan soldan saldıranlar oldu. Bu millet için yola çıktık. Başımız dik, alnımız ak. Her türlü iftira atılırsa atılsın. Vakit, kadın liderin vaktidir. Korkuyla, sindirmeyle korkacak olsak yola çıkmazdık.

“EVRENSEL HAKLARIMIZI KULLANMAK İSTİYORUZ”

Sadece Kasım ayında faili meçhul bir sürü cinayet vardır. Saçına dokunmaya kıyamadığımız kadınları devlet korumak zorunda. Bizden önceki imparatorluğumuz, başkenti olan Bursa’da böyle bir farkındalık yarattığınız için de size çok teşekkür ediyorum. 21 yıldır süren bir iktidar var. Kadınlar için çok daha ağır bir süreç bu. Kendimizle ilgili kararların verildiği meclislerde de eşit olmak istiyoruz. Devlet dairelerinde, özel sektörde yönetimde olmak istiyoruz. Yargıda üst mevkide yer almak istiyoruz. Kanun yapan mecliste çoğunluk biz olmalıyız. Kadınlar evde oturursa işsizlik azalırmış. Bizi de Allah yarattı. Evrensel haklarımızı kullanmak istiyoruz. Biz anneyiz, biz kadınız, aynı zamanda da siyasetçiyiz. Siyaset de yaparız, çocuklarımıza da bakarız.

“İTTİFAKIMIZ MİLLETİMİZDİR”

Yenir bir yol açtık. İttifakımız milletimizdir. Milletimiz ne derse o olacak. 2011 yılında meclise getirdikleri İstanbul sözleşmesinden bir gecede çıkan beyler, size neden en çok dokunan yanı kadına şiddetin uygulanması oldu. Şimdi de, hiç vicdanlarına sormadan, 6284 sayılı yasayla uğraşıyorlar. Niye zorunuza gidiyor bu yasa? Bir güruh var, sayıları az, sesleri çok. Dernek bile kurmuşlar. Neden? Bu yasa sadece kadını değil, aileyi koruyor. Kadınları eve hapsedecekler. Kapıya çıkmayacaklar. Haklarını bilmeyecekler. Öyle bir gün gelir ki, medeni haklarımız gitmiş olur. Onun için en uyanık biz olacağız. O kadar çalışacağız ki, saflar sık olacak. Hukuku üstün kılacağız. Milli iradeyi hakim kılacağız. Bunun yolu tek adam rejiminden kurtulmaktan geçiyor. Cumhuriyet kadın demektir, kadın da cumhuriyet demektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ