Zirvede Haber

50’ci Yıla Tan Okulları’ndan Muhteşem Kutlama!

50’ci Yıla Tan Okulları’ndan Muhteşem Kutlama!

1973’de bir 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Ergin Kayan ve Mehmet Fehmi Özuslu’nun öncülük ettiği bir elin parmaklarını geçmeyen sayıdaki idealist öğretmenin öncülük yaptığı Tan Okulları bugün 50 yaşında! Bursa’nın eğitim çınarı olan Tan Okulları, Atatürk İlke ve İnkılaplarını; Atatürk Milliyetçiliğini tam anlamıyla benimseyen bir eğitim anlayışla yıllardır sürdürdüğü bayrak yarışını Heybeli Hotel’de yaptığı yaş günü kutlamasıyla taçlandırdı. Geceye sendika mücadelesiyle hafızalara kazınan kendisi de öğretmen olan İYİ Parti Bursa Milletvekili Y. Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü ile Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve eğitimci ordusu katıldı.

Tan Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Erten Kayan, 50 yıllık çınarda farklı zamanlarda görev alan, kuruluşunda büyük fedakarlıkları olan eğiticiler ile ilkokul öğretmenine günün anısına Nalan & Erten Kayan çifti bir plaket verdi. İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu, devlet ve özel sektör kademesinde bir harf öğretmek için büyük çaba harcayan öğretmenlerin özlük haklarından oldukça uzak olduğunu ifade ederek; “24 kasım gibi özel bir günde siz meslektaşlarımla birlikte olmanın gururunu yaşarken, öğretmenlerimizin birçok yasal hakkını alamamasının, ekonomik anlamda derin yalnızlığın içinde olmasına bir milletvekili olarak görmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Biz inancımızı başkalarının vicdanına kiraya vermeyen nezih bir nesiliz. İnanıyoruz ki; sizin sıkıntılarınızı en kısa zamanda çözülmesi için çaba harcayacak İYİ kadrolar en kısa zamanda bakanlık kadrolarına gelecektir!” dedi.

Tan Okulları YK Başkanı Erten Kayan; “Ülkenin en dramatik beka sorunlarından biri de eğitimi rayına oturtturamamasıdır. Tan Okulları olarak bir Bursa’da bir eğitim devrimine imza attık. Attığımız bu imza ile bugüne kadar bir Gemlik nüfusu olan 120 bin civarındaki öğrencimize ana sınıfı, ilk ve orta okul, lise düzeylerinde yetiştirerek gelecekte güvenli adımlar atmasını sağlayarak Bursa ekonomisine katkı sağladık. Tan Okulları’nın yetiştirdiği değerli öğrenciler arasında sonradan bakanlık mertebesine kavuşan Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca ve öz Bursalı Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Şükrü Erdem ağabeyimiz gibi değerli isimlerde var. Tan Okulları’nın bugüne getiren tüm öğretmen arkadaşlarımıza rahmetli babam Ergin Kayan adına şükran borçluyum. Yükselişimiz sizlerin de destekleriyle devam edecek.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ