Zirvede Haber

Rantiyeciliğin sürdüğü bu düzeni değiştirmek için adayım

Rantiyeciliğin sürdüğü bu düzeni değiştirmek için adayım

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığında, Hatice Kübra Gönder, Nilüfer Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan aday adayı Gönder: Rantiyeciliğin sürdüğü bu düzeni değiştirmek için adayım

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığında, Hatice Kübra Gönder, Nilüfer Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklamak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. AK Parti’den Nilüfer Belediyesi Belediye Başkan Aday Adayı olan Hatice Kübra Gönder’in konuşmasından satır başları şöyle;

1987 yılında kurulan Nilüfer ilçemiz nüfusu o gün 50.000 iken, Bugün 600,000 in üzerinde bir nüfus barındıran Bursa‘nın en yeni ilçesidir. Ancak kuruluşunda yapılan plan ve planlamalar uygulanmamış, yetersiz kalınmış bunun sonucunda da düzensiz, çarpık, etrafi sanayi bölgeleri çevrili, bazı bölgelerde çok katlı, bazı bölgelerde az katlı konut kirliligine uğramış bir Nilüfer’de yaşıyoruz. 1999 yıllından itibaren hızlı büyüyen İlçemiz bu nüfus ve yapı yoğunluğunun altından kalkamamıştır. 24 yıldır yerel yönetimi CHP’de olan Nilüfer Belediyesi’nde İleriye dönük plan ve planlamalar yapılmadığı gibi, yapılan iş ve işlemlerde de partili, dost, akraba kayırılarak, bu gruplara uygun plan ve planlamalar yapıldığı iddia edilmektedir. Nilüfer düzensiz bir gelişime kurban edilmiştir. İmar alanları dahi kendi köyü merkez alınarak imara açılmıştır.

“NİLÜFER İLÇEMİZ KAÇAK-KONDU, SANAYİ-KONDU KENTİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR”

Tum zamanlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı altyapı, üst yapı ve cadde, kavşak projelerine sahip çıkılmış kendi hizmetleri gibi pazarlanmıştır. Nilüfer ilçemizde kenti çevreleyen Yeşil Kuşak ve güzelim tarım alanları adeta sanayi bölgelerine kurban edilmiş ve edilmektedir. Halen mahalle statüsünde olan 22 köyümüz dahi kaçak ve plansız yapılarla işgal edilmiştir. Avrupa kenti olmaktan çok Nilüfer ilçemiz; Kaçak-Kondu, Sanayi-Kondu kentine dönüşmüştür. Son dönemde birde iddia edilen Kaçak-Kurtar Borsası da açıklanmaya muhtaç bir iddiadır. Yapılan tüm Kültür, Sanat ve Sosyal çalışma ve etkinliklerde ideolojik taraf tutulmuş, anayasanın eşitlik ilkesi rafa kaldırılmıştır. Bu etkinliklerde belirli bir kesim kayrılmış. Nil-Vak üzerindeki şaibe hala kalkmamıştır. Türkiye’de ilk olan tek imza ile yapı ve imar ruhsatı verilmiştir. Nilüfer‘de doğup büyüyen yeni genç neslin temsilcisiyim, Öncelikle Cumhuriyet değerlerine bağlı tam katılımcı, demokratik bir Belediye yönetimi için adayım Adalet ve Liyakat temelli, Mutlu Nilüfer’i kurgulamak; 24 yıldır, rantın ve rantiyeciliğin sürdüğü bu düzeni değiştirmek için adayım.

Hedefim; Her bireyin yaşamaktan gurur duyduğu, kendini mutlu ve güvenli hissettiği, farklılıkların toplumsal zenginliğe dönüştüğü, dayanışma ruhunun geliştiği, umut ve huzur kentini yönetmek için hazırım ve adayım.

1- Nilüfer’in geleceğini tüm paydaşlarla tasarlayıp, geleceği kurgulayan stratejik planlar yaparak sorunların çözümünü ve geleceği katılımcı ve ortak akılla yöneteceğim.

2. Öncelikle Başkan odasındaki kapı kaldırılarak Açık Kapı Belediye uygulamasına geçeceğim. Toplumsal iletişim ve katılımcılık güçlendirilerek, hizmette şeffaflık, ihalelerde şeffaflık, hesap veren, verimlilik ve vatandaş memnuniyeti Temelli, insan merkezli yönetim sözümüzdür. Tüm paydaşların katılacağı doğru hazırlanmış, etkin plan ve programlarla çalışacağız.

3- Bilgi ve Teknolojiden en yüksek düzeyde faydalanılacak, ancak çevreye karşı sorumlu, sağlıklı ve sürdürülebilir kentleşmeyi sağlayacağız. Çevresel altyapı başta olmak üzere, kentsel altyapının iş ve yaşam kalitesini yükseltici ve rekabet gücünü destekleyici şekilde yapılması için Büyükşehir Belediyesi ve Merkezi yönetimle tam uyumlu bir çalışma içinde olacağız.

4- Dezavantajlı grupların desteklenmesine öncelik verilerek, Sosyal Güçsüzlerin, Engelli vatandaşların tüm ihtiyaç ve engellerini kaldırmak için çalışacağız. Öncelikle aşevi açacağız.

5- Köyleri kırsal kalkınmanın merkezine alarak, tüm bölgenin toprak analizini yaparak verimli tarımın yapılmasına öncülük edeceğiz. Kooperatifleri destekleyeceğiz. Üreticiden tüketiciye programı ile ucuz ve kaliteli gıdaya ulaşımı sağlayacağız.

6- Öncelikle belediye birimlerinin elektrik ihtiyacı için daha sonra da tarımsal üretim için güneş panelleri ile enerji sağlanmasına geçeceğiz.

7- Sanayii ve Çalışanlar kenti ilçemizin en büyük ihtiyacı olan çocuklarını güvenle bırakacakları kreş ve gündüz bakımevlerini sponsor desteği ile 42 mahallede açmak önceliğimiz olacaktır. Kadınlar, yaşlılar ve çocuklar için özel projeler hazırlayacağız.

8- Kültür çalışmalarına ek olarak uluslararası düzeyde Nilüfer Festivali’ni planlayıp hayata geçireceğiz. Cumhuriyet yürüyüşünü daha kapsamlı ve ihtişamlı yapacağız.

9. Fay hattı üzerine inşaat izni vermeden, Nilüfer’deki tüm binaların deprem dayanıklilik testini yapacağız. Plansız ve niteliksiz yapı stoğu için kentsel dönüşümü destekleyeceğiz.

10-Tüm yolların Asfalt kalitesi artırılarak, Kaldırımlar düzenlenecek. Çalı, Kayapa, Hasanaga yolunun Çift şeritli olarak bitirilmesi için Hükümetimiz ve Büyükşehir nezdinde girişimde bulunacağız. Cephanelik alanının Millet Bahçesi olarak hizmete girmesi için çalışacağız.

11-Kaçak ve düzensiz yapılarla mücadelemiz Tavizsiz olacak. Modern Nilüfer’in inşası için önce 10 yıllık, sonra 2050 yılının Nilüfer’i için Planlamayı tüm paydaşların katılımı, yapacağız. Anadolu Arastasını hemen bitirerek kultur, 12-Yukarıda satır başları ile sizlere sunduğum bu başlıkların dışında Sağlık, Spor, Turizm, Gençlik, Ulaşım ve Yaşamsal Alanlar için ayrı ayrı proje ve planlanmız hazır ve dosyamızdadır. Değerli Katılımcılar tüm bu çalışmaları ve projeleri uygulamak nasip olursa öncelikle Teşkilatımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Hükümetimizle uyumlu ve koordineli çalışacağım. Mutlu ye maşanabilir bir Nilüfer için hazırım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ