Zirvede Haber

İnsanlık Ölmedi Demek İçin Önce Vicdanını Kaybetmemen Gerekiyor!

İnsanlık Ölmedi Demek İçin Önce Vicdanını Kaybetmemen Gerekiyor!

Kara kış kapıda! Soğuk ve karlı havalarla mücadele eden sadece insanlar değil. Yaşamlarını sokaklarda sürdüren birçok hayvan yerin karla kaplandığı kış mevsiminde adeta ölüm-kalım mücadelesi veriyor. Sokak hayvanları soğuklardan kaçmak için sığınacak bir kulübe bulmazken karla kaplı alanlarda yatmak zorunda kalıyor. Bazı sokak hayvanları ise işyerlerinin önünü ve güneşli yerleri tercih ediyor. Buz gibi havalarda yiyecek de bulmaları iyicene zorlaşan sokaktaki canlıların yaşam mücadelesi ise devam edecek! .

“Bölgede 3 bine yakın köpek var. Bu köpeklere bakmak oldukça zor. Yapılması gereken bu köpeklerin kısırlaştırılması…” diyerek çıktığı yolda Kütahya-Tavşanlı’ya bağlı Tepecik’te kaderine terk edilen 3 binden fazla köpek yavrusuna kendi imkanlarıyla hergün mama takviyesi yapan Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Danışmanı ve Sokak Hayvanları Hakları Komisyonu Başkanı Necdet Demirat’ın 10 yılı aşkın mücadelesi sonucunda 315 köpeğin aşılarını yaptırmıştı.

Soğuk havaların yaklaştığı bugünlerde kuzey Kütahya’da 15 bin köpek ile 7 bin kedinin hamiliğini yaparak onların beslenme işini hergün gerçekleştiren Necdet Demirat; “Toplamak, öldürmek ve kapatmak değil mutlaka ama mutlaka sokak hayvanlarına ivedi bir şekilde kısırlaştırma seferberliği başlatılmalıdır. Ülkemizde belediyeler masum sokak hayvanlarını kısırlaştırıp kendi bölgesine bırakmak yerine yok ediyor. Hayvanlar açlık, acı, hastalık içinde yok oluyorlar. Sokak hayvanları için kısırlaşma seferberliği başlatılmalı, masum canlar barınaklara toplatılmamalıdır. Hepinizin desteğini ağzı dili savunma mekanizması olmayan canlar için istiyoruz. Sokak hayvanlarının yaşam alanı kendi mahallesidir. ” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ