Zirvede Haber

Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce Konferansı başlıyor

Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce Konferansı başlıyor
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve İLKE Vakfı tarafından yayımlanan Platform Dergisinin ortaklaşa düzenlediği Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce Konferansı, 18-19 Kasım tarihlerinde İstanbulda bulunan İslam Araştırmaları Merkezinde düzenlenecek.

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) “Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce” projesi toplamda 11 ciltlik bir kitap seti olarak bu sene tamamlandı ve okuyucuların istifadesine sunuldu. Prof. Dr. Lütfi Sunar’ın yürütücüsü olduğu projede Türk düşüncesinden Hint Alt Kıtasına, Balkanlar’dan Sahra Altı Afrika’ya çağdaş dönemde bütün Müslüman toplulukların ürettikleri düşünce akımları uzmanlar tarafından değerlendiriliyor.

Projeden hareketle düzenlenecek konferans Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünceyi saygın isimlerin sunumları ve oturumlarla etraflıca ele alacak. Konferans sayesinde, çağdaş Müslüman düşüncesine ilişkin anlayışın ve etkileşimin derinleştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Konferans, Müslüman toplulukları dünya genelinde etkileyen sosyal, ekonomik ve kültürel meseleleri 8 farklı oturumda alanın uluslararası uzmanlarıyla masaya yatırmayı hedefliyor.

Konferansın açılış konuşmalarını İLKE Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunar, İSAM Başkanı Mürteza Bedir ve  YTB Başkanı Abdullah Eren yapması bekleniyor. Ayrıca, Wadah Khanfar, Mukhtar Shinqiti, Salman Sayyid, Sari Hanafi, Ovamir Anjum, Adeel Malik gibi tanınmış bir çok bilim insanı ve düşünür de konferansta konuşmacı olarak yer alacak.

Konferansla ilgili açıklamalarda bulunan İLKE Yönetim Kurulu Başkanı ve kitap serisinin editörü Lütfi Sunar:

“Uzunca zamandır Türkiye’de böyle üst düzey bir konferans düzenlenmedi. Dünyanın farklı yerlerinden bu kadar nitelikli katılımcıların olduğu bir konferans olmadı. Demokratikleşme, insan hakları, katılım, modernite karşısında alınan tavırlar, sosyal grupların konumu ve işleyişi, Müslüman entelektüeller arasındaki ilişki ve işbirliği gibi konuları özel olarak farklı oturumlarda ele alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca konferans, Müslüman dünyadaki sorunları, trendleri ve süregelen gelişmeleri kapsayıcı bir pencereden ele alacak. Müslüman dünyanın çok yönlü kültürlerini ve fikirlerini idrak etmeyi amaçlayan konferansta, çağdaş düşüncenin farklı yönlerini inceleyerek, günümüzün karmaşık gerçeklerine uygun bakış açıları ve çözümler sunmayı hedefliyor. 18-19 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek Müslüman Dünyada Çağdaş Düşünce konferansı, dünyanın dört bir yanından entelektüelleri, akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

35 konuşmacı ve 8 oturumun olacağı konferansın ayrıntılı programı sitesinden incelenebilir: https://www.cagdasdusunce.net/conference

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ